ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vita Crystal Zöld kávé kapszula

Vita Crystal Zöld kávé kapszula

Kiszerelés: 250 db

A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

A termék ára: 3 200 Ft

Egységár: 13 Ft / db

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk!

A kávé története:
Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.

- 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét.
- A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.
- Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.

A kávé feldolgozása:
- A bogyókat kézzel leszüretelik.
- Tisztítás, érlelés.
- Szárítás.
- A gyümölcshús eltávolítása a szemekről.
- További tisztítás.
- Válogatás.
- PÖRKÖLÉS!

Mi a baj a pörköléssel?
A pörkölés jóval 200°C felett történik. Ezen a hőmérsékleten több száz karcinogén, rákkeltő anyag keletkezik!
Naponta 15 millió csésze kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral.

Zöld kávé - Pörkölés nélkül:
A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

Klorogénsav:
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

Tanulmányok, kutatások:
- Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban.
22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban.
A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.

- 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.

- A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot.
A tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-ben tette közzé népesség vizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett. A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt.

Más kísérleti eredmények:
- A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
- Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást.

Probléma:
Naponta 7 csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen.
Ez arra a ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért.

Lenyűgözően meggyőző adatok:
- Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.
- Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.

A kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100 mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a vércukorszintben - két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha Önnek az étkezés után veszélyesen magas - 8.9 mmol/l a vércukorszintje, a zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt.

Hatóanyag 2 kapszulában: Zöld kávé őrlemény: 1100mg

Összetevők: Zöld kávé őrlemény, zselatin

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Vita Crystal Repotent

A készítmény alkalmazása javasolt a stresszes életvitel, a helytelen életmód és hiányos táplálékbevitel, a fokozott oxidatív stressz, a fizikai teljesítmény csökkenése, a hormonháztartás elégtelen működése, az idősödéssel előrehaladó és ezekkel összefüggő prosztata működési zavarainak csökkentésére.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Cansawin Digesfix kapszula

A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetők.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Gránátalma kivonat kapszula

A gránátalma és a szőlőmag antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal homoktövis kapszula

A homoktövist több mint ezer évvel ezelőtt a Kínában élő tibeti doktorok sokféle betegség kezelésére használták.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Gránátalma kivonat kapszula

A gránátalma és a szőlőmag antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Articsóka kapszula

Az emésztés elősegítésére! Enyhítheti a méreganyagok okozta májrendellenességeket. Fokozhatja az epetermelést. Vizelethajtó és só-ürítést fokozó hatása is ismert a népgyógyászatban. Csökkentheti a vér koleszterin- és trigliceridszintjét.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Fokhagyma kapszula

Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátása.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal homoktövis kapszula

A homoktövist több mint ezer évvel ezelőtt a Kínában élő tibeti doktorok sokféle betegség kezelésére használták.

Kosárba teszem

Ezért kell pótolnod rendszeresen a D-vitamint Neked is!

Ezért kell pótolnod rendszeresen a D-vitamint Neked is!

A D-vitamin, azaz kalciferol egy olyan zsírban oldódó vitamin, ami valójában 3 vitamint is takar, konkrétan a D1-, a D2- és a D3-vitamint. Ezek közül a D3-vitamint tudja szervezetünk a legjobban hasznosítani.

Tulajdonképpen a D-vitamin nem is igazán vitamin, hanem sokkal inkább egy hormon, mivel a szteroid hormonok csoportjába sorolható aktív vitamin és hormon, ami elősegíti az aktív D-hormon termelődését.

Tovább olvasom »

Erre érdemes gyúrnod ősszel! – 7 természetes immunerősítő tipp

Erre érdemes gyúrnod ősszel! – 7 természetes immunerősítő tipp

Itt van az ősz, itt van újra az immunerősítés ideje! Persze nem csak ősszel érdemes támogatnod immunrendszeredet, de ilyenkor igazán elengedhetetlen, ha nem szeretnél folyamatosan betegeskedni, gyengélkedni a hidegebb hónapokban sem.

Tovább olvasom »

Edd ezt, hogy ne legyél beteg! - A béta-glükán szenzációs immunstimuláló és más hatásai

Edd ezt, hogy ne legyél beteg! - A béta-glükán szenzációs immunstimuláló és más hatásai

A béta-glükán talán még kevésbé ismert tápanyag, pedig bárki kihasználhatja a benne rejlő fantasztikus immunerősítő képességeket, mivel az élesztőből származó béta-glükán bizonyítottan az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt stimuláló anyag a világon.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!