Kiszerelés: 250g
A nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos kristálycukor, ugyanakkor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz.
A termék már nem rendelhető!
A nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos kristálycukor, ugyanakkor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz.
A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segítheti a kiválasztást.
Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.
A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:
A cukorgyártásnak többféle módja van. Vannak olcsó és nagymértékben vegyi módszerekkel gyártott cukrok, és léteznek természetes eljárásokkal előállított cukorfélék. Ez utóbbiak költségesebb, ám sokkal egészségesebb végterméket, azaz cukrot eredményeznek. Az általunk forgalmazott nyírfacukor fizikai természetes módszerekkel, eljárások alkalmazásával, vegyi anyagok felhasználása nélkül készül.
A XXI. században - elsősorban környezettudatossági és környezetvédelmi okokból - a nyírfacukor alapanyaga már nem a nyírfa, hanem ipari növények, mint pl. a kukorica fel nem használt visszamaradt részei. A kukorica alapvető ipari növényünk, melynek főként csak a termése kerül felhasználásra. A visszamaradt részeket, így többek között a felesleges kukoricacsutkát is, sokszor környezetszennyező eljárással, égetéssel semmisítik meg. Erre többé nincs szükség, mivel bizonyítást nyert, hogy egészséges nyírfacukor is gyártható belőle.
A nyírfacukor előállítása alapvetően különböző szűrésekből, tisztításokból, keverésekből és sűrűsítésekből áll. Ezen folyamatok révén fokozatosan különválasztják a nyírfacukrot az egyéb összetevőktől. Ellenőrzött körülmények között végbemenő, a környezetet nem szennyező, modern technológiát alkalmazó módszerről van szó.
Az üzemből távozó melléktermékek csupán felaprított száraz vagy szirupos növényi alkotóelemek/maradványok lesznek, melyek a természetben egyszerűen lebomolva humusszá alakulnak. A felhasznált víz a mechanikus tisztítás után akár a természetbe is visszakerülhetne, mivel teljesen tiszta. Ehelyett, kiváló minőségének köszönhetően, és az újrahasznosítás elveinek megfelelően, visszakerül a gyártásba, így gyakorlatilagkörnyezetszennyező melléktermék nem keletkezik.
A nyírfacukor fehér színű, ami nem mesterséges fehérítés, hanem a teljes tisztítás eredménye. Kísérleteink során kiderült, hogy barna cukrot nem lehet belőle előállítani. Már magának az alapanyagnak is meglehetősen világos színe van, ami az egyszerű tisztítástól csak tovább fehéredik. A nádcukorral ellentétben, még alacsony szennyezettségi szint esetén sem kristályosodik ki, melegítés hatására pedig nem barnul be, így a nyírfacukornak csak fehér változata létezik. A közhiedelemmel ellentétben, a barna szín nem garancia az egészségességre, míg a klinikai vizsgálatok eredményei igen.
HACCP rendszerű minőségbiztosítás és az SA 8000:2001 tanúsítvány garantálja az élelmiszer és gyógyszertisztaságú nyírfacukor előállítását. A Budapesten, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy az általunk forgalmazott
nyírfacukor általában 5-10-szer tisztább, mint a Magyar Élelmiszerkönyvi
és az Európai Uniós előírások.
A Xilit színében és állagában hasonló a kristálycukorhoz, így a receptek megváltoztatása nélkül, egy az egyben használható bármely étel elkészítéséhez. Természetes édesítőszer, melyet várandósak, gyermekek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.
Természetes, nyírfából készült édesítőszer. Cukorbetegeknek, Candida diétázóknak is és fogyni vágyóknak egyaránt kitűnő választás.
Természetes növényi alapú édesítőszer (100% xilit). Kellemes, édes, enyhén hűs íze kiválóan helyettesítheti az asztali cukrot sütés, főzés és desszertek készítésénél.
Felhasználása: édesítésre bárhol, a hagyományos fehér cukor helyett.
5 070 Ft
A chioszi masticha, azaz Pistacia lentiscus fa gyantája a görög Chios nevezetű szigetről származik, amelyet már évszázadok óta használnak emésztési és szájüregi problémákra. A cukormentes masticha rágógumi elűzi a rossz szájszagot és eltávolítja a lepedéket.
Cukormentes rágógumi – 100%-ban xilittel édesítve, mesterséges édesítők nélkül. A Xilovit rágógumik nemcsak fogainkat védik, de nagyon kellemes, édes ízűek is.
220 Ft -15% kedvezmény
A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője.
A nyírfacukor egy olyan természetes édesítőszer, mely diétázók, candidások és PCO-sok számára is megfelelő alternatívát nyújt a cukor helyett.
2 090 Ft
2023. február 03. 08:48, péntek
A Natures Aid Szibériai Ginzeng tabletta jelentősen hozzájárulhat többek között az idegrendszer működésének támogatásához, a lelki és a fizikai kimerültség, fáradtság csökkentéséhez, valamint a stressz oldásához.
2023. január 31. 08:40, kedd
A Swanson Kollagén Építő kapszula belülről támogatja a bőr egészségét, óvja a szervezet kollagénszintjét (gátolja a kollagén belső lebomlását), illetve olyan pro-kollagén hatóanyagokat szállít, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a természetes kollagén képződésben.
2023. január 27. 08:20, péntek
A Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszulában 18 egymást támogató gyógynövény található, amelyek mindegyike kitűnő gyulladásgátló hatással rendelkezik, ezáltal képesek enyhíteni a test különböző részein kialakuló gyulladásos panaszokat.