A zöldárpa rendszeres fogyasztása főként azoknak javasolt, akik kevés friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak, fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve, rendszeresen sportolnak, vagy legyengült az immunrendszerük. Gyorsan felszívódik, és tökéletesen hasznosul, rövid időn belül ellátja a szervezetet a szükséges tápanyagokkal.

A zöldárpa kitűnő természetes vitamin- és ásványianyag-forrás, több kalcium-, vas- és C-vitamin van benne, mint például a tejben, a spenótban, a narancsban. Klorofilltartalma kiváló méregtelenítő, lúgosító növénnyé teszi, megköti a nehézfémeket, a környezeti mérgeket, kivezeti a salakanyagokat.

Természetes multivitamin, immunerősítő, lúgosító: a zöldárpa

Segít lekötni a felesleges gyomorsavat, normalizálja az anyagcserét, gátolja a koleszterin felhalmozódását. Rostjai szabályozzák az emésztést, fogyókúra kiegészítésére is sokan alkalmazzák, de fekélybetegeknek, illetve Candida-diétát tartóknak is nagyon hasznos.

Rendszeres fogyasztása javítja a szellemi és fizikai erőnlétet, segít helyreállítani a csontok szilárdságát, sőt megelőzheti a csontritkulást, emellett támogatja a szív egészséges működését, védi a májat, megelőzheti a magas vérnyomás kialakulását.

Magas koncentrációban tartalmaz fontos fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Gyorsan felszívódik, és tökéletesen hasznosul, így akár perceken belül ellátja a szervezetet fontos tápanyagokkal.

A zöldárpa hatóanyagai

A zöldárpa valóságos vitaminbomba, magas arányban tartalmaz bőr- és szemvédő béta-karotint, B-vitaminokat, C-, E- és H-vitamint, folsavat, panthotént, nikotinsavat, az ásványi anyagok közül pedig kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, káliumot, nátriumot, mangánt, foszfort, szelén, cinket. Bővelkedik létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD-enzimforrás, amely egy erős antioxidáns, hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához.

Nagy mennyiségű rosttartalmával segíti az ásványi anyagokat, vitaminok, egyéb tápanyagok gyors felszívódását.  18 aminosavat tartalmaz, megtalálható benne valamennyi esszenciális aminosav, amelyet az emberi szervezet nem képes előállítani, csak külső forrásból pótolhatók.

A zöldárpa hatóanyagai közül a legfontosabb a kivételes mennyiségű klorofill, melynek a betegségek gyógyításában, illetve a megelőzésben is rendkívüli szerepe lehet.

A klorofill hatása a szervezetre:

  • Méregtelenít és lúgosít. Megköti és eltávolítja a felgyülemlett salakanyagokat, méreganyagokat. Segíti a máj méregtelenítő munkáját, javítja működését.
  • Értékes tápanyagokkal tölti fel a szervezetet. Könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, rostokkal, aminosavakkal, enzimekkel, amelyek mind segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben jelenlevő káros savakat.
  • Javítja a sejtek oxigénellátását. Ezzel nagymértékben hozzájárul a szervezetben fellépő gyulladások csökkentéséhez, illetve megszüntetéséhez.
  • Tágítja a véredényeket, elősegíti a vörösvérsejt-képződést. A vérkeringés normalizálásával, a sejtek vérellátásának javításával pozitív hatással van a magas vagy ingadozó vérnyomásra, a szívbetegségek természetes kezelésére.
  • Elpusztítja a káros baktériumokat. Felgyorsítja a sebek, a különféle külső és belső sérülések és a fekélyek gyógyulását, a sérült bőr rege­nerálódását.
  • Megerősíti a bélflórát, helyreállítja az emésztést.  A bélflóra regenerálásával ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben.
  • Hozzájárul az idegrendszer, az agy és a hormonháztartás egészséges működéséhez.
  • Rákmegelőző hatású. Megköti a káros szabad gyököket, megvédi a sejteket a károsodástól. A vér oxigéntartalmának szabályozásával meggátolhatja a sejtek elszaporodását. A gyógyulási folyamatokat is felgyorsítja.

Természetes multivitamin, immunerősítő, lúgosító: a zöldárpa

A zöldárpa ideális étrend-kiegészítő lehet mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, akiknek emésztési és felszívódási problémáik vannak, valamilyen hiánybetegségben szenvednek, fokozott szellemi, vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve, erős dohányosok, Candidától vagy allergiás tünetektől szenvednek, illetve gyors és hatékony immunerősítésre van szükségük.

Miben segíthet a zöldárpa?

  • természetes napi vitamin- és ásványianyag-pótlás
  • az emésztés szabályozása
  • a szervezet lúgosítása
  • betegségek, műtétek utáni gyorsabb felépülés
  • felesleges gyomorsav lekötése
  • termékenység elősegítése
  • Candida és egyéb káros gombák, paraziták kiirtása
  • allergiás tünetek enyhítése
  • érelmeszesedés kockázatának csökkentése
  • bőrproblémák javítása
  • csontritkulás megelőzése, fogak, körmök és a haj erősítése
  • immunrendszer erősítése

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: