Az Organic Mission alapjaiban változtatja meg és értelmezi újra a képet, melyet eddig az egészségmegrz termékekrl gondoltunk.

Mivel a biokémia tudománya a gyógyszeripari szemléletet követve izolált hatóanyagokról, receptorokról, molekulákról és milligrammokról beszélt, ezért ezt a szemléletet és irányvonalat követte a táplálékkiegészít termékek piaca, és a velük kapcsolatos kutatások is ezt a megközelítést tükrözték. A különbség az volt, hogy a gyógyszeripar fleg szintetikus molekulákat, míg a táplálékkiegészít ipar a természetben megtalálható molekulákat vont ki és állított el. A növény sok ezer összetevje közül kinevezték a hatóanyagokat, melyekkel lefolytatták a klinikai vizsgálatokat – a gyógyszeripar módszerei szerint. Minél „tisztább” volt egy kivonat és minél nagyobb mennyiségben tartalmazta a hatóanyagot, annál értékesebbnek, jobb minségnek gondolták.

Az étrendkiegészítket gyártó cégek, amikor a „milligramm-háborút” már nem lehetett tovább fokozni, a „felszívódásban” találták meg az újabb eszközt, amellyel rálicitálhattak a konkurens cégek termékeire. Jöttek a mikrogömbök és mikrokristályok, nanorészecskék és idkapszulák versengtek tapaszokkal, porokkal és gélekkel. Senki sem azzal foglalkozott, hogy mi az, ami felszívódik. Hiszen a hatóanyagokat már felfedezték a tudósok - így gondolták, az egyedüli fejldési lehetséget a szervezetbe történ bejuttatás módjában látták.

Organic Mission

 

Erre akkor döbbentek rá a kutatók, amikor a jól ismert egészségvéd természetes anyagok izolált molekulák formájában, az eredeti táplálék-környezetbl kiszakítva, a randomizált klinikai vizsgálatokban sorra megbuktak. 2007-ben a „vitaminok alkonyától” és az „antioxidánsok trónfosztásától” volt hangos a világsajtó.

Az ellentmondás megoldása zseniálisan egyszer, végig ott feküdt elttünk, csak az „analizáló” tudomány vizsgálómódszerei nem tették lehetvé a „szintetizáló” módon mköd, több száz vagy akár több ezer féle molekula együttes hatásának vizsgálatát. Az egész több, mint a részek összege – ez a Szent-Györgyi Alberttl vett idézet a természetbl származó anyagok esetében örök érvény igazságnak bizonyult. Eredeti táplálék környezetében minden „hatóanyag” sokkal aktívabban mködött, csak nem volt meg a technológia, amellyel a táplálék ezen elnyeit egyetlen kapszulába vagy tablettába srítsük úgy, hogy az még mindig táplálék – valamiféle szupertáplálék – maradjon.

A megoldást nem a legfejlettebb élelmiszeripari technológia, hanem maga a Természet szolgáltatta: a legkisebb éllények, a mikroorganizmusok jöttek a segítségünkre.

Csak az él képes arra, hogy egy halott anyagnak, egy izolált molekulának életet adjon: a mikroorganizmusok képesek él táplálékká alakítani azokat az anyagokat, amelyeket szeretnénk bejuttatni a szervezetbe, így azok nem izolált molekulák, hanem él táplálék formájában fognak felszívódni és bekapcsolódni az anyagcserefolyamatainkba. Ezt a folyamatot fermentációnak nevezzük. Az élesztsejtek és laktobacillus törzsek egymás után, kaszkádban alakítják át a kiindulási anyagokat, ezt a különleges technológiát kaszkád- vagy ketts fermentáció névvel jelöljük.

 

A miligramm a tömeg mértékegyésge, nem pedig a biológiai aktivitásé

Az ily módon elállított étrendkiegészítk biológiai aktivitása minden várakozást felülmúlt. A világ vezet laboratóriumai bizonyították, hogy az Organic Mission ezen módon elállított tápanyagainak és hatóanyagainak biológiai aktivitása a kiindulási anyagokhoz képest átlagosan 20-60-szoros. Ami más cégnek késztermék, az nekünk csak alapanyag. Fontos számunkra, hogy ezeket a vizsgálatokat, méréseket bárki megismerhesse, megtekinthesse, ezért itt a weboldalon hozzáférhetvé tettük a részletes adatokat a források megjelölésével együtt.

Az egész több, mint a részek összege – ez az igazság örök érvénynek bizonyult a Természetben, melyet az Organic Mission a gyógynövénykivonatokat tartalmazó formulái elállításánál is szem eltt tartott. A cél olyan formulák megalkotása volt, melyek az alapanyagok kiváló minségén túl tartalmazzák a teljes növény „lelkét”, a növény hatóanyagainak teljes spektrumát, legyen szó akár több mint 1500 hatóanyagról. A hidroetanolos és szuperkritikus extrakció kombinációjával a világ legtisztább, széles spektrumú gyógynövénykivonatait állítottuk el, melyek a gyógynövény-formuláinkban találhatóak.

Az Organic Mission gyógynövény formuláinak hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolja, amelyeket a világ élvonalbeli kórházai és kutatóintézetei végeztek el, s melyek itt szintén hozzáférhetek a szakemberek számára. A formuláink hatékonyságának igazolásánál nem az alapanyagokkal valamikor elvégzett klinikai vizsgálatok eredményeit vettük kölcsön, hanem a saját formuláinkat, készítményeinket használtuk a vizsgálatokban.