ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Tagadjon le éveket a korából a Kollagén Facelift segítségével!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vita Crystal Extra Beauty kapszula

Vita Crystal Extra Beauty kapszula

Kiszerelés: 60db

A készítmény hatóanyagai olyan növényi komponensek, vitaminok és nyomelemek, melyek növelik bőrünk, hajunk és körmeink anyagcseréjét, ellenálló képességét, rugalmasságát.

A termék ára: 10 600 Ft

Egységár: 177 Ft / db

Kosárba teszem

15 000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

A készítmény hatóanyagai olyan növényi komponensek, vitaminok és nyomelemek, melyek növelik bőrünk, hajunk és körmeink anyagcseréjét, ellenálló képességét, rugalmasságát.

Biotin:
- A biotin létfontosságú (eszenciális) vitamin.
- A biotin a B-vitaminok (B7, H, coenzyme R) csoportjába tartozik, gyakran nevezik szépségvitaminnak is, mivel pozitív hatással van bőrünkre, hajunkra és kéz- valamint lábujjkörmeinkre.
- A biotin továbbá részt vesz számos fontos anyagcsere folyamatban, így a zsír-, a szénhidrát- és a fehérje anyagcserében.
- A boitin serkenti a körmök növekedését. Minél gyorsabban nő a köröm, annál erősebb és annál kevésbé törékeny, és természetesen annál szebb és egészségesebb.
- Egy egészséges felnőtt ember napi biotin igénye 30-60 mikrogramm.
- Biotinban gazdag a tojássárgája, a máj, a diófélék, a sörélesztő, a zabpehely, a szójabab, a spenót, a sárgarépa, a lencse, a csiperkegomba és a rizs. 200 g csiperkegombban pedig 200 mikrogramm biotin van.

Kender:
- Erős gyulladáscsökkentő anyagok az omega zsírsavak, melyekhez hidegvízi halfajok (lazac, tonhal, pisztráng) fogyasztásával juthatunk. De számunkra a hazánkban elérhető növényi forrásokból is pótolhatjuk, például a dió, vagy kendermagolaj fogyasztásával.
- A szépségápolás szemszögéből kiemelten fontos, hogy a kendermag szinte egyedülállóan kiegyensúlyozott formában tartalmaz élettanilag nélkülözhetetlen anyagokat: vitaminokat, ásványi anyagokat, provitaminokat, aminosavakat és Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat.
A fejlett országokban mind jobban hódít a kendermag használata a diétákban, éppen ezen tulajdonságainak köszönhetően, ráadásul egyszerűen csak az ételre kell szórni vagy porítva joghurtokba, shake-ekbe keverni.
- A kendermagból sajtolt olaj egyéb kedvező tulajdonságai mellett csodákat művel a hajunkkal. Hajserkentő samponok, hajápoló kapszulák alapanyaga.
- Fogyasztása akár 69%-ban képes hozzájárulni a haj növekedéséhez, 59%-kal növeli a haj sűrűségét és mindemellett csökkenti a haj hullását, mely hatások már három hónap után tapasztalhatók.

Kollagén:
- Mind ízületeink, mind bőrünk teherbírásának növelése érdekében érdemes olyan anyagokat fogyasztani, melyek a rugalmasságukat növelik.
Ilyen a kollagén nevű fehérje, amely hosszú rugalmas szálakat alkot, szakító szilárdsága az acéléval vetekszik és nem csak a porcok, de csontjaink, körmeink, hajunk és bőrünk elasztikusságát is biztosítja.
- A kollagén feltölti a ráncokat, ragyogóvá és rugalmassá teszi a bőrt, serkenti a hajhagymákat, valamint erősíti a gyenge körmöket.

A kollagén és az öregedés:
- A szervezetben és a bőrben pusztító leépülési folyamatot okoz a kollagén hiánya.
- Számos tanulmány kimutatta, hogy az a személy, aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30%-át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő. A kollagén termelődésének csökkenésével a bőr kevesebb vizet raktároz, és megjelennek az első ráncok.

Hyaluronsav:
- Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme.
- Ez a sav felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért. A hyaluronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét.
- Az ízületi folyadék viszkozitását javítja, ez által az ízületekben a súrlódást csökkenti, hozzájárul az ízületek mozgékonyságához, rugalmasságához.

Kollagén és Hyaluronsav:
A kollagén és hyaluronsav termelés a szervezetünkben a kor előrehaladtával csökken, érdemes külső forrásból pótolni. Elégséges pótlásuk nélkül nemcsak a porcok, de a kötőszövetek az izmok, a csontok és a bőr is hiányban szenved.

Kovaföld:
- Az étkezési kovaföld nem föld, hanem az ősi egysejtűeknek a megkövesedett váza, amelyet az évmilliók során porrá morzsolt a természet. Több millió évvel ezelőtt a kovamoszatok az őstengerekben éltek, majd az évek múlásával lesüllyedtek a tengerfenékre, és üledékes kőzetté alakultak.
- A kovaföld 85%-a szilícium-dioxid SiO2, valamint 15-féle természetes ásványi anyagot tartalmaz. Ezek az ásványok egészségesebbé, fénylőbbé teszik a hajat, a bőrt és a körmöket.
- A bőr esetében a szilícium szerepe jelentős! Részt vesz a kötő- és támasztószövetek struktúrájának kialakításában, növeli a kollagén szintjét. A bőr és a bőr alatti kötőszövet tetemes kollagén rostot tartalmaz.
- Az ízületek és szalagok fájdalmai enyhülnek, a bőr kitisztul (akne, öregségi foltok, pikkelysömör), a haj és a körmök erősebbek lesznek és gyorsabban nőnek.

Lutein:
- A lutein a béta-karotinnal együtt a karotinoidok nevű vegyületcsoportba tartozik.
- Fő forrásai a spenót és más sötétzöld leveles zöldségek. Egy 1999-es amerikai felmérés tanulsága szerint már három hónap alatt kimutatható volt a luteinben gazdag étrend előnye a makula degenerációban szenvedő páciensek körében.
- A lutein elnyelik a nap káros ibolyántúli sugarait és semlegesítik a retinában (a szem fényérzékeny részében) lévő szabadgyököket.
- A lutien védi bőrünket a nap káros sugaraitól és az oxidatív károsodásoktól.
- Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint előállítani, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk.

Likopin:
- A likopin sok növényben, gyümölcsben, bogyóban előfordul, a paradicsom mellett első helyen a görögdinnye és a csipkebogyó emelhető ki.
- A vérnarancs például a likopintól piros, és a grapefruit húsa is ennek hatására válik rózsaszínűvé. Kevesen tudják, de a paradicsom eredetileg sárga színe csak évszázados gondos termesztés eredményeképpen lett piros.
- A likopin betegségmegelőző (preventív) szerepét számos daganatos megbetegedés kialakulásában statisztikai és kutatási adatok is alátámasztják. Kedvező élettani hatása nagyrészt erőteljes antioxidáns tulajdonságaival magyarázható.
- A likopin antioxidáns hatásával csökkenti a szervezet szemmel látható - bőr ráncosodása - és nem látható idő előtti öregedését.
- A rotterdami Erasmus Medical Centre kutatói rámutattak, hogy napozáskor bőrünkben a bőr likopintartalma az első számú védelmi vonal a napsugár energiája ellen, ezért a likopin fontos szerepet játszik a bőr egészségének és szépségének megőrzésében.

E-vitamin:
- Az E-vitamin az A- és C-vitaminokhoz hasonlóan szintén antioxidáns hatással rendelkezik, így véd a daganatos betegségekkel szemben, és őrzi ereink egészségét.
- Ezen kívül lassítja a bőr öregedési folyamatait, puhává teszi azt, segít az apró bőrhibák eltüntetésében, és véd a nap káros sugarai ellen is.
- Hiányában izomgyengeség, fénytelen haj, járászavar léphet fel.

A-vitamin:
- Az A-vitamin, és előanyaga, a béta-karotin fontos szerepet játszanak a hámsejtek osztódásában, növekedésében, megújulásában, így érthető módon a sebgyógyulásban is.
- Antioxidáns tulajdonságú, és elengedhetetlen a megfelelő látáshoz, a leégett bőr regenerálódásához is. Hiányában a haj száraz lesz, a körmök elvékonyodnak, töredeznek. A bőr kiszárad, megvastagszik, hámlani kezd, és fogékonyabb lesz a kórokozókkal szemben.
- Forrásai a tojássárgája, a sütőtök, a sárgarépa, a máj, és a tengeri halak.

Cink és szelén:
- A Cink és a Szelén szerepet játszik a haj, köröm és a bőr normál állapotának fenntartásában.
- A B7-vitamin, cink és a szelén részt vesznek az egészséges haj állapotának fenntartásában.
- A cink és a szelén hozzájárulnak az egészséges körmök fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezéséhez.

Szőlőmag:
- A szőlőmag az egyik legfontosabb természetes fegyverünk lehet az öregedés elleni küzdelemben, mivel védi és erősíti a kötőszövetet.
- A népgyógyászat szerint:
"A szőlőmag kivonat képes áthaladni a véragy gáton és segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. A szőlőmag kivonat segíteni tud azoknak is, akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk, visszértágulatuk, aranyerük van. Ezeken túlmenően szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását. Speciális bőrszépítő kezelések, masszázsok főszereplőjeként a bőrön keresztül felszívódva ajándékozhat meg mindenkit csodaszép, üde, feszes, és nem utolsó sorban jó illatú bőrrel. Egészében véve hozzájárul az emberi élettartam meghosszabbításához."
- A szőlőmag őrlemény rendszeres fogyasztása stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Cickafarkfű:
- Ezt a hazánkban is elterjed és ismert gyógynövényt a korai középkorban Vénusz szemöldöke (Supercilium Veneris) néven ismerték. Tisztelői szerint ugyanis leginkább a szépség és a szerelem istennőjének arcára illet a finoman szálas levelű virág. A még régebbi idők legendája szerint a cickafark sebgyógyító hatását már Achilles is ismerte és a növényt eredményesen használta, innen latin neve: Achillea millefolium.
- A zsíros és rugalmasságát vesztett bőr kezelésére tökéletes a cickafarkfűvel, hiszen gyulladásos állapotban erős gyulladás gátló, tisztítja és feszesíti a bőrt és csökkenti a fattyúmirigyek aktivitását.
- Külsőleg alkalmazva a cickafark segíti a sebgyógyulást és hámosító hatású.

Ginzeng:
- A legenda szerint a növény megvilágosítja a tudatot, teljesebbé, élvezetesebbé teszi az életet, jelentősen növelve annak minőségén.
- A kínaiak szerint az ember ezerféle baját tudja orvosolni, ezért is bátran nevezhető "csodagyökérnek".
- A ginzengből készült termékek megfiatalítják a bőrt, vitalitást, egészséges szint adnak neki, hatásosan kezelik a bőrhibákat, gyulladásokat, krónikus elváltozásokat.
- A ginseng segít fenntartani a vitalitást, a szellemi és fizikai frissességet.
- Nyugtató és fájdalomcsillapító.
- Növeli a szexuális vágyat.
- Fiatalítja a bőrt és csökkenti a ráncok mélységét.
- Véd a sugárzás ellen is - a rákos betegek esetében például a besugárzás mellékhatásait enyhíti.

Kínai hernyógomba:
- A Kínai hernyógomba erősíti az immunrendszert, vitalizál, növeli az energiaszintet.
- Jótékonyan hat a tüdő és a szív munkájára, növeli a szexuális teljesítőképességet, fokozza a termékenységet.
- A Cordyceps akár 40%-kal növelheti a sejt szintű oxigén felvételt.

Összetevők: Kollagén, kovaföld, szőlőmag őrlemény, cickafarkfű őrlemény, kínai hernyóbomba őrlemény, ginzeng gyökér kivonat, kendermag őrlemény, lutein, hyaluronsav, paradicsom kivonat (likopin), E-vitamin (DL-alfa-tokoferil-acetát), cink-acetát, B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), A-vitamin-acetát, biotin, B12-vitamin (ciano-kobalamin), nátrium-szelenit.

Hatóanyag a napi 1 kapszulában:

  • Kollagén 110 mg
  • Kovaföld
    - ebből szilícium 70 mg
  • 25,7 mg
  • Cickafarkfű őrlemény 50 mg
  • Kínai hernyóbomba őrlemény 50 mg
  • Ginzeng gyökér kivonat
    - ebből ginzenozid tartalom 50 mg
  • 0,8 mg
  • Lutein 30 mg
  • Hyaluronsav 10 mg
  • Likopin 0,5 mg
  • E-vitamin 3 mg *NRV 25%
  • Cink 3 mg *NRV 30%
  • B6-vitamin 1,4 mg *NRV 100%
  • A-vitamin 800 μg *NRV 100%
  • Biotin 50 μg *NRV 100%
  • B12-vitamin 25 μg  *NRV 1000%
  • Szelén 15 μg *NRV 27%

*NRV a felnőttek számára ajánlott napi bevitel.

Javasolt adagolás: napi 1 kapszula, szájon át, bő vízzel lenyelni.

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Felhasználási javaslatok

Szépségvitaminok

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Flavitamin Nature+Power Réz kapszula

A réz hozzájárulhat a sejt védelméhez a szabad gyökök okozta káros hatásokkal szemben. Elősegítheti az egészséges csontrendszer kialakulását és fenntartását.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Corall Kalcium kapszula

A Corall Kalcium, kalciummal látja el a szervezetet, hozzájárulhat a csonttömeg megtartásához, a korral járó csontleépülés kialakulásának lassításához, a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának fenntartásához.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Flavitamin Króm kapszula

Hozzájárulhat az inzulin vércukorszint szabályozó hatásához. Hasonlóképpen szerepet játszhat a vér zsír- és koleszterinszintjének szabályozásában.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal E-lit Vitamin - Kalcium + Cester C kapszula

A kalcium kapcsolódású aszkorbinsav kíméli a gyomrot és biztosítja a legyengült szervezet felépülését. Így a kalcium és a C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és a csontok, porcok szerkezetének javításához.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Sport Complex-B kapszula

A Flavin7 Sport Complex-B kapszula a sportolók és a nehéz fizikai munkát végzők számára készített vitamin és ásványi anyag komplex, mely a B vitaminok széles skáláját tartalmazza.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Complex Ostemo kapszula

Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért!

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Complex Rheumato kapszula

Mozgás fájdalmak nélkül! Ízületi gyulladások, ízületi kopások helyett!

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Flavitamin Citrus F kapszula

Taurin és Citrus F flavonoid tartalmú étrend-kiegészítő kapszula polifenol tartalommal. A citrusfélék kivonata, immunerősítő, javítja a hajszálér rugalmasságot, csökkenti a gyomor és bélfertőzés előfordulását, segíti vékonybél enzimatikus folyamatait.

Kosárba teszem

Gyártó honlapja: Vita Crystal

Szerves magnéziumot keres? Ismerje meg a kitűnő hasznosulású, gyomorkímélő magnéziumot tartalmazó Swanson Magnézium-Glicinátot!

Szerves magnéziumot keres? Ismerje meg a kitűnő hasznosulású, gyomorkímélő magnéziumot tartalmazó Swanson Magnézium-Glicinátot!

A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat.

Tovább olvasom »

A vitaminbevitel új generációja! Próbálja ki az azonnali felszívódású VIOLA Paris gélvitaminokat!

A vitaminbevitel új generációja! Próbálja ki az azonnali felszívódású VIOLA Paris gélvitaminokat!

A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes. 

Tovább olvasom »

Hogyan válasszunk körültekintően élőflórás készítményt?

Hogyan válasszunk körültekintően élőflórás készítményt?

A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában. 

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!