Az olajfalevél egy új, különleges hatású, természetes, növényi alapú étrendkiegészítő készítmény, amelyet, az Olea europaea válogatott leveleiből készítenek. A készítmény igen hatásos különböző kórokozó vírusok, baktériumok, gombák ellen, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén. A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult betegség kezelésében is. Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma - allergia gyógyításában. Általános és természetes eredetű immunrendszer erősítő.

Az olajfa levél kivonat rendszeres szedése hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben nagyobb legyen ellenálló képességünk. A készítményt fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számolnak be. Az olajfa gyümölcsének, olajának és levelének jótékony hatását az emberiség már évezredek óta ismeri. Már a Biblia is úgy említi az olajfát, mint egy olyan növényt, amelynek "gyümölcse hús, levele gyógyszer".

 

Olajfalevél

A XIX. Században, amikor az olajbogyó, illetve az olívaolaj gyártás ipari méreteket kezdett ölteni, észrevették, hogy némelyik fermentlé nem romlik meg, míg a többiek igen. Elkezdtek kísérletezni az olajfa bogyójának és levelének vizes és alkoholos kivonatával, és a készítmények több baktérium ellen hatásosnak bizonyultak. E század elején egy orvos csoport feljegyezte, hogy a kininhiány miatt szükségből alkalmazott olajfalevél-kivonat lényegesen jobbnak mutatkozott maláriás fertőzések kezelésére, mint a kinin.

Az ötvenes években sikerült azonosítani és előállítani a hatásért felelős, aktív hatóanyagokat, amelyeket ettől kezdve szigorú laboratóriumi és klinikai vizsgálatoknak vetettek alá.

Az utóbbi évek vizsgálatai azt is bebizonyították, hogy az Olajfa hatóanyagainak néhány különleges eleme, a fehérjebontó enzimek, illetve bizonyos kódátíró-fordító enzimek (reverz-transzkriptázok) hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben. Részletes és szigorú toxicitási vizsgálatok adatai megerősítették, hogy a készítményből a javasolt, szokásos napi adag akár több száz szorosának bevétele sem idézhet elő mérgezést, vagy egyéb nem kívánatos mellékhatásokat.

Az olajfa levél kivonatról eddig megjelent szakirodalom és a felhasználók tapasztalatai alapján az olajfa levél kivonat hatóanyagai eredményesen használhatók:

  • Allergiás tünetek enyhítésére, megszüntetésére
  • Vírusos betegség megelőzésére és hatékony kezelésére (pl. herpesz, influenza, általános megfázás)
  • Gombás fertőzések esetén
  • Gyulladásos betegségeknél
  • Ízületi gyulladások enyhítésére
  • Légúti megbetegedések esetén (asztma, bronchitis)
  • Tartós immungyengeség leküzdésére
  • Érrendszeri rendellenességeknél
  • Magas vérnyomás esetén
  • Krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölésére  

 

Különleges hatóanyagai

Az olajfalevél kivonat különleges értékét elsősorban az asqualen és az oleuropein hatóanyag adja. 

A squalen gondoskodik a bőr egészségéről, bársonyosságáról, ellenállóvá teszi a nap sugárzó hatásaival szemben, illetve aktivizálja az immunrendszert. Az olíva olajban és a jóval koncentráltabb olajfalevél kivonatban lévő squalennek köszönhető, hogy a földközi-tengeri lakosok a viszonylag magas húsfogyasztás és dohányzás ellenére is, jóval védettebbek a szívinfarktussal és a rákkal szemben.

Az olajfalevél kivonat másik anyaga az oleuropein, amely rendszeres fogyasztásával számos szív- és érrendszeri betegség kockázata nagyon nagymértékben csökkenthető. Az olajfalevél kivonatban dúskáló oleuropein, erőteljesen segíti a szív vérellátását, tágítja a koszorúereket, kiküszöböli a szívritmuszavarokat és jelentősnek mondható görcsoldó hatása is.

Az oleuropein által rendkívül reaktív anyag, tehát egész sor másik anyaggá alakulhat át, így például dihidroxifeniletanollá - DPE, mel ugyancsak fontos felelőse az olajfalevél pozitív hatásainak.

 

Az olajfalevél hatásai

Az olajfalevél olaja, csökkenti a szívkoszorúér betegségek kialakulásának és a különböző megbetegedéseknek a kockázatát, javítja az immunrendszer működését illetve enyhíti a gyulladásokat. Az olajfalevél kivonat antioxidáns aktivitása a szabad gyökökkel szemben véd, és lényegesen lelassítja az öregedési folyamatokat. A friss kutatások rámutattak az olajfalevél kivonat a os sejtek növekedését gátoló hatására. Az olajfalevél telítetlen zsírsavat tartalmaz, fontos polifenol, béta karotin, szkvalén illetve E-vitamin forrás. A kivonat különösen gazdag az oleuropeinvegyületben, mely egy polifenol antioxidáns.

 

Mit gyógyíthat az olajfalevél kivonat

Az olajfalevél kivonat, 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hidegen sajtolt olivaolaj, mely az olajfa terméséből, magjából készül. Ezen felül az olajfalevél kivonat egyéb, az egészség megőrzése szempontjából fontos anyagokat is tartalmaznak, így például krómot, vasat, szelént, cinket, béta karotint, C-vitamint illetve az aminosavak széles skáláját.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az olajfalevél kivonat segíthet megelőzni a megfázásos megbetegedéseket az influenzát illetve segít ezeket gyorsabban legyőzni. Az olajfalevél kivonatot fogyasztók közül sokan általános közérzetjavulásról, megnövekedett energiatartalékokról számolnak be.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: