A Collango újdonságai között megtalálja a 4Xédes Palatinose (isomaltulose) készítményt, az L-Aszkorbinsav (C-vitamin) terméket, a Kalcium Aszkorbát port, valamint az Erytvia (eritrit és sztívia keveréke) természetes édesítőt is. A Collango 4Xédes Palatinose (isomaltulose) egy olyan alacsony glikémiás indexű cukor, ami lassan szívódik fel a szervezetben, aminek köszönhetően hosszan tartó energiát képes biztosítani. A készítményben található szukralóz egy mesterséges édesítőszer, mely hasonlóan édes ízű, mint a cukor, viszont sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz.

A Collango L-Aszkorbinsav (C-vitamin) 100%-ban aszkorbinsavat tartalmaz, így roppant gazdaságos kiszerelésű és könnyen adagolható. A Kalcium Aszkorbát az aszkorbinsav kalciumsója, ami kevésbé savas kémhatású, mint az L-aszkorbinsav, így azok számára is könnyen fogyasztható, akik nem tudják alkalmazni az L-aszkorbinsavat, mert megfájdul tőle a hasuk. A Collango Erytvia az eritrit és a stevia keveréke, glikémiás indexe 0, ezáltal bátran fogyaszthatják cukorbetegek, paleósok és fogyókúrázók is.

A Collango neve garancia:

 • a minőségi alapanyagra
 • a magas hatóanyag-tartalomra
 • a kiváló ár- érték arányra
 • az ismert és elismert alapanyag gyártókra
 • a könnyű adagolásra

Collango 4Xédes

A Palatinose (isomaltulose) egy alacsony glikémiás indexű cukor, ami csak igen lassan szívódik fel a szervezetünkben, ezáltal hosszan tartó energiát biztosít számunkra. A termékben lévő szukralóz egy olyan mesterséges édesítőszer, amely édessége szinte megegyezik a hagyományos cukoréval, azonban jóval kevesebb kalóriát tartalmaz annál. A 4Xédes tartalmaz még inulint is, ami egy olyan prebiotikus rost, mely kulcsfontosságú szerepet játszhat a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásában.

Collango L-Aszkorbinsav (C-vitamin)

Ez egy 100%-os tisztaságú termék, mivel kizárólag L-aszkorbinsav található benne, ezáltal nagyon gazdaságos kiszerelésű, valamint rendkívül könnyen és pontosan adagolható. A készítmény nagyszerűen felhasználható a napi szükséges C-vitamin pótlásához, de emellett alkalmazható többek között sütéshez, főzéshez, befőttek, lekvárok, illetve savanyúságok készítéséhez is. Az aszkorbinsav, tehát a C-vitamin vízben oldódó vitamin lévén igen gyorsan kiürül a szervezetből, ezért kulcsfontosságú minden egyes nap pótolnunk a megfelelő mennyiségben.

A C-vitamin szervezetre gyakorolt, az EFSA – Európai Élelmiszerbiztosági Hivatal által is jóváhagyott pozitív hatásai:

 • Részt vesz az immunrendszer normál működésében
 • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően
 • Támogatja a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokat
 • Részt vesz a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében
 • Szerepet játszik a normál pszichológiai funkció fenntartásában
 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • Elősegíti az E-vitamin redukált formájának regenerálását
 • Támogatja a vas felszívódását
 • Hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr, a porcok és az erek normál állapotának, működésének megőrzéséhez, illetve a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához

Collango Kalcium Aszkorbát

A kalcium-L-aszkorbát az aszkorbinsav kalciumsója. Ez a forma kevésbé savas kémhatású, mint az L-aszkorbinsav, ezáltal azok számára is alkalmazható, akik az L-aszkorbinsavat nem tudják fogyasztani, mert megfájdul tőle a hasuk. Ez a termék szintén 100%-os tisztaságú, vagyis nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, csak és kizárólag kalcium-L-aszkorbát van benne, ezáltal nagyon gazdaságos kiszerelésű, és roppant könnyen és pontosan adagolható.

Collango Erytvia (eritrit és sztívia keveréke)

Ez a termék az eritrit és a stevia mixtúrája. Fogyaszthatják cukorbetegek és fogyókúrázók is, mivel glikémiás indexe: 0. A készítmény voltaképpen az egyik legtökéletesebb édesítőszer lehet diétázók, paleósok, speciális diétát tartók, valamint cukorbetegek számára. Az eritrit egy 100%-ban természetes édesítő, ugyanis nem csupán a gyümölcsökben található meg, hanem az emberi szövetekben és testnedvekben is. Abszolút biztonságosan fogyaszthatja bárki, nem okoz hasmenést még nagyobb mennyiségben sem. Állagát és ízét tekintve is nagyon hasonló a hagyományos cukorhoz, és semmilyen mellékízzel nem rendelkezik. Ráadásul tulajdonképpen kalóriamentes, ugyanis 100 grammban csak 20 kalória található.

Az eritrit glikémiás indexe 0, így egyáltalán nem emeli meg a vércukorszintet, nem befolyásolja az inzulin termelését, szénhidráttartalma pedig 100 grammonként mindössze 1 gramm. Ráadásul az eritrit nem okoz fogszuvasodást sem, ellentétben a cukorral, sőt kifejezetten gátolja a lepedékképződést, ugyanis védőréteggel látja el a fogakat, aminek köszönhetően képes megakadályozni, hogy az elfogyasztott ételek szénhidrát- vagy keményítőtartalma savvá alakuljon, s így fogszuvasodást okozzon. Az eritrit nem nyújt táptalajt a szájba bekerülő baktériumok számára, nem engedi, hogy megtelepedjenek a fogzománcon.

A stevia igazán intenzív édes ízét főként a leveleiben található szteviol-glikozidoknak köszönheti, amelyek nem bomlanak le a szervezetben, és nem emelik meg a vércukorszintet. Sőt, a 2-es típusú cukorbetegség esetén még szerepet is játszhatnak a vércukorszint csökkentésében. A stevia kalóriatartalma 0, édes ízének köszönhetően pedig kiválóan felhasználható az alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekhez. Ráadásul mivel képes szabályozni a hasnyálmirigy működését és a vércukorszintet, ezáltal a diabéteszes betegek számára is tökéletes édesítő szer.

A stevia rendszeres fogyasztásával nem csupán a fogszuvasodás esélyének csökkentéséhez, valamint az ideális testsúly eléréséhez járulhatunk hozzá, ugyanis a stevia kitűnő baktérium- és gombaölő, illetve gyulladáscsökkentő hatással is fel van vértezve. Továbbá a stevia képes lehet szabályozni a vércukor- és koleszterinszintet és a vérnyomást, valamint szerepet játszhat a szövetek oxigénellátásnak és a vérkeringés javításában, illetve a fáradékonyság csökkentésében.

Szerezze be a Collango legújabb készítményeit!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: