A Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula vadvízi halolajból készül, triglicerid formában, ami a legkönnyebben felszívódó omega-3 zsírsav forma. Az Omega-3 TG magas EPA és DHA tartalommal rendelkezik, ezáltal jelentősen hozzájárulhat többek között a szív, az agy és a szem egészségéhez. A készítményt úgy állították össze, hogy kiemelt mennyiségben tartalmazza az aktív hatóanyagokat 75%-os Omega-3 zsírsav tartalommal, természetes triglicerid formában. A termékben lévő halolaj fenntartható halászatból származik. Az Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula fogyasztása kifejezetten javasolt kisbabát tervező nőknek, valamint kismamáknak a várandósság és szoptatás ideje alatt, illetve sportolóknak és fogyókúrázóknak is.

Mikor, kiknek ajánlott a Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula szedése?

 • a szív- és érrendszer egészségének támogatásához
 • a normál vérnyomás és koleszterinszint fenntartásához
 • az idegrendszer normál működéséhez
 • az immunrendszer működésének támogatásához
 • a gyulladások csökkentéséhez
 • a memória, a koncentráció javításához
 • az agyműködés támogatásához
 • a látás támogatásához
 • a fizikai és mentális teljesítőképesség növeléséhez
 • az öregedési folyamatok lassításához
 • 40 éves kor felett mindenkinek

Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula

A termékben triglicerid formájú zsírsavakat vannak, amelyek természetes módon találhatóak meg többek között azokban a sósvízi halakban, amelyek az Omega-3 zsírsavak (különösen EPA+DHA) nagyszerű forrásai is. A piacon található Omega-3 zsírsavak 2-féle molekulaszerkezetben kaphatóak: az egyik a természetben jelen lévő triglicerid forma, míg a másik a szintetikus úton előállított etil-észter formájú halolaj. Ezek, tehát a mesterségesen átalakított formájú Omega-3 étrend-kiegészítők azért vannak többségben a piacon, mert a glicin kötések feloldásának köszönhetően nagyobb mennyiségű EPA és DHA zsírsavhoz jutnak hozzá. Viszont nagyon fontos azzal tisztában lenni, hogy tudományosan bizonyított, hogy a természetes triglicerid formájú Omega 3 zsírsavak jobb felszívódással és magasabb sejtszintű biohasznosulással rendelkeznek, mint a mesterségesen előállított etil-észterek.

Nagyon sok gyártó tehát a magasabb Omega-3 koncentráció elérése érdekében eltávolítja a zsírsavakat a glicerinről, majd azt szintetikus úton alkohollal (etil-alkohol) helyettesítve észterezéssel (majd az EPA+DHA szintet a megfelelő szintre állítja be), így olyan etil-észter zsírsavakat alkot, amelyek nem léteznek a természetben. Ilyenkor hiányozni fog a triglicerideknél is jellemző molekuláris alapváz. Ám a triglicerid váz egy folyamattal visszaállítható méghozzá úgy, hogy egyes enzimek (pl. lipáz) segítségével az etil-észter zsírsav molekulák etil-csoportját eltávolítják és a szabad zsírsavakat újra észterifikálják olyan módon, hogy a glicerint visszajuttatják a trigliceridekbe. A gyártók nagy része azonban ezt a lépést egyszerűen kihagyja, mivel egyrészt időigényes, másrészt pedig plusz költségekkel is együtt jár. Ennek eredményeként a jelenleg forgalomban levő Omega-3 halolaj koncentrátumok többsége nem természetes etil-észter formát tartalmaz.

A gyártóknak nem kötelező feltüntetni egy étrend-kiegészítőn azt, hogy a halolaj az olcsóbb, szintetikusan alkohollal előállított etil-észtert vagy természetes triglicerid formában található zsírsavakat tartalmaz-e. Azonban a vásárlónak segítség lehet, hogy ha egy halolaj tartalmú táplálékkiegészítő készítmény csomagolásán nincsen megjelölve, hogy milyen formában vannak benne az Omega-3 zsírsavak, akkor nagy valószínűséggel etil-észter formában tartalmazza őket. A Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszulában vadvízi halakból nyert tisztított zsírsavak vannak, ráadásul rendkívül koncentráltan, ugyanis 3375 mg Omega-3 zsírsavat tartalmaz 3 lágyzselatin kapszula, ami képes garantálni az optimális élettani hatás elérését. A Natur Tanya a készítmény avasodásának megelőzése és a stabilitás biztosítása érdekében a formulát hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolokkal védi.

Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak, vagyis létfontosságúak számunkra, hiszen a sejthártyák fontos komponensei minden sejtben. S mivel az emberi szervezet nem, vagy csak minimális mennyiségben tudja előállítani ezeket a zsírsavakat, ezért folyamatosan gondoskodnunk kell külső pótlásukról. Ha nincs elegendő mennyiségű Omega-3 zsírsav a szervezetben, akkor ez igazoltan szerepet játszhat az olyan civilizációs betegségek kialakulásában, mint a szív- és érrendszeri problémák, az ízületi gyulladások, a túlsúly, a magas vérnyomás, az allergiák, a cukorbetegség, az autoimmun rendellenességek, a gyulladásos bélbetegségek, illetve a mentális problémák.

Az EPA és DHA zsírsavak jelentősen hozzájárulnak a szív- és érrendszer, illetve az immunrendszer normál működéséhez, valamint a normál látás és agyműködés fenntartásához. Az EPA és a DHA igazoltan képesek elősegíteni a normál vérnyomás és a normál trigliceridszint fenntartását. A DHA a központi idegrendszer és az agyszövet egyik alapvető strukturális lipidje, kulcsfontosságú szerepet játszik a normál látás és agyműködés fenntartásában. Az Omega-3 zsírsavak a retina és az agyi foszfolipidek zsírsavjainak mintegy 20-40%-át alkotják, tehát az Omega-3 rendszeres pótlásával kiemelten támogathatjuk a szemek és az idegrendszer egészségének megőrzését is. Az Omega-3 zsírsavak legnagyobb mennyiségben a szinapszisoknál és az agysejtekben találhatóak meg, így képesek javítani az ingerület-átvitelt az agysejtek között, illetve növelni tudják az idegsejtek élettartamát, ezáltal pozitív hatásúak lehetnek depresszió, szorongás, demencia és Alzheimer-kór esetén is.

Az Omega-3 zsírsavak képesek biztosítani a normál növekedést és fejlődést, erősíthetik a csontokat, gátolni tudják az ízületek kopását, valamint szerepet játszhatnak a hormonháztartás, az agy és a szív működésének javításában. Az Omega-3 zsírsavak megfelelő mennyiségben és arányban való pótlása pozitív hatású lehet az olyan szív- és érrendszeri megbetegedések esetén, mint az érelmeszesedés, a magas koleszterin- és trigliceridszint vagy a magas vérnyomás. Az Omega-3 zsírsavak nagyon erős gyulladásgátló hatással rendelkeznek, így nagy segítséget nyújthatnak tulajdonképpen bármilyen gyulladással járó probléma és betegség esetén. Az Omega-3 pótlása tehát hasznos lehet egyebek mellett bélgyulladás, irritábilis bél szindróma, bőrgyulladások, cukorbetegek krónikus gyulladásai, valamint ízületi gyulladás esetén is.

Az Omega-3 zsírsavak prosztaglandinokká (hormonokhoz hasonló vegyületekké) alakulnak át a szervezetben, melyek hatást fejtenek ki minden egyes sejtre és szervre, ezáltal közreműködnek valamennyi szerv működésében. Emellett védelmet képesek biztosítani a belső sejtkárosodással és a külső hatásokkal szemben is, ugyanis az Omega-3 beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teszi azt. Amennyiben kellő mennyiségben pótoljuk az Omega-3 zsírsavakat, akkor kedvező hatást fejthetnek ki többek között pajzsmirigy problémák, ízületi gyulladás, depresszió, idegkárosodások, mentális zavarok, ekcéma, pikkelysömör, allergia, valamint bélgyulladás esetén is. Az Omega-3 zsírsavak központi szerepet töltenek be a termékenységben, valamint az agy magzati és csecsemőkori normál fejlődésében is.

Pótolja az Omega-3 zsírsavakat a prémium minőségű, természetes formájú, kitűnően felszívódó Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: