A klorofill nemcsak a növények anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a növényi eredetű táplálékokkal az emberi szervezetbe kerülve is rendkívüli hatású. Noha nem egy vitaminfajta, az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében kiemelt szerepe lehet!

A klorofill egészségmegőrző, betegségmegelőző hatása

Nem tartalmaz klórt, nevében a „kloro” görög eredetű, sárgászöldet jelent. Színét a növények leveleiben található pigmentről kapta, mely segítségével a fotoszintézist végzik, a napfény felhasználásával a szervetlen anyagokból szerves anyagokat állítanak elő.

Ennek  a festékanyagnak a  szerkezete és a kémiai összetétele csaknem azonos az emberi vér hemoglobinjával, ezért több területen is kifejtheti jótékony hatását. Erős antioxidáns, segíti a károsodott sejtek helyreállítását, tisztítja a vért, erősíti a méregtelenítést végző májat, regenerálja a bélflórát, gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását.

A klorofill hatása a szervezetre:

  • Méregtelenít és lúgosít. Megköti és eltávolítja a felgyülemlett salakanyagokat, méreganyagokat. Segíti a máj méregtelenítő munkáját, javítja működését.
  • Értékes tápanyagokkal tölti fel a szervezetet. Könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, rostokkal, aminosavakkal, enzimekkel,  amelyek mind segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben jelenlevő káros savakat.
  • Javítja a sejtek oxigénellátását. Ezzel nagymértékben hozzájárul a szervezetben fellépő gyulladások csökkentéséhez, illetve megszüntetéséhez.
  • Tágítja a véredényeket, elősegíti a vörösvérsejt-képződést. A vérkeringés normalizálásával, a sejtek vérellátásának javításával pozitív hatással van a magas vagy ingadozó vérnyomásra, a szívbetegségek természetes kezelésére.
  • Elpusztítja a káros baktériumokat. Felgyorsítja a sebek, a különféle külső és belső sérülések és a fekélyek gyógyulását, a sérült bőr rege­nerálódását.
  • Megerősíti a bélflórát, helyreállítja az emésztést.  A bélflóra regenerálásával ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben.
  • Hozzájárul az idegrendszer, az agy és a hormonháztartás egészséges működéséhez.
  • Rákmegelőző hatású. Megköti a káros szabad gyököket, megvédi a sejteket a károsodástól. A vér oxigéntartalmának szabályozásával meggátolhatja a sejtek elszaporodását. A gyógyulási folyamatokat is felgyorsítja.

 A klorofill egészségmegőrző, betegségmegelőző hatása

A klorofill természetes forrásai

Nagy mennyiségben leginkább zöld leveles növényekben, zöldségekben, például spenótban, brokkoliban, káposztában, búzafűben található meg, de a lucerna, az alga, a petrezselyem, az árpa, a spárga vagy a csalán is kiváló klorofill-forrás.

Ha a mindennapi étrend kevés mennyiségű zöld színű zöldséget tartalmaz, érdemes klorofill-tartalmú étrend-kiegészítőt szedni, hogy a szükséges mennyiséghez folyamatosan hozzájuthasson a szervezet.

A klorofill biztonsággal fogyasztható, a felesleges mennyiség kiürül a szervezetből.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: