ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Alveola Immunerősítő koncentrátumok
ProVitamin Tudástár » M betű » Miért a gyümölcscukor?

Miért a gyümölcscukor?

A gyümölcscukor, amelyet talán fruktóz néven is ismerünk, az egyszerű cukrok közé tartozik. Az egyik leggyakrabban előforduló természetes cukor, amely a legtöbb gyümölcsben és zöldségben megtalálható, innen ered az elnevezése is. A legkiemelkedőbb jótékony hatású finomított cukorfajta, „diétás cukor” néven is elhíresült. Lassú hasznosulása miatt lassabban emeli meg a vércukorszintet, melynek gyógyászati szempontból van fontos jelentősége. Glikémiás indexe a legalacsonyabb a cukrok közül, ezen felül édesítő képessége 30-50%-kal magasabb a fehér cukornál, így tehát egyforma édesítőhatás eléréséhez fruktózból csekély mennyiségre van szükség. Előállítása kukoricából, csicsókából illetve szacharózból történik. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de számukra gyümölcscukorból napi 30 grammnál több nem ajánlott.