A zöldkagyló kimagasló arányban tartalmaz glükozaminoglikánt, amely az ízületek kenőanyagának egyik legfontosabb vegyülete. Ez az anyag képes arra, hogy visszafordítsa a már elindult ízületi és porckopást, rendszeres fogyasztásával csökkenthetők az ízületi fájdalmak, gyulladások, a reumatikus panaszok. A zöldkagyló természetes úton, mellékhatások nélkül fejti ki hatását, kiemelt szerepe van a mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében is.

Zöldkagyló ízületi gyulladásra, porckopásra

A glükozaminoglikán elsőszámú feladata, hogy megkösse a folyadékot, kenőanyagként biztosítsa az ízületek súrlódásmentes mozgását. Természetes építőeleme az emberi bőrnek, a kötőszöveteknek és a porcoknak, elősegíti a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását, építi a szalagokat, inakat, kiegyenlíti ízületi folyadékkal a térdet, a könyököt, a csípőt, a gerincet. Segíti a porcszövetek újraképződését, növeli a szalagok, az ízületek, a kötőszövetek rugalmasságát, ezzel csökkenti a rossz mozgás, a hirtelen mozdulatok okozta sérüléseket, a megterhelés, illetve az öregedési folyamatok által kialakult gyengülést. A már elindult ízületi kopást, az enyhe és közepesen súlyos romlási folyamatokat is megállíthatja, beindíthatja az új porcok képződését.

Azoknak, akiknek fájdalmat okoz a guggolás, a hajolgatás, térdek hajlítása, fájdalmat éreznek a könyökükben, kézfejükben, a boka ízületeinél, érdemes étrendkiegészítőként fogyasztani természetes glükozaminoglikán-tartalmú zöldkagyló-kivonatot.

A zöldkagyló tápértéke

Egy csésze kagyló körülbelül 140 kalóriát, 20 gramm fehérjét és 6 gramm szénhidrátot tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavakat is pótolja, amelyek nemcsak az ízületek egészségéhez járulnak hozzá, javítják a merevséget, enyhítik a fájdalmat, a szorító, merev érzést, de a többi szerv megfelelő működését is elősegítik. Az omega-3 zsírsavak megelőzhetik a szív- és érrendszeri betegségeket, emellett javítják a pszichés hangulatot, az agyi aktivitást.

A zöldkagylóban fontos vitaminok, különösen C- és B12 vitamin található, és gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kalcium, magnézium, vas, jód, kálium, szelén, mangán és a cink. Vastartalma magasabb, mint a vörös húsoké, megelőzheti a fáradtság, a gyakori fejfájás és a depresszió megjelenését.

A zöldkagyló fogyasztása az alábbi problémák kezelésében segíthet:

  • porckopás, porckorongsérv
  • ízületi gyulladások
  • csontritkulás, ásványi anyagok hiánya
  • túlsúly esetén fellépő ízületi megterhelések
  • nehéz fizikai munka következtében kialakult kopások, gyulladások
  • időskori mozgásszervi problémák
  • sportsérülésekből történő lassú felépülés, gyengülő ízületek,
  • a bélrendszer gyulladásos megbetegedései
  • asztma, légúti panaszok
  • pikkelysömör
  • Lyme-kór


A zöldkagyló gyógyító sokoldalúságát a glükozaminoglikán mellett magas omega-3 zsírsavtartalma is adja. Jótékony hatással van a gyulladásos betegségekre és az autoimmun rendellenességekre, segíthet a vénás elégtelenségek, a diabétesz és szövődményeinek csökkentésében, enyhíti a reumás ízületi gyulladás, a gerincet alkotó ízületek és a keresztcsont ízületeinek gyulladásos tüneteit, továbbá a kullancsok által terjesztett Lyme-kór ellen is hatásos lehet.

A zöldkagyló hatóanyagai az asztmások számára is segítséget nyújthatnak, rendszeresen adagolva jelentős mértékben enyhíti a nehézlégzést, a zihálást, a reggeli rosszulléteket. Gyomorpanaszokra is ajánlják, mert csökkenti a gyomorfekély kialakulásának lehetőségét, illetve a fekély kellemetlen tüneteit, kezeli a fekélyes vastagbélgyulladást, az irritábilis bél szindrómát, a Crohn-betegséget.

A csontok ásványianyag-pótlásához és megerősítéséhez is hozzájárul, javít a fogak és az íny állapotán, a bőr, a haj és a köröm egészségén, erősségén, lelassítja az általános öregedési folyamatokat.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: