ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Piactér - extra akciós árakkal

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Herbol citromos halolaj

Herbol citromos halolaj

Kiszerelés: 100ml

Jótékonyan fejti ki hatását ízületi gyulladás, érelmeszesedés, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas vérzsírszint, szívbetegségek, túlsúly és még számtalan betegség esetén.

A termék ára: 1 660 Ft

Egységár: 16 600 Ft / liter

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Az emberiség, történetének a mai idők elötti szakaszaiban a zsiradékokat nagy becsben tartotta. A kémiai és biológiai tudományok ismeretanyaga szegényes és kezdetleges volt, de tapasztalataik alapján elődeink levonták azt a következtetést, hogy ha zsíros ételeket fogyasztottak jobban, többet tudtak teljesíteni. A ma már rendelkezésünkre álló tudományos adatok birtokában pontosan megmagyarázható, hogy miért. Az életvitelükhöz, mivel az sok fizikai munkából állt szükségük volt a zsírokból nyerhető energiára. Az ipari forradalom azonban elindította a gépiesítés folyamatát amely oda vezetett, hogy az emberi fizikai munka egyre inkább visszaszorult a társadalom működtetésében.

A napjainkban lejátszódó informatikai forradalom ezt a folyamatot tovább erősítette, hiszena számítógépek eltejedésével ma már akkor sem kell felállnunk kényelmes karosszékünkből, ha vásárolni, hivatalos ügyet intézni, vagy dolgozni akarunk.Így tehát kialakult az emberek tömegeinek egy olyan új, eddig soha nem tapasztalt életmódja, amely gyökeresen megváltoztatta a tápanyagszükségleteit. Lényegesen lecsökkent az energialeadásunk, át kellett állni egy energiszegényebb táplálkozásra. Zsírfogyasztásunkban, az akkori ismeretanyagnak megfelelően kezdtük előnyben részesíteni a telített zsírokkal szemben a telítettlen olajokat.

Másrészről viszont az iparszerűen dolgozó mezőgazdaságból kikerülő élelmiszeralapanyagok összetétele is jelentős változásokon ment keresztül. A műtrágya használat a talajban nyomelem hiányt, a vizekben nitrát túltengést produkált, amely átterjedt a növényekre és az azokat fogyasztó állatokra valamint az emberre is.Megjelentek a kártevők irtására használt növényvédőszereknek nevezett mérgek a termelésben, amelyek alacsony koncentrációban - melyet veszélytelennek nyilvánítanak a hatóságok - fogyasztáskor is benne vannak az élelmiszerekben. Ugyanez igaz a többi hozamfokozásra használt anyagra (hormonok, antibiotikumok, antidepresszánsok stb.)

Tovább rontja a helyzetünket az az egyre inkább terjedő gyakorlat, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket nem akkor szedik le amikor megértek, hanem jóval korábban, mert igy tovább eláll, jobban bírja a szállítást. Azonban ily módon ártalmas anyagok maradhatnak bennük és a hasznosanyag tartalmuk sem alakul ki a szokásos mértékben.

Mindezek a jelenségek oda vezettek, hogy miközben az úgynevezett fejlett világban abszolút táplálékbőség van, nem ritka a relatív tápanyaghiányos állapot, sőt gyakran tapasztalhatunk különböző tápanyag érzékenységeket is.

Kémiai szempontból a zsírok és olajok a glicerinnek különböző zsírsavakkal képzett észterei.

A telítetlen olajoknak ma 3 fő fajtáját szoktuk megkülönböztetni.

Az omega-3, az omega-6, és az omega-9 olajokat. Ezek molekulaszerkezetükben abban különböznek egymástól, hogy a zsírsavmolekulában más helyen van az 1. kettős kötés (telítetlenség).

Az omega-3 olajok többszörösen telítetlenek, szénláncaikban kettő, vagy több kettős kötés található. Minnél több a kettős kötés, annál "folyékonyabb" az olaj szobahőmérsékleten, vagy mondhatjuk úgy is, hogy alacsonyabb a dermedéspontja.

Omega-3 olajokat tartalmaz a tengeri állatok olaja, a friss nem szárított alga, a lenmag és olaja, a repceolaj, a dió és egyes zöld leveles zöldségek is pl. a porcsin.

Omega-6 olaj bőségesen található a növényi olajokban, és a belőlük készült élelmiszeripari termékekben, így ezekből nem szenvedünk hiányt.Sőt ellenkezőleg a túlsúlyuk okozhat egészségi problémákat.

Az omega-9 olaj forrása az olivaolaj és a repceolaj.

Természetesen a hidegen sajtolt extra szűz olajokat használjuk, mivel ezek az olajok mind könnyen oxidálódnak, így csökken a hasznosanyag tartalmuk. Régóta ismert tény, hogy a sok halat és tenger gyümölcseit fogyasztó emberek egészségesebbek és hosszabb életűek, az ezt nem tevő embertársaiknál. Az 1970-es években a grönlandi eszkimók között végzett vizsgálat megmutatta, hogy közöttük hihetetlenül ritka a szívbetegség, a depresszió és több más úgynevezett civilizációs betegség. Annak ellenére, hogy egyoldalúan táplálkoznak, rengeteg zsírt esznek és nehéz körülmények között élnek. Kiderült, hogy az általuk fogyasztott élelem tele van omega-3 olajokkal.

Ezután kezdtek az omega-3 olajra, mint gyógyszerre tekinteni, mivel adagolását követően a következő betegségekben javulás állt be:

- izületi gyulladás

- érelmeszesedés

- magasvérnyomás

- magas koleszterinszint, magas vérzsírszint

- szívbetegségek

- túlsúly

- Alzheimer-kór,feledékenység

- depresszió

- skizofrénia

- II. típúsú cukorbetegség

- asztma

- allergiák és egyéb immunbetegségek

- zöldhályog

- érzékeny bél szindróma

- menopausa utáni tünetegyüttes

- csontritkulás

- száraz bőr, ekcéma

Mindezek a jótékony hatások egyrészt az erek falának letisztulását követő hatékonyabb és akadálytalanabb vérkeringés, másrészt egy hormonszerű vegyületcsoport a prosztaglandinok testünkben történő szintézisének normalizálódásán keresztül jönnek létre. Természetesen ha ezen betegségek kialakulásának okai között nem szerepelt az omega-3 olajok abszolut vagy relatív hiánya, akkor a javulás nem fog bekövetkezni pótlásukat követően.

Mi a helyzet az egészséges emberekkel? Az esszenciális zsírsavak optimális arányban történő fogyasztásának szokássá tételével az élettartam, az egészség és a szellemi és testi frisseség egyaránt fokozható, növelhető.

A szakértők szerint ideális lenne átlagosan napi 4-8 gramm omega-3 olaj fogyasztása.

Testünk és lelkünk javuló vagy fokozódó egéssége és jó közérzetünk lesz a jutalmunk mindezért a fáradságért és költségért cserébe ami szükséges ahhoz, hogy ezeket a változásokat végrehajtsuk táplálkozásunkban.

Ajánlott napi fogyasztás: 10ml (1 evőkanál)

Herbol citromos halolaj

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Interherb Benefitt lenmag olaj

Hidegen sajtolt, jellegzetes ízű, telítetlen zsírsavakban gazdag olaj. Omega-3 tartalma hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

Kosárba teszem

Akciós termék Biogold Bio omega 3-6 étolaj

ROBIOL hidegen sajtolt napraforgó étolaj, koleszterinmentes, természetes E vitamin-ban gazdag étolaj. Az előállítási eljárásnak köszönhetően más, mint az egyéb étolajak.

Kosárba teszem

Akciós termék Nature Cookta mákolaj 100ml

A mákolaj színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük.

Kosárba teszem

Akciós termék Solio hidegen sajtolt mandula olaj 200ml

Hideg sajtolással nyert természetes mandulaolaj. Külsőleg száraz, ekcémás és bababőr ápolásra is kifejezetten alkalmas, belsőleg koleszterin csökkentő, méregtelenítő hatású.

Kosárba teszem

Akciós termék Dr. Herz Hidegen sajtolt Sárgabarackmag olaj

A Sárgabarackmag olaj igen gyors idegnyugtató, lefekvés előtt altatóként is használható, segíti a pajzsmirigy működését. Könnyen felszívódik, a sárgabarack magjából hidegen préselt olaj kitűnő arcápoló elixír.

Kosárba teszem

Akciós termék Dr. Herz Hidegen sajtolt ligetszépe olaj

Máj- és vesevédő hatású, csökkenti a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását, mérsékli a pajzsmirigy túlműködésének tüneteit, továbbá lassítja az öregedést, késlelteti a ráncok megjelenését.

Kosárba teszem

Akciós termék Byodo Bio oliva sütőolaj

Az olívát kézzel szüretelik és hagyományos módon hidegen préselik.

Kosárba teszem

Akciós termék Solio Hidegen sajtolt lenmag olaj 500ml

Magas Omega-3 zsírsav tartalmú olaj. Alfa-linolénsavban, E-vitaminban, béta-karotinban gazdag, melyek antioxidáns hatásuknál fogva a legértékesebb olajjá teszik. Hidegen sajtolt olaj.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Halolaj

A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.

Halolaj


Tovább olvasom »

Szezámolaj

Mangán, nikkel és vas mellett a szezámolaj természetes antioxidánsokat is tartalmaz egyaránt. Magas lecitin tartalmánál fogva jótékony hatással bír a gondolkodóképességre. A szezámmagot az emberiség ötezer éve ismeri és használja. A benne található szezámolaj a vér és a máj koleszterinszintjét csökkenti. A szezámolaj fontos szerepet játszik az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a szívinfarktus megelőzésében is. Fogyasztása ajánlott azoknak, akik szívinfarktuson, vagy szélütésen estek át.

Napraforgóolaj

Az omega-6-zsírsavak fő forrása a napraforgóolaj, amely 67 %-ban kétszeresen telítetlen linolsavat és 20 %-ban egyszeresen telítetlen olajsavat tartalmaz. Sok kutatás alátámasztja, hogy ha egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajjal helyettesítik a telített zsírsavakat nagyobb mennyiségben tartalmazó zsiradékokat, akkor a vér összes koleszterinje és az eléggé káros LDL-koleszterin elnevezésű összetevő csökken a szervezetben. Ezen felül a többszörösen telítetlen zsírsavak a vérnyomást is jelentősen befolyásolják, enyhén csökkentik, ráadásul a napraforgóolaj szerepet játszhat a szív-, érrendszeri megbetegedések megelőzésében, és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is egyaránt.

Bioconnect Kids szuperlekvár - BIO gyümölcs-zöldség koncentrátum gyerekeknek

Bioconnect Kids szuperlekvár - BIO gyümölcs-zöldség koncentrátum gyerekeknek

Ellenőrzött bio gazdaságból származó gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó immunrendszer erősítő koncentrátum. A Bioconnect Kids egy ízletes biotermék gyermekeknek, amely támogatja és erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésekkel szemben, segíti a gyerekek fejlődését.

Tovább a termékhez...

Nemcsak antibiotikum mellé!

Nemcsak antibiotikum mellé!

Antibiotikum szedésekor a gyógyszer hatóanyagai a kórokozók mellett a hasznos baktériumokat is elpusztítják, károsodik a bélflóra. Ez a probléma orvosolható probiotikum szedésével. Azonban nemcsak az antibiotikumok károsíthatják a bélflórát, érdemes odafigyelni azokra a tünetekre, melyeknél fontossá válhat egy probiotikumkúra.

Tovább olvasom »

Ha nem megy a dolog…

Ha nem megy a dolog…

A székrekedés igen gyakori probléma, minden életkorban jelentkezhet. Sokféle oka lehet, például a helytelen táplálkozás, a kevés folyadékfogyasztás, a mozgáshiány, a székelési inger visszatartás, egyes gyógyszerek mellékhatása. Mielőtt valamilyen szintetikus gyógyszerre esne a választás megoldásként, érdemes kipróbálni a jól bevált gyógynövényeket.

Tovább olvasom »

Stresszes? Ingerlékeny? Hormonzavara van? Próbálja ki a méhpempőt!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!