Az omega-6-zsírsavak fő forrása a napraforgóolaj, amely 67 %-ban kétszeresen telítetlen linolsavat és 20 %-ban egyszeresen telítetlen olajsavat tartalmaz. Sok kutatás alátámasztja, hogy ha egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajjal helyettesítik a telített zsírsavakat nagyobb mennyiségben tartalmazó zsiradékokat, akkor a vér összes koleszterinje és az eléggé káros LDL-koleszterin elnevezésű összetevő csökken a szervezetben. Ezen felül a többszörösen telítetlen zsírsavak a vérnyomást is jelentősen befolyásolják, enyhén csökkentik, ráadásul a napraforgóolaj szerepet játszhat a szív-, érrendszeri megbetegedések megelőzésében, és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is egyaránt.
100-os hidegen sajtolt napraforgóolaj.
Alkalmas saláták, hideg ételek, készítéséhez, főzéshez. Sütéshez nem ajánlott!
A napraforgómagbél a héjától megfosztott (hántolt) olajos mag. Igen tápláló. Gazdag B vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban.
Az olaj a napraforgómag esszenciája. Magas olajsav tartalmú, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó napraforgómagból.
Kiváló étkezési, kozmetikai és ipari olaj. A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére.
A bio süt?olaj egy tiszta napraforgóolaj, melyet a High Oleic napraforgófajtából nyerünk.
100%-ban természetes granulátum napraforgóból. A lecitin elengedhetetlen az agysejtek növekedéséhez és azok optimális működéséhez.
3 430 Ft -9% kedvezmény
Bio hántolt napraforgó, szotyi. Fogyasztható magában, vagy ledarálva magpástétom készíthető belőle.
Az olaj a napraforgómag esszenciája, illatmentesen. Magas olajsav tartalmú, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó napraforgómagból.
Hántolt, natúr napraforgóbél. A napraforgó Magyarországon egyik legfontosabb és legnagyobb területen termesztett olajnövénye.
Magas foszfáttartalmú vegyületei tisztítják, szépítik, táplálják a bőrt, elmulasztják a pattanásokat, vastartalma a vér oxigén szállító képességét javíthatja, amely elengedhetetlen a egészséges bőr megszerzéséhez; tisztítja, méregteleníti a bőrt.
A magvak pirítása különlegesen finom ízeket hoz létre, ezért ősidők óta szokásban van és a tovább feldolgozást is előnyösen segíti a pirítás.
A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. Kellemes ízű jódtartalmú, vízhajtó hatású. Jótékony hatással van a cukorbetegségekre. Igen sok foszfort, kálciumot, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Csonterősítő, izomerősítő, idegerősítő.
A napraforgómagbél a héjától megfosztott (hántolt) olajos mag. Igen tápláló. Gazdag B vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban.
Magas foszfáttartalmú vegyületei tisztítják, szépítik, táplálják a bőrt, elmulasztják a pattanásokat, vastartalma a vér oxigén szállító képességét javíthatja, amely elengedhetetlen a egészséges bőr megszerzéséhez; tisztítja, méregteleníti a bőrt.