A búzafű kétség kívül az egyik leghatékonyabb méregtelenítő képességgel rendelkező gyógynövény, mely elképesztően széles körűen támogatja teljes szervezetünk egészségét. A búzafű jelentősen hozzájárul a védekezőképesség fokozásához, illetve valamennyi szervünk hatékonyabb működéséhez.

A búzafűben rengeteg értékes hatóanyag rejlik, amelyek külön-külön is roppant hatékonyak, ám így együtt, egymás hatásait kiegészítve és felerősítve még eredményesebben képesek támogatni szervezetünket. A búzafű testünk szinte minden egyes sejtjét tisztítja, támogatja, és ellátja a szükséges tápanyagokkal.

A búzafű valódi vitaminkoktél

A búzafűben jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10-, C- és E-vitamin található, de tartalmaz D-, K- és F-vitamint is. A B6- és B12-vitamin támogatják a fehérjék és a zsírok anyagcseréjét, és szükségesek közel 100 enzim működéséhez.

A búzafűben hatalmas mennyiségű fehérje van, amik testünk elengedhetetlen alkotóelemei, illetve tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, de bőséges forrása az antioxidánsoknak és az enzimeknek is.

A búzafűben jelen van a vas, a cink, a kalcium, a kálium, a magnézium, a nátrium, illetve a nálunk igen ritka szelén is. Ezek az ásványi anyagok egyrészt nélkülözhetetlenek a szervezet lúgosításához, de például hozzájárulnak az emésztési folyamatokhoz is. Ráadásul a búzafű kiemelkedő, mintegy 30%-os rosttartalma és a magnézium segítik a bélizmok működését, javítják a belek perisztaltikáját, amivel felgyorsítják a széklet távozását a bélrendszerből.

A búzafűben több ezer enzim található, mint például a kataláz, az amiláz vagy a proteáz, amelyek roppant lényegesek többek között a vér tisztításához is, de részt vesznek szinte minden egyes szervezetben végbemenő folyamatban, és irányítják is azokat. Ráadásul ezek az enzimek az idő múlásával egyre hatástalanabbak a szervezetünkben, illetve rendkívül fontos a folyamatos pótlásuk, mivel enzimkészletünk véges.

Méregtelenítésből jeles

A rendszeres – vagy akár folyamatos – méregtelenítés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni napjainkban, amikor soha nem látott mennyiségű káros, mérgező anyaggal és hatással kell nap mint nap megküzdenie szervezetünknek. Testünk méregtelenítő rendszerét pedig nem erre a szintű terhelésre találták ki, ezért érdemes segítenünk neki méregtelenítő hatású anyagokkal.

Ha felhalmozódnak szervezetünkben a mérgező anyagok, akkor kialakulhatnak allergiás reakciók, kiválasztó szerveink pedig túlontúl igénybe lehetnek véve, ami miatt nem lesznek képesek ellátni méregtelenítő feladataikat, így még több toxikus anyag raktározódhat el a testünkben. Ez pedig számtalan egészségkárosító hatással járhat együtt, mivel ezeknek a mérgező anyagoknak a túlnyomó többsége génkárosító vagy rákkeltő hatású.

A búzafű segít mindezek ellen hatékonyan fellépni, hiszen az egyik legjobb méregtelenítő növény, ami ráadásul rendkívül hatékonyan képes az immunrendszert is megerősíteni. A búzafű kiemelkedő méregtelenítő képességéért főként a klorofill a felelős, mivel lenyűgöző hatékonysággal méregteleníti májunkat és az egész véráramot, de még azt is meg tudja tenni, hogy vegyi úton semlegesítse a mérgező anyagokat a testünkben.

Japán kutatók megállapították, hogy a zsenge búzafűben lévő enzimek és aminosavak képesek hatástalanítani a kipufogógázban található nitrogénvegyületeket, illetve az élelmiszerekben lévő génmódosító és rákkeltő anyagok egészségkárosító hatásait.

A szuperoxid-dizmutáz (SOD) nevű enzim pedig kivételesen hatékony a fertőzések, a környezeti ártalmak, a szuperoxidok és a sugárzás miatt kialakult sejtkárosodások elleni küzdelemben.

A búzafűben lévő aminosavak szintén fontos szerepet töltenek be a vérünk és a sejtjeink méregtelenítésében, mivel oldhatatlan sókká alakítják át az olyan toxikus vegyületeket, mint a higany a PVC, a kadmium, a stroncium vagy a nikotin, melyek ezáltal képesek gyorsan kiürülni a testünkből.

A búzafű a méregtelenítés mellett roppant hatékony lúgosító képességgel is rendelkezik, vagyis gyorsan és teljes körűen tudja visszaállítani a sejtek egészséges pH-értékét, a szervezet normál sav-bázis egyensúlyát. Egészségünk megőrzéséhez ez egy nagyon fontos lépés, mivel számtalan betegséget és problémát okozhat, ha szervezetünk elsavasodik.

Immunerősítő búzafű

A búzafű fantasztikus módon képes fokozni a szervezet védekezőképességét, ugyanis az anyagcsere-folyamatok serkentésével szinte teljesen újjá is tudja építeni az immunrendszert. Ezt pedig az is támogatja, hogy jelentősen javítja az emésztés hatékonyságát, illetve hozzájárul a bélflóra egészséges egyensúlyához, mivel elpusztítja a káros baktériumokat a bélrendszerben, miközben támogatja a hasznos baktériumok elszaporodását és életben maradását. Ez nagyon fontos, hiszen immunrendszerünk körülbelül 80%-a bélrendszerünkben található.

A búzafű ellenálló képességet fokozó hatásainak köszönhetően egyre kevesebb fertőző betegséget kaphatunk el, de más betegségeket is jóval hatékonyabban lesz képes kivédeni immunrendszerünk.

Jobb emésztés búzafűvel

A búzafű a bélflóra egyensúlyának támogatása mellett kiemelkedő rosttartalmával is javítja az emésztés hatékonyságát, mivel fokozza a belek mozgását, serkenti az anyagcserét, aminek köszönhetően képes megszüntetni számos emésztési rendellenességet, köztük a székrekedést is.

Mindezzel a búzafű jelentősen támogatja az egészség megőrzését, hiszen a rendszeres székletürítés kulcsfontosságú feltétele testünk egészséges és kiegyensúlyozott működésének.

Vérfrissítő búzafű

A búzafűben található klorofill mindösszesen egyetlen molekulájában különbözik az emberi vérben lévő hemoglobintól, ám szervezetünk ki tudja cserélni ezt a molekulát, s így a klorofillból vért képes előállítani. Ezáltal a búzafű fogyasztásának hatására akár néhány nap alatt megduplázódhat a vörösvérsejtek mennyisége vérünkben, ami nagymértékben enyhítheti a vérszegénységet.

A búzafű a vérképzés fokozásával jelentősen tudja növelni sejtjeink oxigénellátását, ezáltal fokozza a sejtek energiaszintjét, illetve gátolja a kóros sejtburjánzást. Az oxigénnel való ellátottság javításának köszönhetően a búzafű csökkenti a gyulladásokat is.

Több energia, jobb kedv búzafűvel

A búzafűben rengeteg vitamin, ásványi anyag, nyomelem, enzim, antioxidáns és más tápanyag található, ezáltal rövid időn belül képes feltölteni szervezetünk vitaminraktárait. A búzafű méregtelenítő és vitalizáló hatásainak köszönhetőn hamar búcsút inthetünk a fáradékonyságnak, a kimerültségnek, így nagymértékben növelhetjük fizikai és szellemi teljesítőképességünket is.

A méreganyagoktól való megszabadulás miatt pedig szintén csökkenti a fáradékonyságot, növeli a teherbírásukat és javítja a közérzetünket. A búzafű hatalmas segítséget képes nyújtani a legyengült, beteg vagy idős szervezet számára, mivel akár néhány hét alatt fel tudja tölteni a megfelelő tápanyagokkal, aminek köszönhetően felfrissít testileg és szellemileg is.

Stressz ellenes búzafű

A búzafű kiemelten támogatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, ezáltal jelentősen hozzájárulhat a stressz könnyebb kezeléséhez. Mindez pedig nem csak lelki egyensúlyunk szempontjából lényeges, hiszen manapság már teljesen elfogadott tény, hogy a stressz komolyan gyengítheti immunrendszerünket, amivel hozzájárulhat számtalan betegség kialakulásához.

A búzafű a belső feszültség csökkentésével felléphet az alvászavarok, az álmatlanság ellen is.

Könnyebb fogyás búzafűvel

A búzafű az anyagcsere serkentésével és a méreganyagok eltávolításával is támogatja a felesleges kilók könnyebb és gyorsabb leadását. Emellett pedig a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításával is hozzájárul a fogyókúra sikerességéhez, mivel a szervezet a túlsavasodás miatt zsírsejteket termel.

A búzafű lúgosító hatásának köszönhetően hamar visszaállíthatja a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyát, így testünk elkezdheti felszámolni a zsírsejteket.

Antioxidáns védelem, öregedéslassítás búzafűvel

A búzafű számos erélyes antioxidáns vegyületet tartalmaz, amelyek a szabadgyökök semlegesítése által megakadályozzák azok sejtromboló tevékenységét. Ez egyrészt alapvetően védelmezi egészségünket, hiszen a szabadgyökök sejtkárosító hatásai miatt rengeteg probléma és betegség alakulhat ki a szervezetünkben.

Másrészt pedig a búzafű mindezzel fellép az öregedési folyamatok ellen is, mivel ezek is leginkább a szabadgyökök romboló hatásainak eredményeként alakulnak ki a testünkben. A búzafű támogatja a sejtek regenerálódását is, fiatalítja a már elhasználódott sejteket, illetve eredményesen tisztítja a vért is.

Daganatellenes búzafű

A búzafű a szervezet méregtelenítése és lúgosítása által támogatja a elleni küzdelmet. A búzafűben olyan erős hatóanyagok is találhatóak, mint az abszcizinsav, amely számos laboratóriumi kísérletben képes volt elpusztítani a sejteket. A búzafűben lévő B17-vitamin ugyancsak több kutatásban is elpusztította a sejteket, miközben az egészséges sejtekben nem tett kárt.

A búzafűben található klorofill, az amigdalin és a különböző bázikus anyagok az immunrendszer felerősítése által természetes módon gátolják a fejlődését.

Szépségápolás búzafűvel

A búzafű fogyasztásával nem csupán egészségünket, hanem szépségünket is támogathatjuk, hiszen rengeteg értékes tápanyagja belülről táplálja bőrünket, hajunkat és körmeinket. Ráadásul a búzafüvet akár külsőleg is alkalmazhatjuk pakolásként bőrünkön és hajunkon egyaránt.

A sérült, megégett, megvágott vagy csípés miatt kipirosodott bőrt is hamar megnyugtatja. Sebek és fekélyek esetén pedig a búzafüves borogatás igen kedvező hatású lehet.

A fényét vesztett, töredezett, rakoncátlan fürtök pedig valósággal életre kelhetnek a búzafüves pakolás hatására, mivel számtalan értékes tápanyagot juttat a hajszálakba és a fejbőrbe. Tincseink ennek köszönhetően visszanyerhetik csillogásukat, puhaságukat és rugalmasságukat.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: