A Jutavit narancsos ízű rágótablettája segítségével jelentősen fokozhatja szervezete védekezőképességét, mivel a készítmény 1000 mg C-vitamin mellett tartalmaz még 2000 NE D3-vitamint és csipkebogyó kivonatot is.

A C- és a D-vitamin nélkülözhetetlen az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, a csipkebogyó pedig jelentősen képes megnövelni e két vitamin hasznosulását a szervezetünkben.

Erős immunrendszer a Jutavit segítségével

A C-vitamin közismerten az egyik legfontosabb immunerősítő tápanyag, de a D-vitaminról is egyre többen tudják manapság, hogy elengedhetetlen az immunrendszer számára, mivel képes fokozni a fertőzésekkel szemben a szervezet ellenálló-képességét, illetve gátolja az immunrendszer kóros működését. Továbbá szükséges a veleszületett és a szerzett immunitásban a sejtek funkciójának aktiválásához.

A C- és a D-vitamin azáltal is növeli az immunrendszer hatékonyságát, hogy csökkenteni tudják a stresszhormonok mennyiségét a szervezetben, ezzel pedig mérséklik a stressz immunrendszert károsító hatásait is.

Továbbá a C- és a D-vitamin amellett, hogy jelentősen hozzájárul a különféle fertőző betegségek megelőzéséhez, abban is segít, hogy a már kialakult betegségek minél kevesebb és enyhébb tünetet okozzanak, illetve hogy minél rövidebb legyen a lábadozási időszak.

A C-vitamin képes növelni a fehérvérsejtek számát, amelyek legfontosabb feladata, hogy elpusztítsák a testünket megtámadó kórokozókat. Továbbá bebizonyították, hogy vírus- és baktériumellenes hatással is rendelkezik. A D-vitamin mérsékelni tudja az oxidatív stressz káros hatásait, illetve képes nagymértékben visszaszorítani a gyulladásos folyamatokat is a szervezetben.

Fontos megjegyezni, hogy az immunrendszer korántsem csak a fertőző betegségek ellen nyújt védelmet számunkra, hanem valamennyi komolyabb, degeneratív elváltozás kialakulásától is óv, ezért a D-vitamin komoly szerepet játszhat az olyan súlyosabb problémák és betegségek megelőzésében is, mint a különféle autoimmun betegségek vagy a szív- és érrendszer betegségei.

A C-vitamin további fontos hatásai:

- nélkülözhetetlen a kollagén képződéséhez, így a kötőszövetek egészségéhez;

- támogatja az íny, a fogak, a vérerek és a csontok fejlődését, megújulását és gyógyulását, hozzájárul a sebek, sérülések gyógyulásához, gyorsítja a sebgyógyulást és a hegképződést;

- erős antioxidáns hatásával képes semlegesíteni a sejtkárosító szabadgyököket, ezáltal hozzájárul a degeneratív betegségek megelőzéséhez is;

- képes csökkenteni a fáradtság érzését, mivel kedvezően hat a pajzsmirigy működésére is;

- növelni tudja a stressztűrő képességet, vagyis könnyebbé teheti a stressz elviselését és kezelését;

- elengedhetetlen a vas felszívódásához a testünkben, támogatja a vörösvértesteket a hemoglobin bioszintézisében;

- erősíti a hajszálereket, védelmet biztosíthat a szemeknek a szürkehályog kialakulásával szemben;

- csökkenti a szívroham kialakulásának a kockázatát.

A D-vitamin további lényeges hatásai:

- egyensúlyban tartja a kalciumháztartást a szervezetben, mivel elősegíti a kalcium felszívódását, viszont gátolja annak kiválasztását;

- biztosítja a normál vérkalcium-szintet, tehát a csontképzéshez szükséges kalcium megfelelő mennyiségét;

- fokozza a kalcium és a foszfor felszívódását, ezáltal erősíti a csontokat és a fogakat, biztosítja az ízületek megfelelő működését, javítja azok rugalmasságát;

- segít megelőzni az angolkórt gyermekeknél, míg felnőtteknél hozzájárulhat a csontritkulás elkerüléséhez;

- támogathatja a magas vérnyomás csökkentését;

- segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat és az autoimmun betegségeket;

- hormonként is működik a testünkben, mivel hormonszerű hatást fejt ki a szervezet szinte valamennyi szövetében, így többek között befolyásolja a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy és a petefészkek működését is.

A csipkebogyó legfőbb hatásai:

- kitűnő immunerősítő, ezért egyaránt ajánlják járványos időszakban megelőzésre, illetve a már kialakult betegségek esetén a gyógyulás elősegítésére;

- fokozza a mellékvese és a máj működését is, így hatékony méregtelenítő képességgel rendelkezik;

- felhasználható kíméletes vizelethajtásra és hashajtóként is;

- alkalmazható vesekő és vesehomok kihajtására is;

- magas magnéziumtartalmának köszönhetően támogatja a szív- és érrendszeri betegségek és a keringési zavarok kezelését;

- külsőleg nehezen gyógyuló sebeknél is kedvező hatású lehet.

Erősítse immunrendszerét és teljes szervezetét a Jutavit 1000 mg-os C-vitamin rágótablettával!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: