Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bio gyümölcs és növényi koncentrátum gyerekeknek!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Herbavital pálmazsír

Herbavital pálmazsír

Kiszerelés: 1000 g

A pálmazsír növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú növényi olaj. Sütés esetén többször felhasználható.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A pálmazsír növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú növényi olaj. Sütés esetén többször felhasználható.

A pálmazsírt a trópusi olajpálma magjából nyerik ki. Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (akár hűtés nélkül is), és szilárd állagát is ez adja.

Csak 34-36°C-on olvad fel, és magas hőállósága miatt (240°C) sütésnél többször is felhasználható. A pálmazsír kiválóan alkalmas sütésre, nem marad kellemetlen szag utána.

A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, telített és telítettlen zsírsavakat is tartalmaz. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős.

Pálmazsír felhasználható sütéshez: serpenyőben, wokban és fritőzben való sütéshez alkalmas természetes olaj, mert magas égéspontja miatt jobban ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak, nem képez pörkanyagot, leszűrve többször is felhasználható

Főzéshez: krémes, enyhe íze miatt az ezzel készített ételek ízét, illatát nem nyomja el, hanem inkább kiemelisütemények készítéséhez: vaj, zsír és a margarin helyettesítésével jobb állagú sütemények készíthetőekpástémomokhoz, húsos és zöldséges krémekhez

Átlagos tápérték 100g termékben pálmazsírban

Energia: 900kcal/3700kJ
Zsír: 100g
- ebből telített: 43-58g
- egyszeresen telítetlen: 36-45g
- többszörösen telítetlen: 9-13g
- transz zsírsavak. max. 1g
Nedvesség: max. 0,1g
Fehérje: 0g
Szénhidrát: 0g
Nátrium: 0g

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Pálmazsír

A pálmazsírt a trópusi olajpálma magjából nyerik, magas gliceroltartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható. Frissen sajtolva, szobahőmérsékleten vajszerű állagú, kellemes dióízű, ibolyásan aromás olaj, a narancssárgától a vörösbarna árnyalatig többféle változatban kapható. Színét nagyrészt karotintartalma befolyásolja. A pálmazsír egy teljes egészében növényi alapú zsiradék, koleszterinmentes, telített és telítetlen zsírsavakat is tartalmaz: palmitinsavat, olajsavat, sztearinsavat, mirisztinsavat és linolsavat. Kimagasló az E-vitamin-tartalma, amely antioxidáns hatásával védelmet nyújthat a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakban, és megakadályozhatja a vérrögök, a trombózis kialakulását. Nagyon hasznos a felszívódási zavarokkal küszködők részére, mert az emésztéséhez nem szükséges a lipáz nevű enzim úgy, mint az állati zsiradékoknál. K-vitamin és karotinoid is található benne, ásványi anyagok közül vasban, káliumban, cinkben és nátriumban bővelkedik.

Pálmazsír


Kapcsolódó magazin cikkeink:

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Természetes megújulás kovafölddel

Természetes megújulás kovafölddel

Teljes méregtelenítés, tisztítás, egészséges ízületek, légutak, tiszta bőr, erős haj és körmök, erősebb fogak, gyors változás, szépülés, fogyás. Ezért olyan népszerű a kovaföld.

Tovább olvasom »

Fekete retek megfázásra, epekőre

Fekete retek megfázásra, epekőre

A fekete retek erős aromájával és magas illóolaj-tartalmával kiváló természetes szere a megfázásos betegségeknek; köhögés, rekedtség ellen régóta használják. Jótékony hatással van az emésztési zavarokra is, gombaölő és nyálkahártya-tisztító hatású,  de azoknak is érdemes fogyasztaniuk, akik hajlamosak az epekőre.

Tovább olvasom »

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

A bazsalikomot leginkább fűszerként használják a hétköznapokban, pedig gyógynövényként is számos betegségnél, panasznál  bizonyít már régóta. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a szélgörcsöket, csillapítja a köhögést, megszünteti az orrdugulást, kezeli a bőrproblémákat, gyulladásokat, pattanásokat, és természetes úton oldja a stresszt.

Tovább olvasom »

Éves vitamin adagok napi 20 Ft-ért - Pharmekal
Iratkozzon fel hírlevelünkre!