A Hymato MIKROBIOM 24 egy egyedülállóan magas hatóanyagtartalmú, élőflórát és butirátot tartalmazó étrend-kiegészítő saválló kapszulákkal. A termék különleges kombinációja az élőflórának és a butirátnak (vajsav), amelyek fontos szerepet játszhatnak a bélrendszer optimális működésének fenntartásában, valamint hozzájárulhatnak az egészséges emésztési folyamatokhoz. A Mikrobiom 24 egy adagjában 30 milliárd élő kultúrát tartalmaz, amelyek elősegíthetik az egészséges bélflóra kialakítását és megőrzését. A készítményben található vajsav hozzájárulhat a normál bélfunkciók és emésztési folyamatok kialakításához. A termék fogyasztása kimondottan javasolt antibiotikumos kezelések alatt és után.

MIKROBIOM 24 élőflórát és butirátot tartalmazó kapszula

A készítmény egy teljesen új szintje az immunrendszer és a bélflóra támogatásának. Összesen 24 fajta garantált mennyiségű baktériumtörzs található meg benne, amelyeknek köszönhetően jelentősen hozzájárulhat az egészséges bélflóra kialakításához és fenntartásához. A készítmény 24-féle kivételesen magas mennyiségű és minőségű probiotikus, vagyis jó baktériumokat tartalmaz. Ráadásul a minél nagyobb hatékonyság érdekében a baktériumokat gyomorsav ellenálló kapszulába helyezték el. Ezek a gyomorsav ellenálló kapszulák nem oldódnak fel a gyomorsavban, hanem csak lúgos közegben. Ilyen módon a kapszulák csak a patkóbélben oldódnak fel, ugyanis a patkóbélben lúgos közegű a pH-szint. A készítmény tehát a probiotikumokat egyenesen a megfelelő helyre szállítja.

Mikor ajánlott különösen probiotikumot fogyasztani?

  • Antibiotikum-kúra idején és utána az elpusztult probiotikumok pótlásához
  • Utazások előtt, az utazás miatti stressz, a megváltozott körülmények miatt
  • Emésztési problémák, például hasmenés és szorulás esetén
  • Gyulladásos bélbetegségek esetén
  • A szájüreg fertőzései, betegségei esetén
  • Visszatérő húgyúti, légúti fertőzések esetén
  • Hosszabb ideig fennálló, fokozott stresszhatások esetén
  • Atópiás dermatitisz esetén
  • Szigorú diéta, helytelen táplálkozás esetén
  • A tejben található összetevőkkel szembeni érzékenység csökkentéséhez

A bélrendszerben található jótékony hatású baktériumok, tehát a probiotikumok rendkívül sérülékenyek és érzékenyek, így könnyen előfordulhat, hogy olyan mértékben lezuhan a szintjük a belekben, hogy túlsúlyba kerülnek a káros baktériumok és más kórokozók. A probiotikumokra negatív hatást fejt ki többek között a klórozott ivóvíz, a helytelen táplálkozás, bizonyos gyógyszerek, a stressz vagy a szennyezett környezet. A bélrendszer az emberi szervezetben több mint 8 méter hosszú, és kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében, mivel ennek mintegy 80%-a itt helyezkedik el.

Az egészséges bélflóra nagyjából 750 trillió baktériumból tevődik össze, melyek között okvetlenül többségben kell lenniük a hasznos bélbaktériumoknak. A jótékony és a káros baktériumok optimális aránya körülbelül 85-15%. Amennyiben felborul ez az arány, akkor ez rendkívül káros hatást gyakorolhat az egész szervezet működésére és egészségére. Többek között amiatt is, mivel a bélrendszeren keresztül képes bekerülni a vérbe és a sejtekbe a vitaminok és egyéb tápanyagok túlnyomó többsége.

Amennyiben túlságosan elszaporodnak a káros baktériumok, akkor rengeteg enyhébb és komolyabb probléma és betegség is felütheti a fejét a szervezetben. Ezek pedig korántsem csupán emésztési zavarok lehetnek, mivel a probiotikumok részt vesznek szinte minden életfolyamatban, többek között kulcsfontosságú szerepet töltenek be az idegrendszer normál működésében is. A bélfóra és a gyomor állapotának romlását jelezheti például a hasmenés, a szorulás, a gyakori megfázások, az anyagcserezavarok, az allergiás tünetek, a hormonális problémák vagy a depressziós tünetek is. Amennyiben nem áll helyre a bélfóra egyensúlya, akkor felléphet Candida-fertőzés, gyomor- és bélfekély, krónikus bélgyulladás, ízületi gyulladások, vérszegénység, illetve romolhatnak a májfunkciók is.

Ha megfelelő mennyiségben és minőségben pótoljuk a probiotikumokat, akkor ezáltal jelentősen megerősíthetjük az immunrendszert, aminek köszönhetően nagyobb eséllyel előzhetjük meg a fertőző betegségeket, valamint könnyebbé és gyorsabbá válhat a gyógyulás is. Emellett nagymértékben javulhat az emésztés hatékonysága is, vagyis enyhülhetnek vagy akár meg is szűnhetnek az olyan tünetek, mint a puffadás, a hasmenés, a székrekedés, a gyomorkorgás, a fáradtság, a levertség vagy az émelygés. 

A probiotikumok pótlása kifejezetten javasolt antibiotikum-kúra alatt és azt követően is, mivel ezzel hozzájárulhatunk a bélflóra bakteriális egyensúlyának megőrzéséhez, aminek köszönhetően megelőzhető lehet a káros baktériumok elszaporodása, valamint az ebből következő problémák és betegségek is kivédhetőek lehetnek. A probiotikum-kúra csökkentheti az olyan súlyosabb bélbetegségek tüneteit is, mint a Crohn-betegség, a gyomor- és bélhurut vagy az irritábilis bél szindróma (IBS). Továbbá a hasznos baktériumok javítani tudják az olyan bőrproblémák állapotát is, mint az ekcéma vagy az akne, valamint szerepet játszhatnak a gombás fertőzések, nőknél pedig a hüvelyi fertőzések megelőzésében.

A probiotikumok részt vesznek a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek lebontásában, így hiányuk esetén megváltozhatnak az emésztési mechanizmusok, aminek következtében rosszabbá válhat a tápanyagok felszívódási hatékonysága is. Azzal is érdemes tisztáéban lenni, hogy a B- és K-vitaminok is a belekben képződnek, ezért a bélflóra rossz állapota könnyen kiválthatja ezeknek a vitaminoknak a hiányát is, ami egyaránt negatívan befolyásolhatja a testi és a lelki egészséget is. A probiotikumok hozzájárulnak a legtöbb nyomelem felszívódásához, az immunrendszer működéséhez, valamint antiallergén anyagokat és olyan ferment metabolitokat is termelnek, amelyek képesek védelmet biztosítani a teljes bélrendszer számára, aminek köszönhetően közreműködhetnek a belek gyulladásos és elváltozásainak megelőzésében is.

Állítsa helyre, őrizze meg bélflórája egyensúlyát, erősítse immunrendszerét, támogassa a teljes szervezet egészségét a MIKROBIOM 24 élőflórát és butirátot tartalmazó kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: