Az Organic Mission alapjaiban változtatja meg és értelmezi újra a képet, melyet eddig az egészségmegőrző termékekről gondoltunk.

Mivel a biokémia tudománya a gyógyszeripari szemléletet követve izolált hatóanyagokról, receptorokról, molekulákról és milligrammokról beszélt, ezért ezt a szemléletet és irányvonalat követte a táplálékkiegészítő termékek piaca, és a velük kapcsolatos kutatások is ezt a megközelítést tükrözték. A különbség az volt, hogy a gyógyszeripar főleg szintetikus molekulákat, míg a táplálékkiegészítő ipar a természetben megtalálható molekulákat vont ki és állított elő. A növény sok ezer összetevője közül kinevezték a hatóanyagokat, melyekkel lefolytatták a klinikai vizsgálatokat – a gyógyszeripar módszerei szerint. Minél „tisztább” volt egy kivonat és minél nagyobb mennyiségben tartalmazta a hatóanyagot, annál értékesebbnek, jobb minőségűnek gondolták.

Az étrendkiegészítőket gyártó cégek, amikor a „milligramm-háborút” már nem lehetett tovább fokozni, a „felszívódásban” találták meg az újabb eszközt, amellyel rálicitálhattak a konkurens cégek termékeire. Jöttek a mikrogömbök és mikrokristályok, nanorészecskék és időkapszulák versengtek tapaszokkal, porokkal és gélekkel. Senki sem azzal foglalkozott, hogy mi az, ami felszívódik. Hiszen a hatóanyagokat már felfedezték a tudósok - így gondolták, az egyedüli fejlődési lehetőséget a szervezetbe történő bejuttatás módjában látták.

Organic Mission

 

Erre akkor döbbentek rá a kutatók, amikor a jól ismert egészségvédő természetes anyagok izolált molekulák formájában, az eredeti táplálék-környezetből kiszakítva, a randomizált klinikai vizsgálatokban sorra megbuktak. 2007-ben a „vitaminok alkonyától” és az „antioxidánsok trónfosztásától” volt hangos a világsajtó.

Az ellentmondás megoldása zseniálisan egyszerű, végig ott feküdt előttünk, csak az „analizáló” tudomány vizsgálómódszerei nem tették lehetővé a „szintetizáló” módon működő, több száz vagy akár több ezer féle molekula együttes hatásának vizsgálatát. Az egész több, mint a részek összege – ez a Szent-Györgyi Alberttől vett idézet a természetből származó anyagok esetében örök érvényű igazságnak bizonyult. Eredeti táplálék környezetében minden „hatóanyag” sokkal aktívabban működött, csak nem volt meg a technológia, amellyel a táplálék ezen előnyeit egyetlen kapszulába vagy tablettába sűrítsük úgy, hogy az még mindig táplálék – valamiféle szupertáplálék – maradjon.

A megoldást nem a legfejlettebb élelmiszeripari technológia, hanem maga a Természet szolgáltatta: a legkisebb élőlények, a mikroorganizmusok jöttek a segítségünkre.

Csak az élő képes arra, hogy egy halott anyagnak, egy izolált molekulának életet adjon: a mikroorganizmusok képesek élő táplálékká alakítani azokat az anyagokat, amelyeket szeretnénk bejuttatni a szervezetbe, így azok nem izolált molekulák, hanem élő táplálék formájában fognak felszívódni és bekapcsolódni az anyagcserefolyamatainkba. Ezt a folyamatot fermentációnak nevezzük. Az élesztősejtek és laktobacillus törzsek egymás után, kaszkádban alakítják át a kiindulási anyagokat, ezt a különleges technológiát kaszkád- vagy kettős fermentáció névvel jelöljük.

 

A miligramm a tömeg mértékegyésge, nem pedig a biológiai aktivitásé

Az ily módon előállított étrendkiegészítők biológiai aktivitása minden várakozást felülmúlt. A világ vezető laboratóriumai bizonyították, hogy az Organic Mission ezen módon előállított tápanyagainak és hatóanyagainak biológiai aktivitása a kiindulási anyagokhoz képest átlagosan 20-60-szoros. Ami más cégnek késztermék, az nekünk csak alapanyag. Fontos számunkra, hogy ezeket a vizsgálatokat, méréseket bárki megismerhesse, megtekinthesse, ezért itt a weboldalon hozzáférhetővé tettük a részletes adatokat a források megjelölésével együtt.

Az egész több, mint a részek összege – ez az igazság örök érvényűnek bizonyult a Természetben, melyet az Organic Mission a gyógynövénykivonatokat tartalmazó formulái előállításánál is szem előtt tartott. A cél olyan formulák megalkotása volt, melyek az alapanyagok kiváló minőségén túl tartalmazzák a teljes növény „lelkét”, a növény hatóanyagainak teljes spektrumát, legyen szó akár több mint 1500 hatóanyagról. A hidroetanolos és szuperkritikus extrakció kombinációjával a világ legtisztább, széles spektrumú gyógynövénykivonatait állítottuk elő, melyek a gyógynövény-formuláinkban találhatóak.

Az Organic Mission gyógynövény formuláinak hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolja, amelyeket a világ élvonalbeli kórházai és kutatóintézetei végeztek el, s melyek itt szintén hozzáférhetőek a szakemberek számára. A formuláink hatékonyságának igazolásánál nem az alapanyagokkal valamikor elvégzett klinikai vizsgálatok eredményeit vettük kölcsön, hanem a saját formuláinkat, készítményeinket használtuk a vizsgálatokban.