Az emberi agy szárazanyag tartalmának 60%-a omega-3 és omega-6 zsírsavakból tevődik össze, így érdemes kiemelten foglalkoznunk a táplálkozásunk során, azokkal az élelmiszerekkel, amelyek omega-3-at nagy mennyiségben tartalmaznak.

A rákolaj az omega-3 tartalmú ételek új generációját jelenti, mivel a benne lévő omega-3 sokkal jobban beépül az emberi sejtekbe, mint a halolajoknál. A halolajokban az omega-3 triglicerid kötésben van, míg a rákolajban foszfolipid formában. Az emberi sejtek is foszfolipid formában tárolják az omega-3-at.

A foszfolipid kötés következtében, az omega-3 ami a rákolajban van, jobban be tud épülni a mi sejtjeinkbe. A halolajban lévő omega-3-at sok veszteség árán, a májunknak át kell alakítani, hogy tudja testünk hasznosítani. A máj által végzett átalakulás sok veszteséggel jár, más szóval a halolajban lévő omega-3-nak csak kis része épül be a sejtjeinkbe.

A rákolajat tengeri rákokból állítják elő. A tengeri rákok algákkal táplálkoznak, melyek tele vannak asztaxanthinnal. Az asztaxanthin a természet egyik sokoldalú antioxidáns anyaga, nagyon sokféle szabadgyököt be tud fogni, azaz segíti számos betegség kockázatának csökkenését. 

 

Bioglan rákolaj készítmények

 

Melyek a rákolaj fő hatásai?

A modern világ népbetegségeinél pozitív eredményeket értek el az omega-3 nagy mennyiségű adagolásával. Az omega-3 igazolta jótékony hatását az agy és az idegrendszer betegségeinél, a szív- és érrendszeri megbetegedéseknél, a cukorbetegségnél, a csont és izületi problémáknál és a bőrbajoknál. A magas omega-3 tartalmú rákolaj, a gyulladások, a depresszió, az Alzheimer-kór, a szemproblémák, az ekcéma, pikkelysömör, a krónikus fáradtság megelőzése és kezelése során is jó hatásokkal rendelkezik.

Ahogy említettük az elején, agyunk szárazanyag tartalmának 60%-a (!) omega zsírsavakból áll, így az egészséges agyműködés elsődleges feltétele, a megfelelő omega-3 mennyiség fogyasztása. A jó memória, a hatékony koncentráció, a jókedv, az éles és gyors gondolkodás omega-3 nélkül lehetetlen. A rákolajban található omega-3 a magzati agyi fejlődést is segíti.

Amennyiben az agyunkank megadjuk a megfelelő omega-3 mennyiséget, életminőségünk is pozitív irányba mozdul el. A gyors gondolkodás, a jó memória, a fokozottabb koncentrációs készség és a pozitív hozzáállás, mind hatással vannak a tetteinkre és mindennapjaink, munkánk eredményességére.

 

A rákolaj a szív és az érrendszerrel kapcsolatos problémáknál nagy segítség. Addig amíg a halolaj csak az LDL koleszterin (rossz) esetében tud segíteni, addig a rákolaj az asztaxanthin által, az erek rugalmasságát is előmozdítja. A rákolaj 50-szer hatékonyabb szabadgyökbefogó képességel rendelkezik és összességében, a szív és érrendszerre 30-szor jobbak a hatásai, mint a halolajnak.

A rákolaj jelentősen hozzá tud járulni a hormonháztartás kiegyensúlyozásához. Azoknál a hölgyeknél, ahol tünetek jelentkeztek a menstruáció alatt vagy előtte – fájdalom, hangulatváltozás, görcsök –, jelentős részüknél érdemi javulás mutatkozott a rákolaj alkalmazásakor. 

A rákolaj bőrünk öregedésével szemben is igen jónak bizonyul. A bőrünkön nagy mennyiségű szabadgyök keletkezik, melyek legfőbb okozói a bőrünk ráncosodásának, öregedésének. A rákolaj egyrészt a könnyen felszívódó omega-3 tartalmával táplálja a bőrt, másrészt az asztaxanthin a bőrfelület szabadgyökjeit is jól semlegesíti, ezzel mérsékelve károsító hatásukat.

A rákolaj a szem szinte összes problémájánál ajánlott, főként a naponta több órát számítógép előtt ülőknek. A szem szúrás, fájdalom, kiszárídás, viszketés tüntetei annak, hogy a szem nem kapja meg a számára szükséges tápanyagokat. A legtöbb szemporbléma esetén, az alacsony omega-3 szint mutatható ki, továbbá a magas szabadgyök szám. A rákolaj „megolajozza" a szemet az omega-3 segítségével, az asztaxanthin pedig csökkenti a szabadgyökök számát, ezzel a szemkárosodást.

A rákolaj babatervezés előtt is ajánlott - akár már 6 hónappal előtte érdemes fogyasztani - mindkét félenk. A leendő édesanya számára fontos, hogy feltöltse omega-3 készleteit, míg a leendő apukánál a rákolaj csökkenti a spermában a szabadgyökök számát, ezzel fokozva a minőségét. Sok párnál a rákolaj képes lehet megszüntetni a meddőséget.

Forrás: Vitaminhirek.hu Magazin

Kapcsolódó cikkek: