A bodorrózsát már az ókorban is széles körűen felhasználták különféle betegségek megelőzése és kezelése érdekében, mivel már ekkor is felismerték az emberi szervezetre gyakorolt számos gyógyító hatását.

A bodorrózsa, azaz a cistus kivonata egy fantasztikus vírusellenes szer, mely elképesztően hatékonyan gátolja a vírusok növekedésének folyamatát, továbbá a vírusfertőzés által kiváltott kóros immunológia reakciókat is szabályozza.

Ez pedig létfontosságú, mivel a súlyos vírusfertőzések kialakulásakor gyakran felborul a szervezet immunológia válaszképességének a normális koordinálása, ami gyakran nagyobb problémát okoz, mint maga a vírusfertőzés. A bodorrózsa képes megelőzni ezt a kóros immunológiai folyamatot is, így két lényeges ponton is támogatja a betegség súlyosságának csökkentését.

ViroStop - Cistus Incanus kivonat

ViroStop - Cistus Incanus - Bodorrózsa kivonat

 

A vírusok természetes ellenszere

A bodorrózsa fő tulajdonsága tehát, hogy nagyszerű vírusellenes képességekkel rendelkezik, ezért legtöbbször az influenzás és megfázásos panaszok enyhítése céljából szokták felhasználni. Nyákoldó hatásának köszönhetően nagy segítséget nyújthat köhögés és hörghurut esetén is.

A cistus kivonata számos fontos összetevőt rejt magában, amelyek közül kiemelendő a magnézium, a kalcium, a vas és a cink is. Azonban egyedülálló vírusellenes hatásait a benne található egymással kölcsönös kötést kialakító proantocianidin, flavonoid és polifenol tartalmának köszönheti, ami által képes meggátolni a vírusok sejtekbe történő behatolását és elszaporodását.

A bodorrózsa leginkább a felső légúti megbetegedésekben alkalmazva lehet igazán hatékony, de emellett eredményes lehet a bakteriális, vírusos és gombás eredetű betegségeknél is. A bodorrózsa segíti a szervezetet az elhúzódó, szövődményeket okozó fertőzések fennállásakor, továbbá gyulladás esetén védelmet nyújt a sejteknek és a szöveteknek a károsodásokkal szemben.

A bodorrózsában nagy mennyiségben találhatóak meg a jelentős antioxidáns erejű flavonoidok, köztük a kaempferol, a kvercetin és az apigenin, de a polifenolok is fellehetőek benne, köztük az epigallokatekin is.

A bodorrózsa komoly antioxidáns hatása által kitűnő immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Antioxidáns erejénél fogva hatékonyan tudja semlegesíteni a sejtkárosító szabadgyököket, ezáltal számtalan betegség megelőzésében játszik kulcsfontosságú szerepet.

A cistus kivonat méregtelenítő hatása által támogatja a teljes szervezet megújulását is.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: