A GAL UC-II Porc-komplex kapszula együtt tartalmazza a II-es típusú kollagének egy különleges, nem denaturált formáját, valamint egy részben hidrolizált formáját. A készítmény különösen hatékony lehet autoimmun folyamatok fennállásakor, illetve az ízületek porcfelszínének kopása, sérülése, helytelen, pl. súrlódó mozgása, valamint intenzívebb sporttevékenység alatti igénybevétele esetén is.

A GAL UC-II Porc-komplex kapszula fogyasztása kifejezetten ajánlott:

  • idős embereknek
  • aktív sportolóknak
  • ízületi problémákkal küzdőknek
  • autoimmun folyamatok fennállása esetén
  • rheumatoid arthritis esetén
  • az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása esetén
  • az ízületek porcfelszínének helytelen mozgása (súrlódás) esetén

GAL UC-II Porc-komplex kapszula

A termék legfontosabb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag. Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagének ún. nem denaturálódott (nyers) formában találhatóak meg benne, ráadásul stabilizálva, aminek köszönhetően nem képes se denaturálódni, se megemésztődni az emésztőrendszerben. Emiatt változatlan (nyers) formában tud eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. Ennek köszönhetően a készítmény a nyirokrendszeren keresztül tudja szabályozni az immunműködést, így képes megakadályozni, hogy a szervezet a saját porcszöveteit támadja meg, meggátolva az azok elleni antitestek termelését. Egyébként ilyen antitestek nem csupán autoimmun ízületi betegségek esetén képződnek (Rheumatoid arthritis).

Amennyiben kopik, megsérül, helytelenül mozog (súrlódik) vagy intenzívebb mozgás, sport alatti igénybevétel esetén a porcot alkotó II-es kollagénfehérjék egy kis része denaturálódik, tehát a szervezet számára idegen fehérjék termelődnek. Ilyenkor kisebb vagy nagyobb mértékben elkezdődik az antitest-termelés ezek ellen, amely következményeképpen kialakulhat krónikus gyulladás és egyéb problémák is. Ezekből és számos más vizsgálat eredményéből is az következik, hogy a GAL UC-II Porc-komplex kapszula hatásos minden típusú ízületi probléma esetén, az autoimmun eredetű ízületi problémák esetén pedig kimondottan sikeres.

Az UC-II Porc-komplexet számos klinikai vizsgálatban használták kiemelkedő hatékonysággal, 40mg-os adagban. Ez a mennyiség kevésnek tűnhet, ám azért éppen ennyi az ideális dózisa, mert az UCII® „védőoltáshoz” hasonlóan hat az immunrendszerre, a nyirokrendszeren keresztül, tehát nem a hagyományos úton, vagyis úgy, hogy kollagén-peptideket juttat a vérárammal a porchoz, melyek beépülnek a porcokba, illetve fokozzák az ízületi folyadék mennyiségét.

A GAL UC-II Porc-komplex esszenciája tehát az antitest-termelés leállítása, ezért a készítmény lényege az UC-II. Ám a gyártó gondot fordított az ízületek építésére és az ízület kenőanyagának növelésére is. Emiatt került a készítménybe a Chondractiv® néven szabadalmaztatott másik csirkeszegycsontporc-kivonat is, amiben részben hidrolizált (előemésztett) formában vannak benne a II-es típusú kollagének. Emellett tartalmaz még például aminoglikánokat, hialuronsavat és kondroitint is, méghozzá a csirkeporc természetes, extra-celluláris mátrixának részeiként, ami miatt egyáltalán nem lehet összehasonlítani őket az izolált kondroitin-szulfát és hialuronsav alapanyagokkal. Ezek a hatóanyagok képesek biztosítani az ízületek építő- és kenőanyagát.

A GAL UC-II Porc-komplex kapszula tartalmaz még C-vitamint és organikus bambuszrügyből nyert szilíciumot is. Ezek az összetevők hozzájárulnak a kollagén-szintézishez, a szilícium pedig klinikai vizsgálatokban kedvező hatásúnak mutatkozott ízületi problémák esetén. A vizsgálatok azt is igazolták, hogy a kollagén-peptidek ízületekre kifejtett jótékony hatását a vele együtt szedett C-vitamin még tovább fokozza.

Az UC-II Porc-komplex tartalmaz Curcugreen® teljes spektrumú kurkumakivonatot is, ami különbözik a hagyományos kurkumin-kivonatoktól, ugyanis jelen van benne a kurkuma-gyökér esszenciaolaja is, ezáltal a felszívódása minimum 7-szeres. Ám nem csupán a hagyományos kurkuma-kivonatoktól különbözik, hanem a fokozott felszívódású kurkuma-kivonatoktól is, mivel a Curcugreen® a világ egyetlen olyan kurkuma-kivonata, ami a számunkra hasznos kurkumin-szintet képes növelni a vérben, és nem a haszontalan vagy kevésbé hasznos bomlástermékeit.

Lépjen fel a mozgásszervi problémák, a porckopás ellen, enyhítse ízületi fájdalmait teljesen természetesen a GAL UC-II Porc-komplex kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: