A GAL Halkollagén Peptidek készítményben a Naticol® francia halkollagénje található meg, ami 100%-ban Neu5gc-mentes, így IBS-esek, pajzsmirigy-problémákkal küzdők és szigorú autoimmun-diétát követők is fogyaszthatják. A készítmény a kollagént peptidek formájában tartalmazza, aminek köszönhetően az a legjobb felszívódással és hasznosulással képes kifejteni kedvező élettani hatásait. A kollagén többek között fontos szerepet játszhat a bőr rugalmasságának megőrzésében, a haj és a körmök erősségének és egészségének fenntartásában, az öregedési folyamatok lassításában, valamint az ízületek, a csontok, a porcok és az izmok normál működésének fenntartásában.

Kiknek, mikor javasolt elsősorban a GAL Halkollagén Peptidek fogyasztása?

  • Autoimmun-diétát követők számára
  • Pajzsmirigy-problémákkal küzdők számára
  • Irritábilis bél szindróma (IBS) esetén
  • Az öregedési folyamatok lassítása érdekében
  • Az ízületek, porcok, csontok, izmok normál működésének fenntartásához
  • A bőr rugalmasságának megőrzéséhez
  • A haj és a köröm erősítéséhez

GAL Halkollagén Peptidek

Ez a prémium minőségű kollagén por garantáltan Neu5gc-mentes, ezért teljesen biztonságosan fogyaszthatják irritábilis bél szindrómával (IBS) és pajzsmirigy-problémákkal küzdők, valamint autoimmun-diétát követők is. A készítményben a Naticol® francia halkollagénje található meg, ami azon túl, hogy 100%-ban Neu5gc-mentes, magas glicintartalmú, illetve gyorsan és maradéktalanul képes hasznosulni az emberi szervezteben. A készítmény peptidek formában tartalmazza a kollagént, ezáltal a lehető leghatékonyabban képes felszívódni és hasznosulni a szervezetben.

A kollagén az emésztés során kisebb részecskékre, peptidekre, majd aminosavakra bomlik, majd így jut a véráramba, hogy utána kifejthesse kedvező hatásait az ízületekben, a csontokban és a bőrben. A GAL Halkollagén készítmény már eleve peptidek formájában tartalmazza a kollagént, ezáltal biztosítja a legjobb felszívódást és hasznosulást. A GAL által felhasznált Naticol® halkollagén-peptidek rendkívül apró peptidekre vannak előemésztve, 2000 Dalton alá (10-15 ezer Dalton alatt emészteni sem kell), ezért közel 100%-os a hasznosulása. Más típusú kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek arányai/szerkezete, és éppen ez lehet az oka annak, hogy kisebb mennyiség is hatásos belőle. Ez konkrétan azt jelenti, hogy már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g más fajta kollagén hatásával ér fel.

A Neu5gc egy olyan sziálsavszármazék, amely nagy mennyiségben található meg az emlősállattól származó élelmiszerekben, így a húsokban, a tejben, vajban is. Amennyiben a bélflóra károsodott, a belek áteresztővé váltak, nem megfelelő az emésztés, valamint a különféle növényi lektinek (prolaminok, glutén) rendszeres fogyasztása esetén a Neu5gc jelentős károkat okozhat a szervezetben. Főként autoimmun betegségek, pajzsmirigy-alulműködés, IBS és gyakori emésztési problémák esetén ajánlott ügyelni arra, hogy minél kisebb mennyiség jusson a szervezetbe. A GAL halkollagén a Naticol® francia halkollagénjét tartalmazza, amely teljes mértékben Neu5gc-mentes, aminek köszönhetően a fogyasztásával azok is élvezhetik a kollagén kedvező hatásait, akiknek szigorúan kerülniük kell ezt a sziálsavszármazékot.

A kollagén tulajdonképpen a test ragasztójának is tekinthető, mivel összetart mindent mindennel rostos hálót alkotva a teljes szervezetben. A kollagén a feszesség, a rugalmasság és az elasztikusság, vagyis a fiatalság fehérjéje. A kollagén építi a bőrt, a hajat, a körmöket, a csontokat, a porcokat, az izmokat, az inakat, a kötőszöveteket, az ereket és minden létfontosságú szervet. A kollagén megtalálható a szemekben is, biztosítja azok tömörségét.

A bőr körülbelül 75%-a áll kollagénből, így a kollagén hiánya egyértelmű nyomokat hagy a bőrön, mivel apránként elveszti feszességét, rugalmasságát, aztán megereszkedik, és ráncok jelennek meg rajta. A kor előrehaladtával évente mintegy 1%-ot veszítünk testünk kollagén készletéből. Ráadásul ezen felül a kollagénrostok további károsodását idézheti elő a helytelen életmód vagy a környezeti káros hatások is. A kollagénhiány első jelei gyakran már a 30. életév körül láthatóvá válnak, mivel apró szarkalábak, ráncocskák jelennek meg az arcbőrön, ami ráadásul egyre fakóbbá válhat, így elveszti korábbi üdeségét, ragyogását. Emellett a haj állapota is jelentősen romolhat, meggyengülhet, elvesztheti csillogását, töredezetté válhat.

Továbbá a kollagén hiánya a mozgásszervek állapotát is negatívan befolyásolhatja, ami miatt egyre nehezebbé válhat a mozgás, az ízületek sokat veszíthetnek hajlékonyságukból, valamint különféle mozgásszervi panaszok, ízületi fájdalmak is megkeseríthetik az életünket. Amennyiben pedig még tovább zuhan a kollagén szintje a szervezetben, akkor már károsodhatnak az izomszövetek és a kötőszövetek is, valamint meggyengülhet a csontszerkezet.

Próbálja ki a 100%-ban Neu5gc-mentes, gyorsan és kitűnően hasznosuló, magas glicintartalmú GAL Halkollagén Peptidek készítményt!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: