ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Flavin7 Alliin - bioflavonoid komplex kapszula

Flavin7 Alliin - bioflavonoid komplex kapszula

Kiszerelés: 30db

Flavin7 bioflavonoid komplex + Alliin! A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. A fokhagyma örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva ősidők óta.

A termék ára: 4 900 Ft

Egységár: 163 Ft / db

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Flavin7 bioflavonoid komplex + Alliin!

Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.

A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.

Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.


Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.

Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.

A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.

A fokhagyma legaktívabb hatóanyaga!


Az Alliin kapszula daganatmegelőző tulajdonságát úgy fejti ki, hogy eközben elkerülhetjük a fokhagyma átható szagával járó kellemetlenségeket, illetve a nyers fokhagyma okozta gyomorégést.

Alliinból allicin a legerősebb hatóanyag!
A fokhagyma természetes fogyasztása közben a benne lévő alliinből a fokhagyma sejtsérülésének hatására az alliináz-enzim aktiválódásának köszönhetően alliicin képződik. A főzés során az alliin és az alliináz enzimek a hő hatására károsulnak, így ez a folyamat nem tud végbemenni.

Tudta Ön?
A fokhagyma gyógyhatását több, mint 200 féle biológiailag agtív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja. Biokémiailag a legaktívabb, a 100 féle kéntartalmú vegyülete, elsősorban az alliin, a legerősebb hatóanyaga pedig az erős antibiotikus és antikarcinogén hatású allicin.

Egy kis történelem:
A fokhagymát régóta világszerte termesztik és alkalmazzák. A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. Az egyiptomi piramisok építésekor a dolkozó munkások között fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére. A római légiók általános egészségmegőrzésében jelentős szerepet játszott. A fokhagyma tehát, örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva ősidők óta.

A legújabb kutatási eredmények az alliin kemopreventív tulajdonságát igazolják!
Jelen tanulmány célja az volt, hogy összehasonlítsuk a fokhagyma porok kemopreventív hatékonyságait az aktív kéntartalmú vegyületek szintjei alapján. A 3 héten át tartó megfigyelés kezdetén a májrák kialakulásának szimulált előidézésére 10 injekciós elosztásban alfatoxin B1 (AFB1) (0,0025 mg/testtömegkilógramm) került beadásra egyedenként. A patkányok természetes étrendjéhez ezután 3 héten keresztül 5% különböző alliin tartalmú fokhagymaport adagoltunk. A megfigyeléses időszak végén a tanulmány rámutatott, hogy a fokhagymaport fogyasztó állatok esetében alacsonyabb volt a daganatos májsejtek megjelenésének aránya, valamint mértéke. Szignifikáns összefüggés figyelhető meg az eredmények sikerességében és a diétás étrendbe beépített fokhagymapor alliintartalmának növekedésében.
A daganatos elváltozások mértéke és az alliin tartalom fordított arányosságot mutatnak.

Az amerikai rákkutatók szakmai folyóiratának, a Journal of the National Cancer Institute-nak a hasábjain olyan tanulmányt publikáltak, amelyből kiderül, hogy azoknál az embereknél, akik több fokhagymát, hagymát (vagy az Allium családba tartozó más növényeket) fogyasztanak, a gyomorrák sokkal kisebb arányban fordul elő, mint az ezeket mellőző személyeknél.
Ismeretessé vált az is, hogy a fokhagyma fogyasztása csökkenti a vastagbélrák előfordulásának valószínűségét.

Hatóanyag tartalom 9 mg. 
2 kapszula = 5 nagy gerezd fokhagyma.


Kiszerelés:
- 30 db, 100 db.

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Flavin7+ Kapszaicin ital

A kapszaicinodok különféle paprikákban termelődő, csípős érzetet kiváltó anyagok. A kapszaicin serkenti az emésztést, védi a gyomor nyálkahártyáját, neuropátiás panaszokat csillapíthatja, gyulladáscsökkentő hatású.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Prémium gyümölcslé kivonat

A hidrogénnel dúsított különlegesen magas antioxidáns hatású folyadék forradalmi újdonság az étrend-kiegészítők palettáján. A benne lévő flavonoidok szabadgyök befogadó hatása és a Hidrogén egyedülálló antioxidáns ereje együtt fejti ki hatását az Ön egészségének védelmében!

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Prémium gyümölcslé kivonat

A hidrogénnel dúsított különlegesen magas antioxidáns hatású folyadék forradalmi újdonság az étrend-kiegészítők palettáján. A benne lévő flavonoidok szabadgyök befogadó hatása és a Hidrogén egyedülálló antioxidáns ereje együtt fejti ki hatását az Ön egészségének védelmében!

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 CBD kapszula

Könnyen adagolható CBD kapszula, kapszulánként 50mg CBD tartalommal.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Napkristály kapszula

A Napkristály Flavin ital gyümölcseinek liofilizált koncentrátuma.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Slim XTR Fat Loss kapszula

A kapszula hatóanyagai együttesen, egymás hatásait erősítve járulnak hozzá a sikeres fogyókúrához.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7+ Premium kapszula

Magasabb quercetin, illetve rutin tartalmuknak köszönhetően fokozott antioxidáns, illetve gyökbefogó hatásúak. Ennek következtében még hatékonyabban növelhetik az erek rugalmasságát, fokozhatja a szervezet ellenálló képességét, csökkenthetik a káros sejtműködés kialakulását a szervezetben.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7+ Cyto kapszula

Növényi flavonoidok, enzimek (búzacsíra, brokkolicsíra, lucernacsíra) kiemelten szinergista hatású daganatellenes komplexe.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Bioflavonoidok

A bioflavonoidok, mint másodlagos zöldségek, a növények termelik. Lehetnek festékanyagok, növekedés-szabályozók, antitoxinok, aroma-és illatanyagok. Egészségjavító tulajdonságaik széles választékát kínálják számunkra. A bioflavonoidok egyik legfontosabb és legismertebb biológiai hatása, hogy fékezik a szervezetben zajló káros oxidációval járó folyamatokat. A szabadgyökök nagy energiafelesleggel rendelkező molekulák, melyek azáltal, hogy igyekeznek energiafeleslegüktől megszabadulni, létfontosságú molekulákat roncsolnak szét a szervezetünkben. A roncsolás gyakran oxidációs folyamat keretében zajlik, melynek lefutását a flavonoidok képesek gátolni. A bioflavonoidok nagyon fontos tagjai a karotinoidok. Legfontosabb flavonoid források a gyümölcsök, elsősorban a citrusfélék, a sárgabarack, a cseresznye, a meggy, az alma, a szőlő, a ribizli és az áfonya flavonoid tartalma jelentős. Emellett számos más zöldség, mint pl.: a brokkoli, a hagyma és a paradicsom is tartalmaz komoly mennyiségű flavonoidot. Nem szabad megfeledkeznünk a teákról (elsősorban a zöldteáról), valamint a vörösbor flavonoid tartalmáról sem.
Tovább olvasom »

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Ezért érdemes Neked is beszerezned a grapefruitmag-kivonatot

Ezért érdemes Neked is beszerezned a grapefruitmag-kivonatot

A grapefruitmag manapság az egyik legnépszerűbb immunerősítő és fertőzések ellen alkalmazott étrend-kiegészítő, ami nem is csoda tekintve bámulatos kórokozó-ellenes hatásait, melyek egy szerencsés véletlennek köszönhetően váltak ismertté.

Tovább olvasom »

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

A nyers virágpor fogyasztása talán még sokak számára furcsaságnak tűnhet, pedig a virágpor emberi fogyasztása távolról sem új keletű dolog, hiszen már az i.e. 3. évezredben is alkalmazták a világ számos pontján magas tápanyagtartalma és kiemelkedő gyógyhatásai miatt. A virágpor fogyasztását gyakran írta elő Hippokratész is a betegeinek számtalan egészségügyi probléma esetén.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!