ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Bavicchi Bio Bazsalikom

Bavicchi Bio Bazsalikom

Kiszerelés: 10g

Pikáns ízű, vesék működését serkentő. A lencse, borsó és babfélék természetes inzulinszabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Jelentős vasforrás. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.

A termék jelenleg nem rendelhető!

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Bazsalikom C + E + béta-karotin, vas, kalcium, A és B1 vitamin tartalom. Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, eredményes emésztési zavarok, puffadás esetén. Vizelethajtó, vesetisztító, kőoldó.

Cserépben is termeszthető. Csíráztatásra is alkalmas.

 

Áztatási idő: 12 óra

Öblítési idő: 2-3-szor

Csírázatatási idő: 8-10 nap

Súly: 5 gr

 

Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli.

Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.

A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

 

Csíráztatás menete

Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk.

A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.

Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.

 

Kapcsolódó magazin cikkeink:

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Bavicchi Bio Mustármag

Segíti a máj tisztító munkáját, erősíti a gyomrot, elősegíti az emésztést, görcsoldó és ismert vértisztító. Télen különösen ajánlott a fogyasztása. Immunerősítő, fertőzések ellen. Gazdag ásványi sókban, vitaminokban és klorofillban.

Kosárba teszem

Akciós termék Biorganik Bio retekcsíra mag

A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Lekpeszegmag

Könnyen csírázik, íze jellegzetesen erős. Koleszterindiéta
része és elősegíti az emésztést.
Vértisztító, gyulladáscsökkentő, vérképző hatású. Ajánlott
meghűlés és fertőzések esetén.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Tönkölybúza

Bavicchi Bio Tönkölybúza csíráztatáshoz. A tönkölybúza csíra fehérjetartalma a közönséges búzához képest hatszoros. Esszenciális zsírsav tartalma hatékony az idegrendszerre.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Vörös Lóhere

Aminosavakat, flavonoidokat, A-, C -vitamint, vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaz. Általános közérzetjavító, vitalitást fokozó, idegnyugtató, vértisztító.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Hajdina

Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin
tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája
főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér
tésztájához.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Zsázsa

Bavicchi Bio Zsázsa csíráztatáshoz - Jellegzetes íz, gyorsan csírázik. Antihisztamin, sejtregenerálás jellemzi.

Kosárba teszem

Akciós termék Biorganik Bio lucernacsíra mag

A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Bazsalikom

A bazsalikom emésztés- és étvágyserkentő, szélhajtó, enyhe görcsoldó és tejelválasztást elősegítő hatású. Túlnyomórészt fűszerként használják, de a népi gyógyászatban gyomor- és bélpanaszok, valamint (ritkábban) a húgyutak megbetegedéseinek kezelésére s a garat gyulladásának enyhítésére toroköblögető szerként is használatos.Fűszernövényként és illat- vagy ízkorrigáló szerként (a készítmények 5%-áig) történő felhasználása nem igényel megfontolást. Homeopátiás készítményei húgycsőgyulladás ellen hatásosak.
Tovább olvasom »

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

A nyers virágpor fogyasztása talán még sokak számára furcsaságnak tűnhet, pedig a virágpor emberi fogyasztása távolról sem új keletű dolog, hiszen már az i.e. 3. évezredben is alkalmazták a világ számos pontján magas tápanyagtartalma és kiemelkedő gyógyhatásai miatt. A virágpor fogyasztását gyakran írta elő Hippokratész is a betegeinek számtalan egészségügyi probléma esetén.

Tovább olvasom »

Aknázd ki a gránátalma bombabiztos immunerősítő és egyéb hatásait!

Aknázd ki a gránátalma bombabiztos immunerősítő és egyéb hatásait!

A gránátalma az egyik legrégebb óta fogyasztott gyümölcse az emberiségnek, hiszen már az ókori mitológiákban, a világvallások könyveiben is számtalanszor megjelenik, mint a termékenység, a születés és az egészség szimbóluma.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!