ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Dr. Organic Újdonság - Aroma Ball, illóolaj-eszenciák a mindennapokra

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Herbol citromos halolaj

Herbol citromos halolaj

Kiszerelés: 100ml

Jótékonyan fejti ki hatását ízületi gyulladás, érelmeszesedés, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas vérzsírszint, szívbetegségek, túlsúly és még számtalan betegség esetén.

A termék ára: 1 660 Ft

Egységár: 16 600 Ft / liter

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Az emberiség, történetének a mai idők elötti szakaszaiban a zsiradékokat nagy becsben tartotta. A kémiai és biológiai tudományok ismeretanyaga szegényes és kezdetleges volt, de tapasztalataik alapján elődeink levonták azt a következtetést, hogy ha zsíros ételeket fogyasztottak jobban, többet tudtak teljesíteni. A ma már rendelkezésünkre álló tudományos adatok birtokában pontosan megmagyarázható, hogy miért. Az életvitelükhöz, mivel az sok fizikai munkából állt szükségük volt a zsírokból nyerhető energiára. Az ipari forradalom azonban elindította a gépiesítés folyamatát amely oda vezetett, hogy az emberi fizikai munka egyre inkább visszaszorult a társadalom működtetésében.

A napjainkban lejátszódó informatikai forradalom ezt a folyamatot tovább erősítette, hiszena számítógépek eltejedésével ma már akkor sem kell felállnunk kényelmes karosszékünkből, ha vásárolni, hivatalos ügyet intézni, vagy dolgozni akarunk.Így tehát kialakult az emberek tömegeinek egy olyan új, eddig soha nem tapasztalt életmódja, amely gyökeresen megváltoztatta a tápanyagszükségleteit. Lényegesen lecsökkent az energialeadásunk, át kellett állni egy energiszegényebb táplálkozásra. Zsírfogyasztásunkban, az akkori ismeretanyagnak megfelelően kezdtük előnyben részesíteni a telített zsírokkal szemben a telítettlen olajokat.

Másrészről viszont az iparszerűen dolgozó mezőgazdaságból kikerülő élelmiszeralapanyagok összetétele is jelentős változásokon ment keresztül. A műtrágya használat a talajban nyomelem hiányt, a vizekben nitrát túltengést produkált, amely átterjedt a növényekre és az azokat fogyasztó állatokra valamint az emberre is.Megjelentek a kártevők irtására használt növényvédőszereknek nevezett mérgek a termelésben, amelyek alacsony koncentrációban - melyet veszélytelennek nyilvánítanak a hatóságok - fogyasztáskor is benne vannak az élelmiszerekben. Ugyanez igaz a többi hozamfokozásra használt anyagra (hormonok, antibiotikumok, antidepresszánsok stb.)

Tovább rontja a helyzetünket az az egyre inkább terjedő gyakorlat, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket nem akkor szedik le amikor megértek, hanem jóval korábban, mert igy tovább eláll, jobban bírja a szállítást. Azonban ily módon ártalmas anyagok maradhatnak bennük és a hasznosanyag tartalmuk sem alakul ki a szokásos mértékben.

Mindezek a jelenségek oda vezettek, hogy miközben az úgynevezett fejlett világban abszolút táplálékbőség van, nem ritka a relatív tápanyaghiányos állapot, sőt gyakran tapasztalhatunk különböző tápanyag érzékenységeket is.

Kémiai szempontból a zsírok és olajok a glicerinnek különböző zsírsavakkal képzett észterei.

A telítetlen olajoknak ma 3 fő fajtáját szoktuk megkülönböztetni.

Az omega-3, az omega-6, és az omega-9 olajokat. Ezek molekulaszerkezetükben abban különböznek egymástól, hogy a zsírsavmolekulában más helyen van az 1. kettős kötés (telítetlenség).

Az omega-3 olajok többszörösen telítetlenek, szénláncaikban kettő, vagy több kettős kötés található. Minnél több a kettős kötés, annál "folyékonyabb" az olaj szobahőmérsékleten, vagy mondhatjuk úgy is, hogy alacsonyabb a dermedéspontja.

Omega-3 olajokat tartalmaz a tengeri állatok olaja, a friss nem szárított alga, a lenmag és olaja, a repceolaj, a dió és egyes zöld leveles zöldségek is pl. a porcsin.

Omega-6 olaj bőségesen található a növényi olajokban, és a belőlük készült élelmiszeripari termékekben, így ezekből nem szenvedünk hiányt.Sőt ellenkezőleg a túlsúlyuk okozhat egészségi problémákat.

Az omega-9 olaj forrása az olivaolaj és a repceolaj.

Természetesen a hidegen sajtolt extra szűz olajokat használjuk, mivel ezek az olajok mind könnyen oxidálódnak, így csökken a hasznosanyag tartalmuk. Régóta ismert tény, hogy a sok halat és tenger gyümölcseit fogyasztó emberek egészségesebbek és hosszabb életűek, az ezt nem tevő embertársaiknál. Az 1970-es években a grönlandi eszkimók között végzett vizsgálat megmutatta, hogy közöttük hihetetlenül ritka a szívbetegség, a depresszió és több más úgynevezett civilizációs betegség. Annak ellenére, hogy egyoldalúan táplálkoznak, rengeteg zsírt esznek és nehéz körülmények között élnek. Kiderült, hogy az általuk fogyasztott élelem tele van omega-3 olajokkal.

Ezután kezdtek az omega-3 olajra, mint gyógyszerre tekinteni, mivel adagolását követően a következő betegségekben javulás állt be:

- izületi gyulladás

- érelmeszesedés

- magasvérnyomás

- magas koleszterinszint, magas vérzsírszint

- szívbetegségek

- túlsúly

- Alzheimer-kór,feledékenység

- depresszió

- skizofrénia

- II. típúsú cukorbetegség

- asztma

- allergiák és egyéb immunbetegségek

- zöldhályog

- érzékeny bél szindróma

- menopausa utáni tünetegyüttes

- csontritkulás

- száraz bőr, ekcéma

Mindezek a jótékony hatások egyrészt az erek falának letisztulását követő hatékonyabb és akadálytalanabb vérkeringés, másrészt egy hormonszerű vegyületcsoport a prosztaglandinok testünkben történő szintézisének normalizálódásán keresztül jönnek létre. Természetesen ha ezen betegségek kialakulásának okai között nem szerepelt az omega-3 olajok abszolut vagy relatív hiánya, akkor a javulás nem fog bekövetkezni pótlásukat követően.

Mi a helyzet az egészséges emberekkel? Az esszenciális zsírsavak optimális arányban történő fogyasztásának szokássá tételével az élettartam, az egészség és a szellemi és testi frisseség egyaránt fokozható, növelhető.

A szakértők szerint ideális lenne átlagosan napi 4-8 gramm omega-3 olaj fogyasztása.

Testünk és lelkünk javuló vagy fokozódó egéssége és jó közérzetünk lesz a jutalmunk mindezért a fáradságért és költségért cserébe ami szükséges ahhoz, hogy ezeket a változásokat végrehajtsuk táplálkozásunkban.

Ajánlott napi fogyasztás: 10ml (1 evőkanál)

Herbol citromos halolaj

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Jacoliva bio extra szűz olivaolaj

Az olívaolajok legértékesebb fajtája az extra szűz olívaolaj. A készítés során az olíva szemeket hidegen préselik, vegyi anyagokat nem adnak hozzá.

Kosárba teszem

Akciós termék Pelzmann stájer tökmagolaj

A tökmagolaj zsírsavösszetételének köszönhetően hozzájárulhat a napi ajánlott telítetlen zsírsavfogyasztás, különösen a többszörösen telítetlen linolsav bevitelének kiegészítéséhez.

Kosárba teszem

Akciós termék Herbol szőlőmagolaj

Omega 3, omega 6 és omega 9 zsírsavakban gazdag szőlőmagolaj. Antioxidáns, E-vitamin tartalmú, szabad gyökök ellen véd, öregedésgátló hatású.

Kosárba teszem

Akciós termék Biogold Bio tökmagolaj

A tökmag olaját nem csak szabad forgalmú gyógyszerként, de a népi gyógyászatban is gyakran alkalmazzák, sok előnyös, terápiás hatással rendelkezik.

Kosárba teszem

Akciós termék Nature Cookta Tökmagolaj

A tökmagolaj zsírsavösszetételének köszönhetően hozzájárulhat a napi ajánlott telítetlen zsírsavfogyasztás, különösen a többszörösen telítetlen linolsav bevitelének kiegészítéséhez.

Kosárba teszem

Akciós termék Solio Hidegen sajtolt napraforgó olaj

Kiváló étkezési, kozmetikai és ipari olaj. A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére.

Kosárba teszem

Akciós termék Szafi Fitt Avokádó olaj

Extra szűz, hidegen préselt avokádó olaj. Tökéletes sütéshez, főzéshez. Nagyon kellemes szószok, majonézek készítésére, salátákhoz, öntetekhez.

Kosárba teszem

Akciós termék Biogold mákolaj

Hidegen sajtolt étolaj, mely a csontritkulás egyik ősi ellenszerét, természetes kalciumot tartalmaz.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Szezámolaj

Mangán, nikkel és vas mellett a szezámolaj természetes antioxidánsokat is tartalmaz egyaránt. Magas lecitin tartalmánál fogva jótékony hatással bír a gondolkodóképességre. A szezámmagot az emberiség ötezer éve ismeri és használja. A benne található szezámolaj a vér és a máj koleszterinszintjét csökkenti. A szezámolaj fontos szerepet játszik az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a szívinfarktus megelőzésében is. Fogyasztása ajánlott azoknak, akik szívinfarktuson, vagy szélütésen estek át.

Halolaj

A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.

Halolaj


Tovább olvasom »

Olívaolaj tulajdonságai

A mediterrán országokban az olívaolaj fogyasztásának hála az emberek kisebb arányban szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésekben. Az olívaolaj jótékony hatásai közé sorolandó az a tulajdonsága, hogy a benne található növényi nyálka védi az emésztőrendszert. Az ősi civilizációk az olívaolajat használtak fel a sebek gyógyítására. Napjainkban köztudott, hogy rendkívüli orvosság bőrproblémákra és hatékony hidratáló anyag is egyaránt. Végül, de nem utolsó sorban segít a vér magas koleszterinszintjének csökkentésében, szív- és érrendszeri betegségeken, kiváló székrekedés ellen, gyomorpanaszokra, száraz bőrre és terhességi csíkokra.

Méregtelenítés gyógynövényekkel

Méregtelenítés gyógynövényekkel

A szervezetben felhalmozódott méreg- és salakanyagok akadályozzák a megfelelő emésztést, így nem tudnak megfelelően felszívódni azok a létfontosságú tápanyagok, amelyek biztosítják a szervek folyamatos egészséges működését. Ezért is válhat kiemelten fontossá egy-egy méregtelenítő kúra.

Tovább olvasom »

Méregtelenít, csökkenti az ízületi gyulladást, szabályozza az emésztést, és még a fogyásban is segít: a kökény

Méregtelenít, csökkenti az ízületi gyulladást, szabályozza az emésztést, és még a fogyásban is segít: a kökény

A kökényt nemcsak magas C-vitamin-tartalma miatt érdemes fogyasztani. Gyógynövényként segíti a vese és a hólyag egészséges működését, a magas vérnyomás csökkentését, enyhíti a reumás, ízületi panaszokat, gyógyítja a gyomor és a bélrendszer betegségeit, de még bőrtisztításra és fogyásra is bevethető!

Tovább olvasom »

Természetes gyógymódok felfázásra

Természetes gyógymódok felfázásra

Azoknak, akik gyakran szenvednek felfázástól, húgyúti fertőzésektől, különösen oda kell figyelniük az immunrendszerük megerősítésére, hogy védekezni tudjon a vírusok, baktériumok ellen. Hasznos lehet megtámogatni a szervezetet olyan vitaminokkal, gyógynövényekkel, amelyek célzottan segítik a fertőzések leküzdését, illetve a visszatérő fertőzések megelőzését.

Tovább olvasom »

Dr. Organic Újdonság - Aroma Ball, illóolaj-eszenciák a mindennapokra
Iratkozzon fel hírlevelünkre!