ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Novo C Plus Liposzómális C-vitaminok
ProVitamin Tudástár » N betű » Nádcukor tulajdonságai

Nádcukor tulajdonságai

A nádcukor semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, sőt még a cukorrépánál is jóval egészségesebb. Az íze igencsak eltér a fehér cukortól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90%-ban, míg a nádcukor megközelítőleg 20%-ban tartalmaz édes vegyületet. A nádcukornak jóval természetesebb, enyhe karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna. A természetességét a feldolgozás adja, vagyis a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják meg a melaszt.