A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz. Génmanipulált összetevőktől mentes.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk. Magas telítetlen zsírsav-tartalma révén véd a szív- és keringési betegségek ellen.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a "rossz" koleszterin szintjét.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
Rostgazdag diéta esetén aszalt gyümölcsök, magvak fogyasztása előnyös.
A lenmag sokoldalúan felhasználható szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, kefirbe, főzhetjük levesbe, süthetünk vele lenmagos kenyeret, pogácsát.
Rostgazdag diéta esetén aszalt gyümölcsök, magvak fogyasztása előnyös.
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű , krémes állagú , elefántcsont színű magja . A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva.
Kedvelt fehérje és szénhidrátforrás. A népi gyógyászat vértisztítóként tartja számon.
A tökféléknek általában a karbaktermését fogyasztjuk, de a magjuk is értékes csemege.
A héjas gyümölcsök sok fehérjét, rostot, egészséges telítetlen zsírokat, vitaminokat, antioxidánsokat tartalmaznak.
Nagyon jó vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás. Zsírban és fehérjékben gazdag, telített zsírsavakban azonban szegény. Bár szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.