ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Herbol citromos halolaj

Herbol citromos halolaj

Kiszerelés: 100ml

Jótékonyan fejti ki hatását ízületi gyulladás, érelmeszesedés, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas vérzsírszint, szívbetegségek, túlsúly és még számtalan betegség esetén.

A termék már nem rendelhető!

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Az emberiség, történetének a mai idők elötti szakaszaiban a zsiradékokat nagy becsben tartotta. A kémiai és biológiai tudományok ismeretanyaga szegényes és kezdetleges volt, de tapasztalataik alapján elődeink levonták azt a következtetést, hogy ha zsíros ételeket fogyasztottak jobban, többet tudtak teljesíteni. A ma már rendelkezésünkre álló tudományos adatok birtokában pontosan megmagyarázható, hogy miért. Az életvitelükhöz, mivel az sok fizikai munkából állt szükségük volt a zsírokból nyerhető energiára. Az ipari forradalom azonban elindította a gépiesítés folyamatát amely oda vezetett, hogy az emberi fizikai munka egyre inkább visszaszorult a társadalom működtetésében.

A napjainkban lejátszódó informatikai forradalom ezt a folyamatot tovább erősítette, hiszena számítógépek eltejedésével ma már akkor sem kell felállnunk kényelmes karosszékünkből, ha vásárolni, hivatalos ügyet intézni, vagy dolgozni akarunk.Így tehát kialakult az emberek tömegeinek egy olyan új, eddig soha nem tapasztalt életmódja, amely gyökeresen megváltoztatta a tápanyagszükségleteit. Lényegesen lecsökkent az energialeadásunk, át kellett állni egy energiszegényebb táplálkozásra. Zsírfogyasztásunkban, az akkori ismeretanyagnak megfelelően kezdtük előnyben részesíteni a telített zsírokkal szemben a telítettlen olajokat.

Másrészről viszont az iparszerűen dolgozó mezőgazdaságból kikerülő élelmiszeralapanyagok összetétele is jelentős változásokon ment keresztül. A műtrágya használat a talajban nyomelem hiányt, a vizekben nitrát túltengést produkált, amely átterjedt a növényekre és az azokat fogyasztó állatokra valamint az emberre is.Megjelentek a kártevők irtására használt növényvédőszereknek nevezett mérgek a termelésben, amelyek alacsony koncentrációban - melyet veszélytelennek nyilvánítanak a hatóságok - fogyasztáskor is benne vannak az élelmiszerekben. Ugyanez igaz a többi hozamfokozásra használt anyagra (hormonok, antibiotikumok, antidepresszánsok stb.)

Tovább rontja a helyzetünket az az egyre inkább terjedő gyakorlat, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket nem akkor szedik le amikor megértek, hanem jóval korábban, mert igy tovább eláll, jobban bírja a szállítást. Azonban ily módon ártalmas anyagok maradhatnak bennük és a hasznosanyag tartalmuk sem alakul ki a szokásos mértékben.

Mindezek a jelenségek oda vezettek, hogy miközben az úgynevezett fejlett világban abszolút táplálékbőség van, nem ritka a relatív tápanyaghiányos állapot, sőt gyakran tapasztalhatunk különböző tápanyag érzékenységeket is.

Kémiai szempontból a zsírok és olajok a glicerinnek különböző zsírsavakkal képzett észterei.

A telítetlen olajoknak ma 3 fő fajtáját szoktuk megkülönböztetni.

Az omega-3, az omega-6, és az omega-9 olajokat. Ezek molekulaszerkezetükben abban különböznek egymástól, hogy a zsírsavmolekulában más helyen van az 1. kettős kötés (telítetlenség).

Az omega-3 olajok többszörösen telítetlenek, szénláncaikban kettő, vagy több kettős kötés található. Minnél több a kettős kötés, annál "folyékonyabb" az olaj szobahőmérsékleten, vagy mondhatjuk úgy is, hogy alacsonyabb a dermedéspontja.

Omega-3 olajokat tartalmaz a tengeri állatok olaja, a friss nem szárított alga, a lenmag és olaja, a repceolaj, a dió és egyes zöld leveles zöldségek is pl. a porcsin.

Omega-6 olaj bőségesen található a növényi olajokban, és a belőlük készült élelmiszeripari termékekben, így ezekből nem szenvedünk hiányt.Sőt ellenkezőleg a túlsúlyuk okozhat egészségi problémákat.

Az omega-9 olaj forrása az olivaolaj és a repceolaj.

Természetesen a hidegen sajtolt extra szűz olajokat használjuk, mivel ezek az olajok mind könnyen oxidálódnak, így csökken a hasznosanyag tartalmuk. Régóta ismert tény, hogy a sok halat és tenger gyümölcseit fogyasztó emberek egészségesebbek és hosszabb életűek, az ezt nem tevő embertársaiknál. Az 1970-es években a grönlandi eszkimók között végzett vizsgálat megmutatta, hogy közöttük hihetetlenül ritka a szívbetegség, a depresszió és több más úgynevezett civilizációs betegség. Annak ellenére, hogy egyoldalúan táplálkoznak, rengeteg zsírt esznek és nehéz körülmények között élnek. Kiderült, hogy az általuk fogyasztott élelem tele van omega-3 olajokkal.

Ezután kezdtek az omega-3 olajra, mint gyógyszerre tekinteni, mivel adagolását követően a következő betegségekben javulás állt be:

- izületi gyulladás

- érelmeszesedés

- magasvérnyomás

- magas koleszterinszint, magas vérzsírszint

- szívbetegségek

- túlsúly

- Alzheimer-kór,feledékenység

- depresszió

- skizofrénia

- II. típúsú cukorbetegség

- asztma

- allergiák és egyéb immunbetegségek

- zöldhályog

- érzékeny bél szindróma

- menopausa utáni tünetegyüttes

- csontritkulás

- száraz bőr, ekcéma

Mindezek a jótékony hatások egyrészt az erek falának letisztulását követő hatékonyabb és akadálytalanabb vérkeringés, másrészt egy hormonszerű vegyületcsoport a prosztaglandinok testünkben történő szintézisének normalizálódásán keresztül jönnek létre. Természetesen ha ezen betegségek kialakulásának okai között nem szerepelt az omega-3 olajok abszolut vagy relatív hiánya, akkor a javulás nem fog bekövetkezni pótlásukat követően.

Mi a helyzet az egészséges emberekkel? Az esszenciális zsírsavak optimális arányban történő fogyasztásának szokássá tételével az élettartam, az egészség és a szellemi és testi frisseség egyaránt fokozható, növelhető.

A szakértők szerint ideális lenne átlagosan napi 4-8 gramm omega-3 olaj fogyasztása.

Testünk és lelkünk javuló vagy fokozódó egéssége és jó közérzetünk lesz a jutalmunk mindezért a fáradságért és költségért cserébe ami szükséges ahhoz, hogy ezeket a változásokat végrehajtsuk táplálkozásunkban.

Ajánlott napi fogyasztás: 10ml (1 evőkanál)

Herbol citromos halolaj

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Biogold Bio tökmagolaj

A tökmag olaját nem csak szabad forgalmú gyógyszerként, de a népi gyógyászatban is gyakran alkalmazzák, sok előnyös, terápiás hatással rendelkezik.

Kosárba teszem

Akciós termék Dr. Natur étkek Mákolaj - Hidegsajtolással készült

A mákolaj, tápanyagok széles tárháza! Világossárga színű, teljesen szagtalan, kellemes, édeskés-mandulás ízű. A mákolajat magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav és koncentrált linolsav és szterin tartalom jellemzi.

Kosárba teszem

Akciós termék Herbária Mákolaj

A mákolaj a mákszemekből hideg sajtolással készül, magas telítetlen zsírsav tartalma hozzájárul az egészséges zsiradék fogyasztáshoz.

Kosárba teszem

Akciós termék Solio Hidegen sajtolt lenmag olaj 200ml

Magas Omega-3 zsírsav tartalmú olaj. Alfa-linolénsavban, E-vitaminban, béta-karotinban gazdag, melyek antioxidáns hatásuknál fogva a legértékesebb olajjá teszik. Hidegen sajtolt olaj.

Kosárba teszem

Akciós termék Goodwill Life nigella (feketekömény) magolaj

Hidegen sajtolt ét- és saláta olaj. Nigella olaj igen magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz.

Kosárba teszem

Akciós termék Vitamin Bottle Lenmag hidegen sajtolt olaj

Bio-, és 100%-ban természetes, növényi étkezési olajaink hidegen történő sajtolással, hőkezelés nélkül készülnek.

Kosárba teszem

Akciós termék Biomenü Bio Feketeköménymag-olaj

Az olajat sok gyógyászati előnye miatt több, mint 2000 éve használják a hagyományos orvoslásban, külsőleg alkalmazzák bőrre és hajra is.

Kosárba teszem

Akciós termék Interherb Benefitt máriatövismag olaj

Májvédő tulajdonsága miatt önmagában is fogyasztható, vagy saláták, készételek ízesítésére is használható. Íze növényi olajra emlékeztető, semleges, nem intenzív.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Napraforgóolaj

Az omega-6-zsírsavak fő forrása a napraforgóolaj, amely 67 %-ban kétszeresen telítetlen linolsavat és 20 %-ban egyszeresen telítetlen olajsavat tartalmaz. Sok kutatás alátámasztja, hogy ha egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajjal helyettesítik a telített zsírsavakat nagyobb mennyiségben tartalmazó zsiradékokat, akkor a vér összes koleszterinje és az eléggé káros LDL-koleszterin elnevezésű összetevő csökken a szervezetben. Ezen felül a többszörösen telítetlen zsírsavak a vérnyomást is jelentősen befolyásolják, enyhén csökkentik, ráadásul a napraforgóolaj szerepet játszhat a szív-, érrendszeri megbetegedések megelőzésében, és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is egyaránt.
Tovább olvasom »

Halolaj

A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.

Halolaj


Tovább olvasom »

Tavaszi nagytakarítás testünkben – Méregtelenítő, salaktalanító tippek

Tavaszi nagytakarítás testünkben – Méregtelenítő, salaktalanító tippek

Tavasszal megújul a természet, és érdemes nekünk is megszabadulnunk a lerakódott toxikus anyagoktól, tehát a tavaszi nagytakarítást ajánlott testünkön belül is elvégezni. A szervezetben felhalmozódott méreganyagok gátolják az emésztési folyamatokat, ezáltal nem lesznek képesek a létfontosságú tápanyagok megfelelően felszívódni, ami károsan hat a teljes szervezet egészségére. 

Tovább olvasom »

Pótolja az ásványi anyagokat a roppant hatékony felszívódású BioCo 100% szerves termékcsaláddal!

Pótolja az ásványi anyagokat a roppant hatékony felszívódású BioCo 100% szerves termékcsaláddal!

Az ásványi anyagok rendszeres pótlása kulcsfontosságú egészségünk megőrzéséhez, ám nagyon nem mindegy, hogy milyen formájú ásványi anyagot juttatunk be szervezetünkbe. Ugyanis a szervetlen ásványok nem tudnak hatékonyan felszívódni, és így kedvező hatásokat kifejteni testünkben. Sőt, sajnos a szervetlen formájú ásványi anyagok inkább károsan tudják befolyásolni egészségünket, mivel nagy mennyiségben képesek lerakódni a szervezet különböző részein, ahol problémákat és betegségeket is kiválthatnak.

Tovább olvasom »

Győzze le a tavaszi fáradtságot a Biomenü maca és ashwagandha kapszula erejével!

Győzze le a tavaszi fáradtságot a Biomenü maca és ashwagandha kapszula erejével!

A tavasz a megújulás ideje is, ám igen sokan küzdenek a tavaszi fáradtsággal ebben az időszakban. Ennek oka lehet többek között az is, hogy a téli szürke hónapokban kifogytak a szervezet tápanyag- és energiatartalékai. Sokat segíthet e helyzeten valamilyen méregtelenítő kúra, de fontos gondoskodni a szervezet tápanyagokkal való feltöltéséről is. A maca és az ashwagandha mindehhez hatalmas támogatást képesek nyújtani.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!