Az Olimp Labs Magnézium+B6 kapszula világszabadalommal védett Albical ™ aminosav-kelát (magnézium-biszglicinát) formájában tartalmazza a magnéziumot, méghozzá B6-vitaminnal dúsítva. Ez az egyedülálló magnézium formula lehetővé teszi, hogy a megfelelő helyen, sejtszinten szívódjon fel a hatóanyag. Az Albion® magnézium-aminosav-kelát 100%-ban hipoallergén, kíméletes az emésztőrendszerhez, így nem vált ki sem hasmenést, sem más fajta irritációt. Az Olimp Labs Chela-Magnézium + B6 kapszula képes lehet akár megduplázni az idegrendszer működését.

A készítmény speciális kelátkötésű formája garantálja a tökéletes felszívódást, valamint meg tudja akadályozni a felszívódást gátló egyéb tápanyag-összetevők hatásait. Ellenáll a gyomor savas pH-jának, kémiailag stabil, kíméletes az emésztőrendszerhez, a bélben szívódik fel, illetve nem okoz irritációt. Ez a kombináció segítséget nyújthat stressz, ingerlékenység és koncentrációzavar esetén.

Kiknek, milyen esetekben javasolt az Olimp Labs Magnézium+B6 kapszula fogyasztása?

 • Stresszes életvitel esetén
 • Az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • A normál pszichológiai funkciók fenntartásához
 • A nyugodtabb, pihentetőbb alváshoz
 • A fáradékonyság csökkentéséhez
 • A csontok és a fogak egészségének fenntartásához
 • Az izmok normál működéséhez
 • A szellemi teljesítmény javításához
 • A szív- és érrendszer egészségének támogatásához
 • Nehéz fizikai munkát végzőknek
 • Intenzíven sportolóknak
 • Várandós és szoptató kismamáknak
 • Diétázóknak, fogyókúrázóknak

Olimp Labs Magnézium+B6 kapszula

A magnézium-biszglicinát egy rendkívül hatékony és egyben kivételesen kíméletes magnéziumforrás, mivel nem vált ki kellemetlen mellékhatásokat még az érzékeny gyomrúak esetén sem. A magnéziumtartalmú táplálékkiegészítők felszívódása roppant változó, rengeteg közülük olyan mellékhatásokat okozhat, mint a laza széklet, a hasmenés vagy egyéb emésztési zavarok, illetve sok esetben lekötik a gyomorsavat is. Fontos tudni azt is, hogy a magnézium szervetlen formáinak hasznosulása rendkívül gyenge, ráadásul éppen ezek a formák váltanak ki leggyakrabban mellékhatásokat is. Ezzel szemben a szerves magnézium formulák, így a magnézium-biszglicinát is, általában jó felszívódással bírnak, valamint a legtöbbször semmilyen mellékhatást sem okoznak.

A magnézium-biszglicinát a magnézium glicinnel alkotott sója, tehát a magnézium mellett glicin aminosavval is ellátja a szervezetet. A magnézium-biszglicinát forma kimondottan ajánlott azok számára, akiknek még a magnézium jól felszívódó formáitól is emésztési problémájuk szokott lenni. Manapság a magnézium-biszglicinát számít a legkíméletesebb magnéziumforrásnak, ami ráadásul kitűnő felszívódással és hasznosulással is rendelkezik.

A glicin aminosav jelen van az enzimekben és a fehérjékben, és pozitív hatással lehet a szervezet szinte minden területére. A glicin olyan fehérjéket termel, amelyek a szöveteket, a szerveket, az izmokat és az ízületeket alkotják. S bár a glicin nem tartozik az esszenciális aminosavak közé, de rendszeres pótlása által jelentősen hozzájárulhatunk számos betegség megelőzéséhez, valamint kezeléséhez.

Az Olimp Labs Magnézium+B6 kapszulában található magnézium jelen van a test minden egyes sejtjében, hozzájárul az anyagcsere valamennyi folyamatához, kulcsfontosságú több mint 300 fajta enzim működéséhez, valamint részt vesz az izmok normál működésében. Továbbá hozzájárul az elektrolit egyensúly fenntartásához, a sejtosztódáshoz, illetve a normál fehérjeszintézishez is. A magnézium rendszeres pótlásával jelentősen támogatható a fáradtság és a kimerültség csökkentése, az idegrendszer és az izmok megfelelő működése, a koncentrálóképesség javítása, a koleszterinszint szabályzása, valamint a csontok és a fogak egészségének fenntartása.

A magnézium hatást gyakorol a kalcium és a foszfor anyagcseréjére, ezáltal szerepet játszik a megfelelő minőségű csontozat megőrzésében. Emellett jelentősen képes támogatni a szívizom megfelelő működését, valamint a normál koleszterinszint és vérnyomás fenntartását. A magnézium nélkülözhetetlen az idegrendszer egészséges működéséhez, így a normál pszichológiai funkció fenntartásához is. Hatékonyan képes csökkenteni a depressziós, szorongásos tüneteket, valamint a huzamosabb ideig fennálló stressz negatív hatásait.

A magnézium hiánya miatt először azok a sejtek sérülnek, amik kifejezetten sok energiát igényelnek, tehát az izomsejtek és az idegsejtek. A magnéziumhiány okozhat többek között kimerültséget, gyengeséget, étvágytalanságot, hányingert, álmatlanságot, szédülést, koncentrálási nehézségeket, fejfájást, migrént, izomfájdalmakat, izomgörcsöket, szívritmuszavarokat, szapora szívverést, depressziót, letargiát vagy viselkedészavarokat is.

Az Olimp Labs Magnézium+B6 kapszula tartalmaz B6-vitamint is, ami hozzájárul a magnézium sejtekbe való bejutásához a szervezetben, valamint nélkülözhetetlen az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A B6-vitamin számtalan fajta szerepet tölt be a szervezetben, ám főként koenzimként működik, támogatja az immunrendszer és az idegrendszer normál működését, képes csökkenteni a fáradtságot, kulcsfontosságú az ellenanyagok és a vörösvértestek termeléséhez, támogatja a zsírok és az aminosavak felszívódását. Emellett okvetlenül szükség van rá a hormonális aktivitás szabályzásához, illetve a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A B6-vitamin szerepet játszhat az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintézisében, csökkentheti az izomgörcsöket, valamint csillapítani tudja a hányingert. Továbbá jótékony hatású lehet depresszió, álmatlanság és stroke esetén, illetve hozzájárulhat a PMS tüneteinek és az asztmás rohamok enyhítéséhez, valamint az alagút szindróma kezeléséhez is. Mivel a B6-vitamin nagyjából 8 óra alatt kiürül a vizelettel együtt a szervezetből, ezért kulcsfontosságú mindenkinek naponta pótolnia. 55 évnél idősebbeknek, vegetáriánusoknak, emésztési zavaroktól szenvedőknek, kombinált fogamzásgátlót szedő nőknek és alkoholistáknak pedig még fontosabb nap mint nap pótolniuk a B6-vitamint.

Pótolja a magnéziumot kellemetlen mellékhatások nélkül az Olimp Labs Magnézium+B6 kapszula segítségével! Vásárolja meg most 67% Kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: