A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.

A Q10 koenzim egy vitaminhoz hasonló, zsíroldékony enzim, erőteljes antioxidáns hatású. Legfontosabb feladata, hogy mint egy katalizátor, biztosítsa a tápanyagokból a test sejtjeinek energiával való ellátását, megfelelő működését. Minél magasabb a sejtekben található Q10 szintje, annál több energiát képesek előállítani.  Ha csökken a Q10 szintje, energiahiány lép fel, ami a sejtek működésének megzavarodását, esetleg teljes leállását is okozhatja.

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin 

A Q10 koenzim csökkenésének, hiányának tünetei

 • állandó, nagyfokú fáradtságérzet, fáradékonyság, általános gyengeség
 • heves szívdobogás, szívritmuszavar, légszomj, mellkasi szorítás, fájdalom
 • ingadozó vagy magas vérnyomás, korai érelmeszesedés
 • alvászavarok, koncentrációs zavarok, szédülés
 • visszatérő gyulladások, fertőzések
 • allergiák megjelenése, gyengülő immunrendszer
 • a máj működésének rendellenességei
 • törékenyebb csontok, nehezen gyógyuló sebek
 • korai klimax, heves hőhullámok

 

Már meglévő szívproblémáknál is segíthet

Az egyik legtöbb Q10-et tartalmazó szerv a szív. Ha a szívizom nem jut elegendő Q10-hez, akkor nem tud megfelelően működni – legnagyobb hiányát éppen ezért a szívbetegeknél mutatták ki.

A túl zsíros étkezési szokások, a mozgásszegény életmód, a káros külső behatások során sok olyan romboló szabadgyök szabadulhat fel a szervezetben, amelyek megbontják az érfalakat, elősegítik a zsír és a mész lerakódását az erekben. Elzáródhat a koszorúér, és bizonyos idő elteltével infarktus is kialakulhat. A Q10 koenzim fogyasztása jelentős mértékben csökkentheti az erek és a szív károsodásait, mert javítja az érfal működését, erősíti a szívizmot, amely a megfelelő mennyiségű vér keringtetéséért is felelős. Kivédi a szívgyógyszerek, illetve a magas vérnyomás elleni gyógyszerek káros mellékhatásait. 

Az életkorral járó Q10-szint csökkenése önmagában is szívizom-károsodást okozhat, amely hamar visszafordítható a koenzim pótlásával!

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

Q10 koenzimmel a

Mivel a Q10 koenzim igen erős antioxidáns hatású, a szabadgyökök megkötésével  megakadályozhatja a sejtek elszaporodását. Hatékonyan segíti a falósejtek aktivitását, amelyek meggátolják a sejtek károsodását, a kialakulását, terjedését, illetve az áttétek képződését. Növeli a sejtek oxidációval szembeni ellenálló képességét, erősíti a DNS-hibákat kijavító enzimek aktivitását is. A Q10 koenzimet a rák kiegészítő kezelésére, valamint a kezelés által okozott mellékhatások enyhítésére is ajánlják.

 

Visszafordíthatja a fogínysorvadást

Az elektromos fogkefék használatánál, az emelt dózisú C-vitamin-pótlásnál nagyobb hatékonyságú a Q10 koenzim rendszeres fogyasztása. Még a rosszabb állapotú, a fogak meglazulásával járó fogínysorvadást is képes visszafordítani! Javítja az ínyszövet ellenálló képességet, segíti a beteg szövetek regenerálódását, nagymértékben csökkenti az íny és a gyökérhártya gyulladásait.

 

Védi az idegrendszert, megelőzheti a migrént

A Q10 koenzim kedvező hatást fejt ki migrénes fejfájásban szenvedőknél. Emelt napi adag fogyasztásával eredményes lehet a migrénes rohamok megelőzésében, a rohamok számának csökkentésében. Alkalmazzák még az agyműködés rendellenességeinek kezelésében is, például skizofréniánál, sclerosis multiplexnél és Alzheimer-kórnál.

 

Erősíti az immunrendszert, fiatalít

Erős antioxidáns hatásával a Q10 koenzim megköti a szabadgyököket, amelyek a sejtek működését, egészséges termelődését károsíthatják. Lassítja az általános öregedési folyamatokat, nagyobb állóképességet és erőkifejtést biztosít. Nagy megterhelés idején segít megőrizni a teljesítő képességet, gyorsítja a regenerálódást, a felépülést. A bőrt is kiemelten védi a káros környezeti hatásoktól, az UV-sugárzások következményeitől!

 

Kinek ajánlott különösen a Q10 koenzim?

 • 40 év feletti nőknek, férfiaknak
 • stresszes életmódot folytatók számára
 • megterhelő fizikai munkát végzőknek, sportolóknak
 • rendszeresen dohányzóknak, alkoholfogyasztóknak
 • cukorbetegeknek,  inzulinrezisztenciásoknak
 • szív- és keringési betegségben szenvedőknek
 • magas vérnyomásra, magas koleszterinszintre
 • túlsúllyal küszködőknek, elhízásra hajlamosaknak

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: