Ebben a cikkben szeretnénk Önnel megismertetni, hogy milyen természetes lehetőségei vannak a vércukorszint optimális szinten való tartásának. Kiemelten fontos, hogy megfelelő étrendet kövessünk, s minél egészségesebb életmódot éljünk, mivel mindez rendkívül nagymértékben képes hozzájárulni a vércukorszint stabilizálásához. Azonban ennek fordítottja is igaz, vagyis az egészségtelen táplálkozás jelentősen elősegítheti a vércukorszint túlzott és tartós megemelkedését.

Megfelelő étrend és életmód

Cukorbetegség esetén, de egyébként is mindenképpen kerülni ajánlott a finomított lisztet és cukrot, a glutént tartalmazó gabonából készült ételeket, a fehér rizst, a telített zsírokban gazdag ételeket, a hidrogénezett olajokat, a feldolgozott, előrecsomagolt készételeket, illetve az alkoholt is. Ezek helyett célszerű minél több friss, nyers zöldséget, natúr olajos magvakat, zöld leveles zöldségeket, élelmi rostokban bővelkedő ételeket, telítetlen zsírsavakkal teli növényi olajokat fogyasztani. Természetesen a rendszeres mozgás, sportolás is kulcsfontosságú, hiszen a mozgásszegény életmód növeli az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

A dohányzást okvetlenül érdemes abbahagyni, mivel a cigarettázók hajlamosabbak a 2-es típusú cukorbetegségre, ugyanis a dohányfüst összetevői ronthatják az inzulinérzékenységet és az inzulinelválasztást is. Ugyancsak lényeges, hogy a magas vérnyomást csökkentsük, mivel tudományosan bizonyított, hogy a hipertóniás betegeknél a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának rizikója is magasabb. A magas koleszterinszintet szintén csökkenteni szükséges, mivel a magas HDL-koleszterin szint fennállásakor nagyobb lehet a kockázata a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának is. Mindemellett rendkívül lényeges, hogy minél inkább mérsékeljük a stresszt, mivel a depresszió és a szorongás is hozzájárulhat a cukorbetegség kockázatának növeléséhez.

Természetes táplálékok, tápanyagok a normális vércukorszint támogatásához

A természetben számtalan olyan eledel, tápanyag található, amely jelentősen képes hozzájárulni a normál vércukorszint fenntartásához, s ezáltal akár a cukorbetegséggel együtt járó esetleges más betegségek, szövődmények kockázatának csökkentéséhez. Alapvető fontosságú a rostban gazdag táplálkozás, amihez egy nagyszerű választás például a Vitaking myCHIA mag, mely készítmény maximálisan megfelel a biztonság és a minőség legmagasabb szintű elvárásainak is. A szénhidrátok helyett érdemes jó minőségű zsírokat fogyasztani energiaforrásként, amihez nagyszerű választás lehet a Dr. Natur étkek Bio extra szűz kókuszolaj, melynek közepes láncú zsírsavjai azonnal át tudnak alakulni energiává.

Az antioxidánsok bevitele szintén kedvező hatású lehet, például a flavonoid vegyületeké. A szőlőmag antioxidáns tartalma kiemelkedő, ezért a Viniseera Szőlőmag mikro-őrlemény fogyasztása is hasznos lehet a vércukorszint stabilizálása érdekében. A fekete berkenye pedig egy olyan fantasztikus gyümölcs, mely kiemelten támogatja a teljes szív- és érrendszer egészségét, és hatékony segítséget képes nyújtani cukorbetegek számára is, mivel például Lengyelországban több vizsgálatot végeztek a cukorbetegség elleni hatásaival kapcsolatban, és megállapították, hogy kiegészítő kezelésként rendkívül eredményesen alkalmazható. Emiatt ajánljuk a Dr. Steinberger BIO Fekete berkenyelé/Arónialé fogyasztását.

Mindenképpen fontos a megfelelő mennyiségű, jól hasznosuló fehérjék bevitele is, amelyek egyik legkitűnőbb természetes forrásai a spirulina és a chlorella mikroalgák, melyek kiemelten képesek hozzájárulni a vércukorszint szabályozásához. Érdemes lehet komplex algakészítményt fogyasztani, például az Organic Nature Care Naturalga kapszulát, mely egy 100%-ban természetes összetételű, 5 féle értékes algát tartalmazó, prémium minőségű algakészítmény.

Az olajos magvakban, a halolajban és a krill olajban lévő Omega-3 zsírsavak roppant hatékony gyulladáscsökkentők, ami által felléphetnek az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség ellen. Az Olimp Labs Gold Krill rákolaj kapszula egy magas minőségű, szabadalommal védett krill olaj készítmény, melyben kiemelkedő mennyiségű, extra erős antioxidáns hatású asztaxantin is található.

És végül szeretnénk a figyelmébe ajánlani egy kifejezetten a normál vércukorszint fenntartását szolgáló készítményt, a Jutavit Fahéj filmtablettát. Ez a komplex termék tartalmaz fahéj-, gyömbérgyökér-, és kapormag-kivonatot és krómot is, melyek mindegyike támogatja a vércukorszint szabályzását.

A fahéj elősegítheti a normál vércukorszint megőrzését, az egészséges szénhidrát anyagcserét, hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők glükóz és lipid értékeinek javításához, valamint csökkentheti a gyulladásokat. Tapasztalatok szerint már naponta 2 gramm fahéj képes jelentős mértékben csökkenteni a magas vércukorszintet és vérnyomást. Ezért a fahéj étrend-kiegészítőként történő fogyasztása a szükséges gyógyszeres kezelés kiegészítéseként igen jó eredményeket érhet el a diabétesz, illetve a magas vérnyomás kezelésében is.

A készítményben található króm támogatja a cukoranyagcserét, illetve képes kiegyenlíteni a szervezet vércukorháztartását. Továbbá szabályozza az inzulin kibocsátását, csökkenti az édességek iránti vágyat és az LDL-koleszterin szintjét. A gyömbér csökkenteni tudja a vércukorszintet, valamint növelheti az inzulin és a cukorbetegség kezelésében alkalmazott egyéb gyógyszerek hatékonyságát. Rendszeresen fogyasztva csökkenteni képes a vizelet fehérjeszintjét, védelmet biztosíthat az idegeknek, illetve csökkentheti a vérzsírszintet cukorbetegség fennálláskor.

Reméljük, ezzel a rövid összefoglalóval tudtunk Önnek olyan ötleteket adni, amelyek segíthetnek optimális szinten tartani a vércukorszintjét. Természetesen amennyiben Ön cukorbeteg, akkor konzultáljon kezelőorvosával bármilyen készítmény alkalmazása előtt!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: