A nyár rengeteg kellemes élményt tartogathat számunkra, ám a hőség bizony veszélyeket is rejthet magában. A nyári forróságban mindannyian fokozottan izzadunk, így kulcsfontosságú a megfelelő folyadékpótlás. Azonban ez önmagában nem elég, hiszen az izzadással nem csupán vizet veszítünk, hanem akár igen nagy mennyiségű elektrolitot, azaz létfontosságú ásványi anyagokat és nyomelemeket is.

Az elektrolitok a testfolyadékban megtalálható ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek. Az elektrolitok hozzájárulnak a folyadékszint egyensúlyban tartásához a sejtekben, kulcsfontoságú szerepet játszanak a szív, az izmok és az idegrendszer normál működésében, a fáradékonyság csökkentésében, illetve a megfelelő energiaszint fenntartásában.  Az elektrolitok lehetővé teszik az elektromos jelek mozgását, ezáltal a sejtek egymás közötti kommunikációját. Nélkülözhetetlenek az ideg- és izomműködéshez, képesek szabályozni a vérnyomást és a vér pH-értékét, valamint hidratálják a testet. A nátrium, a kálium, a magnézium, a kalcium és a klorid tekinthető az 5 legfontosabb elektrolitnak.

A nyári rekkenő hőségben tehát nagy mennyiségű elektrolitot veszíthetünk a fokozott izzadás miatt. Rendkívül fontos tisztázni, hogy ez mindenkire vonatkozik, tehát nem csupán a sportolókra vagy például a nehéz fizikai munkát végzőkre. Ezért tartós kánikula esetén nagy a kockázata, hogy egyes elektrolitokból hiány alakul ki a szervezetben. Ennek tünetei között van többek között a fáradtság, a fejfájás, a szédülés, az izomgörcsök, az izomgyengeség, a rosszullét, a hányás, a zavartság, a letargia, a szapora vagy szabálytalan szívverés, illetve a szorulás vagy a hasmenés.

A továbbiakban összegyűjtöttünk Önnek néhány kiváló elektrolit kapszulát és port, amelyek segíthetnek megelőzni az elektrolithiányt a nyári perzselő forróságban is.

Extra magas káliumtartalmú elektrolit italpor citromos ízben

A Health Market ElektroMax Citrom ízű italpor tasakonként 1000 mg káliumot tartalmaz, így fogyasztása kifejezetten javasolt káliumhiányosoknak, sportolóknak, illetve aktív életmódot élőknek is. Az ElektroMax képes növelni a teljesítőképességet, gyorsítja a regenerációt és támogatja a zsírégetést. Nagyszerű készítmény ahhoz, hogy hatékonyan pótoljuk általa a nyári hónapok alatt az izzadás során elveszített ásványi anyagokat. Por állagának köszönhetően azonnal felszívódik, feltölti a sejteket, energizál, hidratál és fiatalít, csökkenti a stressz érzését, nyugtatja az idegeket, hozzájárul az optimális izom- és idegfunkciókhoz, valamint fokozza a sportteljesítményt.

Komplex elektrolit kapszula káliummal, magnéziummal, kalciummal és kloriddal!

A Pure Gold Electrolyte Komplex kapszula szerepet játszik az idegrendszer megfelelő működésében, a normál izomműködésben, illetve az elektrolit egyensúly fenntartásában a fizikai és szellemi megterhelések után. Az Electrolyte Komplexben található kálium, magnézium, kalcium és klorid is. Ezek az értékes elektrolitok jelentősen hozzájárulhatnak a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a szervezet elektrolit egyensúlyának helyreállításához, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Elektrolit italpor sportolóknak az energia és a teljesítmény növeléséhez!

A Basica Sport italpor a benne található ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal és szénhidráttal hozzájárulhat az energiaszint és a teljesítmény fokozásához, valamint a regenerációhoz a sportolás során. A kiegyensúlyozott formula az aktuális táplálkozástudományi eredményeken alapszik, a sportolók holisztikus szükségleteihez igazodik, és biztosítja a teljesítmény szempontjából kulcsfontosságú tápanyagokat. Közreműködik az állóképesség fenntartásában, a normál izomműködés helyreállításában, illetve fokozza a vízfelvételt. A Sport italpor friss, citrusos ízzel rendelkezik, könnyen és gyorsan feloldódik, ráadásul tartalmaz B2- és C-vitamint is. Azonban nem található benne glutén, laktóz és jód sem.

Elektrolit pótlás kényelmesen sókapszulával!

A BioTech USA MultiSalt kapszula egy elektrolitokat tartalmazó sókapszula, ami támogatja az intenzív izzadás során elvesztett sók visszapótlását. A MultiSalt egy nagyszerű elektrolit forrás extrém igényekhez, kitűnően alkalmazható saját elektrolit-szénhidrát oldat készítéséhez hosszú távú aktivitás hasznos kiegészítésére, akár szélsőséges klímájú környezetben. A készítményben található magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A magnézium és a kálium szerepet tölt be a normál izomműködésben.

Gyümölcsös ízű elektrolit italpor C-vitaminnal és MSM-el!

A Puhdistamo Elekrolit italpor egy ásványianyag-komplex Guérande tengeri sóval, C- vitaminnal és OptiMSM-el, így tökéletes választás sportolóknak és a ketogén diéta támogatásához. A készítmény kifejezetten az elektrolitok pótlására és a hidratáció fenntartására szolgál, ezért nagyszerű választás aktív életmód, edzés vagy sportolás esetén is. Az Electrolyte Powder egy holisztikus, elektrolitokban bővelkedő, finom, cukormentes ital, ami segítséget nyújt a szervezet számára nélkülözhetetlen elektrolitok megfelelő szintjének fenntartásához. Az italporban található MSM gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és ízületvédő hatással is meg van áldva.

Elektrolitok pótlása könnyen és gyorsan kapszulás termékkel!

A Naturland Elektrolit egyensúly kapszula tartalmaz magnéziumot, káliumot, nátriumot és kloridot is, aminek köszönhetően fontos szerepet játszhat a szervezet elektrolit-egyensúlyának helyreállításában, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentésében. A készítmény fogyasztása különösen javasolt fejfájás, szédülés, kiszáradás, gyakori izomgörcsök, szapora szívverés esetén is. Az elektrolitok képesek egyensúlyban tartani a folyadékszintet a sejtekben, nélkülözhetetlenek a megfelelő energiaszint fenntartásához, illetve az izmok, az idegrendszer és a szív normál működéséhez.

Kapcsolódó termékek: