Az Orangefit kapszulás készítményei között vannak vitaminok, ásványi anyagok, probiotikum és Omega-3 zsírsav termék is. Az Orangefit olyan esszenciális tápanyagokat kínál, mint a C-vitamin, a B12-vitamin, a D3-vitamin, a magnézium, a Orangefit probiotikumok és az Omega-3 zsírsavak. Valamennyi Orangefit kapszulás készítmény prémium minőségű, növényi alapú, fenntartható és a legtisztább minőségű.

Orangefit Omega-3 Alga olajjal kapszula

Amennyiben vegán vagy vegetáriánus étrendet követ, akkor ez a hínár kapszula tökéletes választás az Ön számára. Az Orangefit Omega-3 algaolaj 100%-ban növényi alapú, egy egészen különleges algákból, a Schizochytrium mikroalgából készül, ami páratlan 2:1 arányban tele van Omega-3 zsírsavakkal, DHA-val és EPA-val. Az algaolaj természetesen gazdag EPA-ban és DHA-ban. Mindössze 2 darab Orangefit Omega-3 gél kapszula 300 mg DHA-t és 150 mg EPA-t tartalmaz, ami az ajánlott napi adag. A készítmény laktózmentes, gluténmentes és szójamentes.

Az EPA és a DHA szerepet játszhatnak a szív egészséges működésében, a normál vérnyomás fenntartásában, a vér normál trigliceridszintjének megőrzésében, illetve az agy és az idegrendszer megfelelő működésében. Az Omega-3 zsírsavak prosztaglandinokká - hormonokhoz hasonló vegyületekké - alakulnak át a szervezetben, amelyek hatással vannak minden egyes sejtre és szervre, ezáltal segítik valamennyi szerv működését. Továbbá védelmet nyújthatnak a külső hatásokkal szemben és a belső sejtkárosodástól is, mivel az Omega-3 zsírsavak beépülnek a sejthártyába, és rugalmasabbá teszik azt. Az Omega-3 zsírsavak kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szív- és érrendszer, az agy, az idegrendszer, valamint az immunrendszer normál működésében. Ha kellő mennyiségben pótoljuk az Omega-3 zsírsavakat, akkor pozitív hatást képesek kifejteni többek között idegkárosodások, depresszió, mentális zavarok, ízületi gyulladás, bélgyulladás, pikkelysömör, ekcéma, pajzsmirigy problémák és allergia esetén is.

Az EPA és a DHA megfelelő dózisban való pótlása kedvező hatású lehet olyan szív- és érrendszeri megbetegedések esetén, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterin- és trigliceridszint vagy az érelmeszesedés. Az Omega-3 zsírsavak rendkívül erős gyulladásgátló hatással vannak felvértezve, ezáltal pozitív hatást fejthetnek ki szinte bármilyen gyulladással járó probléma és betegség esetén. Segítséget nyújthatnak például bőrgyulladások, bélgyulladás, IBS, ízületi gyulladás, valamint a cukorbetegek krónikus gyulladásai esetén is.

A DHA az agyszövet és a központi idegrendszer egyik legfontosabb strukturális lipidje, hozzájárul a normál agyműködés és a látás fenntartásához. Az Omega-3 zsírsavak az agyi foszfolipidek és a retina zsírsavjainak mintegy 20-40%-át teszik ki, így az Omega-3 rendszeres fogyasztása jelentősen támogathatja az idegrendszer és a szemek egészségét is.

Az Omega-3 zsírsavak legnagyobb mennyiségben az agysejtekben és a szinapszisoknál találhatóak meg, aminek köszönhetően javítani tudják az ingerület-átvitelt az agysejtek között, valamint képesek növelni az idegsejtek élettartamát, így kedvező hatásúak lehetnek Alzheimer-kór, demencia, depresszió és szorongás esetén is. Az Omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a fogyókúra eredményességéhez is, mivel szerepet tölthetnek be a zsírszövet csökkentésében, illetve képesek gátolni az újabbak kialakulását, csökkenthetik a BMI-indexet. Továbbá az Omega-3 zsírsavak kulcsfontosságú szerepet játszanak a termékenységben, illetve az agy magzati és csecsemőkori normál fejlődésében is.

Orangefit B12-vitamin folsavval tabletta

Az Orangefit mindent megtesz a maximális hatékonyság érdekében, ezért a B-12-vitaminjukhoz 5-MTHF Quatrefolic®-ot, a folsav legfelszívódóbb és biológiailag legaktívabb formáját adták hozzá. Ennek köszönhetően a szájnyálkahártya azonnal képes felszívni a tablettákat, így azok nem a gyomorban alakulnak át először. A termék laktózmentes, gluténmentes és szójamentes. A B12-vitamin kémiai neve a cyanokobalamin, míg a biológiailag aktív, jól felszívódó formája a metilkobalamin, amit már nem szükséges a szervezetnek energiabefektetéssel átalakítania. A készítményben a B12 két koenzim formája, tehát a metilkobalamin és az adenozilkobalamin kombinációja található meg.

Milyen esetekben javasolt az Orangefit B12-vitamin fogyasztása?

  • stresszes életmódot élőknek
  • pszichés kimerültség esetén
  • vegán és vegetáriánus étrendet követőknek
  • fáradtság esetén – tanulóknak, szellemi munkát végzőknek
  • vérszegénység esetén
  • fehérjében dús táplálkozás esetén
  • idős korúaknak
  • fogamzásgátló tablettát szedő nőknek

A B12-vitamin egy olyan vízben oldódó vitamin, amit az emberi szervezet nem tud önállóan előállítani, így feltétlenül gondoskodnunk kell a rendszeres pótlásáról. Természetes formában szinte csak állati eredetű táplálékokban fordul elő, így különösen fontos kiegészítője a vegetáriánus és vegán étrendet követőknek. A B12-vitamin hatással van a szervezet fehérje szintézisére, hozzájárul az aminosavak fehérjékbe való beépüléséhez, valamint fokozza ezek hasznosulását, ezáltal a teljes szervezet működésére hatást fejt ki. A B12-vitamin abszolút nélkülözhetetlen az idegrendszer, az immunrendszer, illetve a vörösvérsejtek normál működéséhez, az anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichés funkció és a normál koleszterinszint fenntartásához.

Az orvosi gyakorlatban a B12-vitamint fel szokták használni vészes vérszegénység, általános testi leromlás, kimerültség, ideggyulladás vagy hosszabb betegség utáni lábadozás esetén is, mivel a teljes szervezetre kiterjedő erősítő hatással rendelkezik. A B12 szerepet játszhat az idegrendszer és az agy normál működésében, a koncentráció és a memória javításában, a szellemi teljesítőképesség növelésében. Továbbá hatással van az anyagcserére, illetve képes csökkenteni a fáradtságot.

Az Orangefit B12-vitamin tablettában lévő folsavat mindenkinek roppant fontos folyamatosan pótolnia, ugyanis a szervezet nem tudja önmaga előállítani, tehát a napi szükséges mennyiséget táplálkozás vagy étrend-kiegészítés útján kell pótolnunk. A folsav szintén vízben oldódó vitamin, így rendkívül hamar kiürül a szervezetből, ráadásul egyszerre csak csekély mennyiséget tudunk tárolni belőle. Emiatt kell naponta pótolni. A folsavra valamennyi olyan életműködésnél szükség van, amiben sejtosztódás megy végbe. Amennyiben nem pótoljuk megfelelő mennyiségben a folsavat, akkor számottevően csökkenhet a vörösvérsejtek mennyisége a testünkben, ami miatt kialakulhat vérszegénység is. Ez okozhat többek között energiahiányt, fáradékonyságot, hangulatingadozásokat vagy feledékenységet is.

A folsavhiány miatt jelentősen romolhat az immunrendszer működésének hatékonysága is, így pedig gyakrabban dönthetnek le a lábunkról a fertőző betegségek, valamint nehezebb és lassabb lehet a gyógyulási folyamat is. A folsav alacsony szintje miatt kialakulhat rossz hangulat és pszichés problémák is, ugyanis csökkenhet a szerotonin nevű ingerületátvivő anyag szintje az agyban, amit boldogsághormonnak is szoktak hívni. A szerotonin alacsony szintjének következtében nem csupán rossz hangulat léphet fel, hanem súlyosabb esetekben akár depresszió, szorongás, apátia, ingerlékenység, tébolyodottság, pszichózis és egyéb pszichés zavarok is.

Próbálja ki a növényi alapú, kitűnő minőségű Orangefit kapszulás készítményeket!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: