A Herbal Swiss termékcsalád készítményeiben olyan különleges gyógynövény-kivonatok találhatóak, amelyek főként a náthás, megfázásos, influenzás időszakokban segíthetnek növelni a szervezet ellenálló képességét, aminek köszönhetően hozzájárulhatnak a betegségek hatékonyabb megelőzéséhez, illetve a már fennálló tünetek enyhítéséhez. A Herbal Swiss termékek között van gyógynövényes italpor, bedörzsölő balzsam, orrspray, torokfájás elleni pasztilla, valamint köhögés elleni szirup gyerekeknek és felnőtteknek is.

Herbal Swiss felnőtt köhögés elleni szirup

A készítmény egyik fő hatóanyaga a lándzsás útifű, ami természetes módon képes támogatni a megfázás kezelését, valamint csillapítani tudja a köhögést. A lándzsás útifű egyszerre képes hatást gyakorolni a légúti nyálkahártyára és az izmokra, gátolni tudja a gyulladást, oldhatja a légcsőhurutot, valamint enyhítheti a torokfájást. Ez az értékes gyógynövény tartalmaz többek között C-vitamint, flavonoidokat, cinket, káliumsót, iridoidokat, kovasavat, illetve cser- és nyálkaanyagokat. Ezek a hatóanyagok köhögés esetén jelentősen hozzájárulhatnak a váladék felszakadásához és eltávolításához. A lándzsás útifű kivonatait gyakran szokták felhasználni természetes köptetőként a légutak megbetegedései esetén a köhögés mielőbbi elmulasztása érdekében.

A lándzsás útifű képes védőréteget képezni a torok nyálkahártyáján, aminek köszönhetően enyhíteni tudja a gyulladás miatt kialakult tüneteket, valamint csökkentheti, majd pedig meg is szüntetheti a köhögési ingert. Gargalizáló, öblögető szerként alkalmazva rövid időn belül enyhíteni tudja a torokfájást, valamint kezelheti a száj belső gyulladásait, sebeit is. Ráadásul egyedülálló előnyei közé sorolható az is, hogy nem csak már fennálló betegség esetén képes segíteni, mivel kúraszerűen fogyasztva szerepet játszhat a megelőzésben is, megsemmisítheti a kórokozókat, képes tisztítani a vért, illetve hozzájárulhat a salakanyagok eltávolításához.

A termék másik fontos összetevője a kakukkfű kivonat, amely fő hatóanyaga, a karvakol, ami rendkívül sikeresen képes elpusztítani a baktériumokat és vírusokat. Alkalmazható a száraz köhögés miatti panaszok esetén is. A kakukkfű hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, valamint természetes antibiotikus hatással is rendelkezik. A timol és a karvakol erős gyulladásgátló, fertőtlenítő, vírus-, baktérium- és gombaölő hatással vannak felvértezve. A kakukkfű képes lehet felgyorsítani a hurutos váladék felszakadását, nyákoldó és köptető hatásának köszönhetően pedig hozzájárulhat a légutak nyugtatásához. Továbbá csökkenteni tudja a torokgyulladást, illetve képes csillapítani a köhögési ingert. Vírusos betegségek esetén hozzájárulhat a tünetek csökkentéséhez, illetve a gyógyulási idő felgyorsításához.

Herbal Swiss KID köhögés elleni szirup gyerekeknek

Ez a készítmény speciálisan gyermekeknek lett kifejlesztve, akik számára már 4 éves kortól adható. Igazán finom, bodzavirág-meggy ízének köszönhetően a legkisebbek is örömmel fogyasztják minden nap. A készítmény legfontosabb összetevői között megtalálható a kakukkfű, a lándzsás útifű, a csipkebogyó, de tartalmaz immunerősítő szelént és béta-glükánt is.

A béta-glükán igazoltan az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt stimuláló anyag a világon. A béta-glükán egy természetes poliszacharid vegyület, ami megtalálható az algákban, a baktériumokban, a gombákban, az élesztőgombában, illetve egyes növények sejtfalában. A béta-glükán tudományosan alátámasztott biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), ami aktivizálja és szabályozza az immunrendszert, aminek köszönhetően a szervezet nagyobb hatékonysággal lehet képes fellépni az egyre növekvő mennyiségű környezeti ártalmak ellen. A béta-glükán rendszeres fogyasztásával támogatható a krónikus betegek vagy a tartósan stressznek kitett egyének immunrendszere is.

A béta-glükán számottevően fokozhatja az immunrendszer működési hatékonyságát, ezáltal jelentős védelmet nyújthat a fertőző betegségek ellen. A béta-glükán feldolgozásában kiemelt szerepet töltenek be a makrofágok és az immunrendszer más sejtjei, ezért a béta-glükán bevételét követően a szervezet védekezőképessége jelentős támogatást kap, így hatékonyabban előzhetjük meg a fertőzéseket, illetve könnyebbé és gyorsabbá válhat a lábadozás. A béta-glükán tehát fokozott készenlétbe állítja az immunrendszert, ami ennek köszönhetően jóval nagyobb hatékonysággal képes ellátni védekező feladatait. Ráadásul mindezt nagyon gyorsan képes elérni, méghozzá mellékhatások okozása nélkül.

A béta-glükán a bevételétől kezdve 24-72 órán belül fejti ki a hatását. Fogyasztása minden nap ajánlott, mivel a béta-glükán által aktivált neutrofileknek – a veleszületett immunrendszer nélkülözhetetlen sejtjeinek – az élettartama legfeljebb 2 nap. In vitro vizsgálatok támasztják alá, hogy a béta-glükán fokozza azoknak a makrográfoknak az aktivitását, melyek legfontosabb funkciója az emberi szervezetben az, hogy bekebelezze és elpusztítsa a kórokozókat. A béta-glükán immunstimuláló képessége igen kedvező lehet allergiás betegségek fennállásakor is, valamint bizonyos krónikus bőrgyulladások, többek között az ekcéma elleni harcban is biztató eredményeket értek el a használatával.

Herbal Swiss Hot Drink Instant italpor

Ez az egyedülálló készítmény 19 fajta gyógynövényt és hozzáadott C-vitamint tartalmaz, ezáltal fontos szerepet játszhat az immunrendszer normál működésében, valamint a megfázásos betegségek hatékonyabb megelőzésében. Kedvező hatást képes kifejteni a hangszálakra, a szájra és a torokra is. A termékben lévő izlandi zuzmó nyugtatni tudja a torkot, támogathatja a légutak egészségét, valamint hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az izlandi zuzmót köhögés elleni szerként használják fel a nyálkahártya irritáló hatásának csökkentése érdekében száraz ingerköhögés esetén. Védőréteget tud képezni a nyálkahártyán, ezáltal csökkentheti az irritáló hatásokat.

A kamillában található illóolajok képesek csillapítani a köhögést, valamint a bakteriális és vírusos fertőzések tüneteit. Az édesgyökér csillapítani tudja a köhögést, oldja a nyákot, köptető hatású, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően alkalmazni szokták gyomorgyulladás, savtúltengés, illetve gyomor- és nyombélfekély kezeléséhez is. Azonban leggyakrabban a köhögés és a torokfájás enyhítéséhez használják fel, és sok megfázás elleni és köhögéscsillapító készítmény fontos összetevője. Az édesgyökér hatóanagai fellazítják a nyákot, képesek enyhíteni a hörgők görcseit. A hársfavirág az egyik leghatékonyabbnak tartott gyógynövény a lázzal járó, meghűléses megbetegedések kezelésében. Kivételesen hatékony tud lenni a láz csillapításában, valamint a köhögés és a torokfájás enyhítésében. Hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, izzasztó hatással bír, illetve oldja a nyákot, a hörghurutot.

Támogassa az immunrendszert, lépjen fel a megfázásos, influenzás betegségek ellen a természetes összetételű Herbal Swiss készítmények segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: